Fenerbahçe Başkentte liderliği bırakmadı

Turkcell Süper Ligi'nin 33. haftasında deplasmanda Ankaragücü'nü 3-0 mağlup eden Fenerbahçe, liderliğini sürdürdü ve şampiyonluk yarışında son haftaya büyük avantajla girdi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın maçın ardından oldukça mutlu olduğu görüldü. Karşılaşmanın ardından basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, galibiyeti hakkettiklerini belirterek, "Bu gördüğünüz gerçek Fenerbahçe'ydi. Daha iyi oynadık ve kazanmayı hakkettik. Çok iyi mücadele ettik. Futbolcularımı kutluyorum. Bu maçtan önce çeşitli açıklamalar oldu, ancak bugün bizi mutlu eden sporun öne çıkmasıydı. Zor maç olacağını biliyorduk. Bu maça Başkanımız Aziz Yıldırım, Sportif Direktörümüz Aykut Kocaman ve takımımızla hep beraber çok iyi hazırlandık. Başkanımız adına çok seviniyoruz. Bu takım için çok çalışıyor, her şeyini veriyor. Umarım mutlu sona ulaşırız ve başkanımızı sevindiririz. Takım bugün inanılmaz bir performans sergiledi. Bugün biz daha iyiydik ve kazanmayı hak ettik. Son maçta da aynı performansı bekliyorum. Trabzonspor ile oynadığımız kupa finalinde bugün gördüklerimizi göremedik, ama bugün kompakt bir takım vardı sahada. Son maçta da bunu görmek istiyorum" diye konuştu.

Ankaragücü Teknik Direktörü Roger Lemerre ise, son dönemdeki performanslarından uzak bir görüntü çizdiklerinin ifade ederek, "Yükselen form grafiğimiz bugün kesintiye uğradı. Ama devam edecektir, kimsenin şüphesi olmasın. Fenerbahçe şampiyonluğa oynuyor. Biz bugün Fenerbahçe'nin gösterdiği performansı ortaya koyamadık, Fenerbahçe kadar iyi oynayamadık. Son günlerde kamuoyunda tartışılan konular futbolcuları etkilemiş olabilir, ama ben Türkçe bilmiyorum ve okumuyorum. Fenerbahçe buraya mevcut yerini
korumak için geldi ve bunu başararak dönüyor" dedi.

Ümit Özat'ın atılmasıyla ilgili soruya da Lemerre, ''Ümit'in atılması beni kötü yönde etkiledi. Ümit iyi bir hoca, ama o da tecrübe kazanacaktır" cevabını verdi. Fransız teknik adam, Türkiye'de kalıp kalmayacağına yönelik soruyu ise "Türkiye'deki şartlar iyi. Ankaragücü'nde geçirdiğim 5 ayda mutlu oldum. Kalıp kalmayacağım konusu için erken bir maçımız daha var" şeklinde cevapladı.

Ankaragücü Yardımca Antrenörü Ümit Özat, maçın ilk yarısında tribüne gönderilmesiyle ilgili olarak, "Benim ağzımdan ortaya bir laf çıktı. Hakeme söylenmiş bir şey değildi. 4. hakemin uyarısının ardından hakem hemen beni tribüne gönderdi. Zaten benim beğendiğim bir hakem değil, bunu her zaman ifade ediyorum. Hakemlik titri zayıf olan bir hakem, ama maalesef lig bu hakemlerle gidiyor" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'nin milli kalecisi Volkan Demirel, Ankaragücü deplasmanından galibiyetle ayrılarak son haftaya lider girmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Ligde üst üste 9 maçtır gol yemeyen tecrübeli file bekçisi, şampiyonluğa inançlarının tam olduğunu ifade etti.
Ankaragüçlü futbolcular Sapara, Rajnoch, Rothen, Koray ve İlhan, Süper Lig için çok önemli olan bir maçta aldıkları mağlubiyetten dolayı duydukları üzüntüyü dile getirdi. Sarı-lacivertli futbolcular, Fenerbahçe karşısında istedikleri oyunu oynayamadıklarını belirtti.