İnegöl'de Bayram

26 yıllık profesyonellik hayatını hatalar zinciri ile riske etmesine rağmen sonunda mutlu sona ulaşan İnegölspor'da ligde kalmanın sevinci yaşanıyor

26 yıllık profesyonellik hayatını hatalar zinciri ile riske etmesine rağmen sonunda mutlu sona ulaşan İnegölspor'da ligde kalmanın sevinci yaşanıyor. Bordo-beyazlı ekibin son randevuda hanesine yazdırdığı bir puanla profesyonelliğin son halkası olan 3. ligde tutunmayı başarması ilçe halkını sevince boğdu.
Alibeyköy Stadyumu'ndaki maçta İnegöllüler takımlarını yalnız bırakmazken, kimi taraftarlar ekibin lige tutunması için dua etti. Ekip, son randevuya bir ya da üç puan için çıktı. 26'da gelen ev sahibi ekibin golü Alibeyköy'ü umutlandırırken, Bordo-Beyaz sevdalıların üzerine kara bulut gibi çöktü. 48'de sahne alan tecrübeli isim Mustafa Özkaya son sözü söyleyen ve son güleni belirleyen isim oldu. hakemin maçı bitiren düdüğü ile birlikte güneşi gören İnegölspor, çimlere gömülen ise Alibeyköysporlular oldu.

Şeref Başkan Alinur Aktaş'ın kısa süreli fenalık geçirip göz yaşlarına hakim olamadığı maçın ardından saha ve akabinde soyunma odası bayram yerine döndü. Bordo-beyaz sevdalıları sıcağı sıcağına şu değerlendirmelerde bulundu.
Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı, "İnegölspor bu durumlara düşecek bir takım değil, aslında bu durumlara düşecek bir futbolda oynamıyor. Son haftalardaki şanssızlıklar, motivasyon eksikliği, aksilikler hepsi üst üste geldi ve maalesef bu maça kadar sürdü. Arkadaşlarımız böylesi bir ortamda, kendilerine her türlü hakaretlerin yapıldığı böylesi bir ortamda çok iyi bir mücadele örneği gösterdiler. 1-1'lik beraberlikle İnegölspor efsanesinin yeniden doğmasına bence bugün burada yeniden evet dediler. Allah
korusun bunun aksi bir durum, yani üçüncü ligden düşmüş bir İnegölspor, Türk futbolu içinde büyük bir kayıp olurdu. Bursa için İnegöl için zaten çok büyük bir kayıp olurdu. Tekrar ayağa kalkacağız, tekrar dirileceğiz ve bundan sonra çok büyük başarılar elde edeceğiz. Bugün bu başarılı sonucu alan teknik heyeti, futbolcuları ve yönetimi tebrik ediyorum. İnşallah, Allah İnegölspor'a bugünleri bir daha göstermesin" dedi.
Kulüp Başkanı Yusuf Şen ise, "Allah'a şükür haftalardır süren gergin bekleyiş bitti. Bu durum İnegölspor elbette yakışmıyor. Biz bu durumdan çok önemli dersler çıkardık. İnşallah İnegölspor bir daha bu hallere düşmez. 26 senedir profesyonel liglerde var olan İnegölspor, hala varlığını devam ettirdi, iki Bursa takımı son maçlarda kurtuldu. İnegölspor adına da, Renault adına da çok sevinçliyim. Ligde kalmamıza katkı veren başta Onursal Başkanımız, Belediye Başkanımız Alinur Aktaş'a, teknik heyete,
futbolculara, bizi yalnız bırakmayan seyircilerimize, basına, herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu durumdan son derece önemli dersler çıkartacağımızı da ifade ediyorum. Allah bir daha böyle günler yaşatmasın. Allah'tan mutlu sonla bitti, kabus sona erdi" diye konuştu.
Teknik Direktör Nevzat Dinçbudak ise, "Öncelikle ligde kalmamızda emeğe geçen herkese teşekkür ediyorum. Son beş haftadır takımın başındayım. Çocuklar bu sıkıntılı ortamda bütün fedakarlıkları yaptı. Başta Onursal Başkanımız Alinur Aktaş, Yusuf Şen Başkanımız, yönetim kurulu, hepimiz bu maça kilitlendik. Bu maçta da kendi kaderimizi kendimiz çizdik, bunun için çok mutluyuz. Ama İnegölspor'un üç senedir düşüşü vardı. İnşallah dip yapıp, tekrar yukarı çıkacaktır diye düşünüyorum. Bu sevincin, kümede kalma
sevinci değil, şampiyonluk sevinci olması lazımdır. Çünkü İnegöl buna layıktır. İnşallah önümüzdeki sezonlarda bu sevinç o şekilde olur" dedi.