Özgener: 'Avrupa'da Şimdiye Kadar Görülmemiş Bir Turnuvaya Ev Sahipliği Yapacağız'

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mahmut Özgener, 2016 için mükemmel bir teklif hazırladıklarını söyleyerek, "Avrupa'da şimdiye kadar görülmemiş bir turnuvaya ev sahipliği yapacağız" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Dünya Spor Yazarları Birliği'nin 73'üncü Olağan Kongresi'nde '2016 Avrupa Şampiyonası adayı Türkiye' konulu sunum yaptı. Dünya'nın çeşitli ülkelerinden gelen spor yazarlarına 2016 için yapılacak olan stadyumları ve yatırımları İngilizce olarak anlatan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Türkiye'nin yüzde 40'ının 22 yaş altı gençlerden oluşmasının büyük bir avantaj olduğunu söyledi. Türkiye'nin kültürel bir mozaik olduğunu belirten Özgener,
Anadolu'nun her zaman medeniyetlerin beşiği olduğunu vurguladı. Türk halkının hoşgörülü olduğunu hatırlatan Özgener, eğer şampiyona Türkiye'ye verilirse misafirlerin kendilerini evlerinde gibi hissedeceklerini söyledi.
Türkiye'nin her yıl 30 milyondan fazla turiste ev sahipliği yaptığını belirten Başkan Özgener, Antalya'nın kendileri için çok önemli bir şehir olduğunu söyleyerek, "Çok önemli doğal güzellikleri ve otelleri bulunan Antalya, her yıl kış aylarından binden fazla futbol takımına ev sahipliği yapıyor" dedi.
Antalya ile birlikte 5 aday şehre yeni stadyumlar yapacaklarının altını çizen Özgener, şöyle konuştu:
"Türkiye'de yapılacak her stadyum ünlü Avrupalı mimarlar tarafından tasarlandı. Stadyumların finansmanı Türkiye Cumhuriyeti hükümeti tarafından karşılanacaktır. Türkiye devamlı olarak ulaşım, alt yapıda da ileri gelişmeler kaydediyor. Yeni karayolları, hızlı trenler havalimanları aday şehirleri birbirine bağlamaktadır. 2016 yılına kadar 27 milyon euro yatırım yapılacak."
"2016 Avrupa Şampiyonası için mükemmel bir teklif hazırladık" yorumunda bulunan Özgener, "Son iki başarısız tekliften çok şey öğrendik. Avrupa'da şimdiye kadar görülmemiş bir turnuvaya ev sahipliği yapacağız" dedi.