Forum sitelerinde yer alan iddia ankara gündemine bomba gibi düştü

Turkfutbol, Futbol-Turkiye, Futbolyorum, Ajansspor gibi forum sitelerinde Akşam gazetesi Ankara Spor Müdürü Nezir Önal'ın hakkında yer alan iddialar başkent gündeminde bomba etkisi yaptı.

Bazı takım yöneticilerinden talimat alarak program yaptığı öne sürülen ve bir televizyon kanalında yaptığı program yayından kaldırılan Nezir Önal, hakkında ortaya atılan iddialar Başkent gündemine bomba gibi düştü.

Bazı takım yöneticileri ile aralarında parasal ilişki olduğu öne sürülen Nezir Önal’a yayından kaldırılan programı birlikte sundukları Hürriyet gazetesi Ankara Spor Müdürü Meriç Enercan’ın da tepki göstererek üzerine yürüdüğü ve “İnsanın haysiyeti, şerefi var bu tip işlerin içinde olman sana yakışmıyor” dediği ortaya atılan iddialar arasında yer alıyor.
Ayrıca yaşanan kavgayı Gezin Oyman’ın ağlayarak ayırmaya çalıştığı ve Önal’a “Ağabey Meriç Ağabey doğru söylüyor. Ankara dışı takımlardan telefonlar geliyor. Bunlar hiç etik olmayan davranışlar. Para her şey değildir ağabey lütfen…” dediği öne sürüldü.

Yaşanan bu gelişme Ankara gündemine bomba gibi düşerken, Başkentli sporseverlerin takip ettiği programda yaşanan bu kriz taraftarların gönlünde Önal’ın bittiği iddialarını da gündeme getirdi. Ankara dışı kulüp yöneticilerinden talimat aldığı öne sürülen Nezih Önal’a Ankaragücü ve Gençlerbirliği taraftarları da forum sitelerinde tepki gösteriyor.

MERİÇ ENERCAN'DAN AÇIKLAMA GELDİ


2+1 programında Nezir Önal ve Gezin Oyman ile birlikte yer alan ve haberde de ismi geçen Meriç Enercan'dan açıklama geldi. Enercan'ın açıklamasının tamamını yayınlıyoruz.

Sayın Editör,

Sitenizde “Başkenti sarsan iddia” başlığıyla yer verilen haberi üzüntü ve şaşkınlıkla ile okudum. Söz konusu haberin bir yanlış bilgilendirmenin eseri olduğunu umarak, olaya ilişkin gerçeklerin yer aldığı aşağıdaki metni yayınlamanızı rica ediyorum.

Öncelikle ifade etmek isterim ki, Nezir Önal, benim 30 yıllık arkadaşımdır ve kendisiyle hiçbir dönemde, hiçbir nedenle kavga etmedim.
Benim kendisine yönelik, kulüp yöneticileri veya bir başka konuyla ilgili olarak herhangi bir tepkim veya fiili hareketim de olmamıştır.
Kişiler, haber kaynaklarıyla olan ilişkilerini kendi özgür iradeleriyle belirler, geliştirirler.
Sayın Nezir Önal’ın bu ilişkileri sağlıklı biçimde kurup geliştirecek iradeye sahip olduğuna inanıyorum. Ayrıca bunları değerlendirecek, ölçecek ve eleştirecek olan kişi de ben değilim.
İşin özeti, böyle bir kavga için neden yoktur, böyle bir kavga da yoktur.
Ses Televizyonunda yayınlanmakta olan 2 artı 1 programına yönelik ‘Tamam” kararı açısından da bu olayın bir ilgisi yoktur. Adı ve yapısı bir süre sonra değişecek olan Ses TV’nin yöneticileri, yeni dönemde bu programa devam etme isteklerini bizzat Genel Müdür Osman Gökçek kanalıyla bize iletmiş ancak yayın günü ve saati konusunda anlaşma sağlanamadığı için 2 artı 1 televizyon arşivlerinde kalan “Kavganın gürültünün olmadığı, insanların evinin bir köşesinde ailesiyle birlikte izlediği” bir spor nostalji programı olmuştur.
Yani ortada bir “Programın kaldırılması” olayı değil, “Karşılıklı anlaşmayla yeni televizyonda yapılmayan bir spor programı” söz konusudur.
Üç yılı aşkın bir süredir yayınlanmakta olan 2 artı 1 programı, her türlü eleştirinin özgürce yapılabildiği, aile programı olması nedeniyle bu eleştirinin nezaket ve terbiye ölçüsü içinde gerçekleştiği bir yapıt idi.
Nezaketi, “eleştiri yapmamak” olarak algılayanları bir yana bırakıp, programı yakından izleyenlerin de rahatça hatırlayacağı gibi, 2 artı 1’de gerek Cemal Aydın, gerek İlhan Cavcav gerekse Gökçek ailesinin fertleri, eleştirilmiştir. Bu süreçte Osman Gökçek’in genel müdür olmasından önce veya sonra hiçbir şekilde yayınlarımıza hiçbir müdahele olmamış, özgürce her şeyin tartışılması, kurumun eski ve yeni yöneticileri tarafından saygıyla karşılanmıştır.
Yani burada programı yapan üç kişi ile Ses Tv arasında herhangi bir gerilim veya tartışma da yaşanmamıştır.
Kısacası ortada hiçbir kavga, arkadaşının üstüne yürüme, kavgayı ayırma gibi durumlar söz konusu değildir.
Gerçekler konusunda kamuoyunun aydınlaması en büyük isteğimdir.
Saygılarımla…

Meriç ENERCAN
Hürriyet Gazetesi Ankara Spor Sorumlusu
10.05.2010