Chelsea tarihi sonuçla şampiyon

Müthiş bir şampiyonluk yarışına sahne olan Premier Lig'de, Wigan'ı 8-0 yenen Chelsea 103 golle rekor kırarak şampiyonluğa ulaştı.

Premier Lig'de son haftaya 83 puanla lider giren Chelsea, sahasında hiçbir iddiası bulunmayan 15. sıradaki Wigan'ı ağırladı. Mavililer rakiplerini 8-0 yenerek şampiyonluğa ulaştı. Chelsea 1954-55, 2004-2005, ve 2005-2006 yılının ardından 4. kez mutlu sona ulaştı.

Maça tıklım tıklım dolu Stamford Bridge tribünlerinin desteğiyle müthiş başlayan Chelsea, Anelka'nın attığı golle 6. dakikada 1-0 öne geçti.

30. dakikada Lampard güzel hareketlerle ceza sahasına girerken yerde kaldı. Hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Lampard takımını 2-0 öne geçirdi. Ve maçın ilk yarısı bu skorla sonuçlandı.

İkinci yarıya da hızlı başlayan Mavililer 54. dakikada Kalou ile farkı 3'e çıkardı. 57. dakikada bu kez ilk golü atan Anelka bir kez daha sahneye çıktı ve attığı golle farkı 4'e çıkardı.

Maçın 65. dakikası ise rekor dakikasıydı. 4-0'dan sonra baskısını sürdüren Chelsea, Lampard'ın güzel ortasına Drogba'nın kafasıyla attığı golle farkı 5'e çıkardı. Bu gol Chelsea'nin bu sezon ligde attığı 100. gol oldu.

Maçın 68. dakikasında Didier Drogba yine sahneye çıktı. Mükemmel bir pasla ceza sahası içinde Kalou'yu topla buluşturan Fildişi Sahilli oyuncu, kazanılan penaltı vuruşunu da ağlara yollayarak takımını 6-0 öne geçirdi. Drogba bu kadarla da kalmadı.

81. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Fildişi Sahilli yıldız kendisinin 3 takımının 7. golüne imza attı.

89. dakikada bu son sözü Ashley Cole söyledi ve takımının 8. golüne imza attı. Chelsea ligdeki son maçında taraftarlarını bir kez daha çok mutlu etti.

Bu maç öncesi 26 golle Rooney'le birlikte gol krallığı yarışında en ön sırada bulunan Drogba, Wigan karşısında attığı 3 golle toplam gol sayısını 29'e çıkardı ve Premier Lig'de gol krallığını kazandı.

MANCHESTER KAZANDI AMA YETMEDİ

Chelsea'yle şampiyonluk mücadelesi veren Manchester United, sahasında Chelsea'yi konuk etti. Daha 6. dakikada umutları sona eren Kırmızı Şeytanlar, Tuncay'ın takımı Stoke City'i 4-0 mağlup etti.

Manchester United'ın gollerini, 31. dakikada Fletcher, 38. dakikada Giggs, 54. dakikada Higginbotham kendi kalesine ve 83. dakikada Park attı.

ARSENAL ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE DİREKT GİDİYOR

Premier Lig'de uzun süre şampiyonluk mücadelesi veren ancak üst üste yaşadığı sakatlıklar nedeniyle son haftalarda Chelsea ve Manchester United'ın gerisinde kalan Arsenal, sahasında Fulham'ı 4-0 yenerek ligi 3. sırada tamamladı. Kırmızı-beyazlılar bu sonuçla Şampiyonlar Ligi'ne direkt gitmeyi garantiledi.

Arsenal'in gollerini 21. dakikada Arshavin, 26. dakikada Van Persie, 38. Baird kendi kalesine ve 84. dakikada Vela kaydetti.

Deplasmanda Aston Villa'yla 0-0 berabere kalan Liverpool, UEFA Avrupa Ligi'ne gitmeyi garantiledi.

Kaynak:  ntvspor