Phoenix Suns, Batı Konferansı Finaline Yükseldi

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) play-off heyecanı TSİ sabaha karşı oynanan 2 karşılaşmayla devam ederken Batı Konferansı'nda finale yükselen ilk takım belli oldu.


PHOENİX, SAN ANTONİO'YU 4-0'LIK SERİYLE SÜPÜRDÜ
AT&T Center'da San Antonio Spurs'ün konuğu olan Phoenix Suns, rakibini 107-101 yenerek Batı Konferansı yarı final serisinde durumu 4-0 yaptı ve rakibine maç vermeden konferans finaline yükseldi.
Phoenix Suns, NBA play-off'larında konferans finaline adını yazdıran ilk takım oldu. İki takım arasında San Antonio'nun sahasında oynanan serinin 4. maçında Phoenix'i galibiyete taşıyan isim 29 sayı, 5 ribauntluk başarımıyla Amar'e Stoudemire oldu. Tecrübeli yıldız Steve Nash 20 sayı, 4 ribaunt, 9 asistlik başarımıyla takımının galibiyetine önemli katkı sağlarken, Jared Dudley 16, Jason Richardson da 11 sayıyla takımı adına skor üreten isimlerdi. Steve Nash, Tim Duncan'la girdiği ikili mücadelede sağ kaçı
açılınca sakatlandı. Duncan'ın dirseği yüzüne gelen Steve Nash, kısa bir süre oyunu terk ettikten sonra yeniden döndü ve takımının galibiyetine katkı sağladı. Nash, son çeyrekte 10 sayı atarak dikkat çekti.
Phoenix karşısında 1 maç dahi kazanamayan San Antonio'da ise Tony Parker 22 sayıyla takımının en skorer ismiydi. Tim Duncan ve Grant Hill ise 17'şer sayıyla skora katkı sağlayan isimler olurken, M. Bonner ise kenardan dahil olduğu karşılaşmada 14 sayı üretti.
Phoenix Suns, Batı Konferansı finalinde, Los Angeles Lakers - Utah Jazz serisinin galibiyle karşılaşacak. Lakers, Jazz karşısında seride 3-0 önde bulunuyor.

BOSTON SERİYİ EŞİTLEDİ
Boston Celtics, TD Garden Arena'da ağırladığı Cleveland Cavaliers'ı 97-87 yenerek Doğu Konferansı yarı final serisinde durumu 2-2'ye getirdi.
Evinde tarihinin en ağır play-off yenilgilerinden birisini alarak seride 2-1 geriye düşen Boston Celtics, bu kez Cleveland'a şans tanımadı ve durumu eşitledi. Rajon Rondo 29 sayı, 18 ribaunt, 13 asistlik başarımıyla 'triple-double' yaptı ve takımının galibiyetinde başrol oynadı. Kevin Garnett ve Ray Allen attıkları 18'er sayıyla takımları adına skora katkı sağlayan isimler olurken, oyuna kenardan dahil olan Tony Allen ise 15 sayıyla maçı tamamladı.
Geceyi yenilgiyle kapatan Cleveland Cavaliers'ta ise yıldız basketbolcu LeBron James 22 sayı, 9 ribaunt, 8 asistlik başarımıyla 'triple-double'ı kıl payı kaçırdı. Tecrübeli basketbolcu Shaquille O'Neal 17 sayı, 5 ribauntla maçı tamamlarken, Antawn Jamison ise takımı adına 14 sayı üretti.