Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Elendi

Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, 2010 IWBF Champions Cup B Grubu'ndaki son maçında, Almanya temsilcisi RSC Rollis Zwickau'ya 75-72 yenilerek ilk 4'e girme şansını kaybetti.

Roma Santa Lucia Rehabilitasyon Hastanesi Spor Salonu'ndaki şampiyonada son iki yılın şampiyonu Galatasaray, bugün oynadığı 3. maçını da kaybederek ilk 4'e girme şansını kaybetti. Alman temsilcisi RSC Rollis Zwickau karşısında maça iyi başlayan Galatasaray, özellikle Matt Scott ve kaptan Peter Tucek ile etkili olurken Sarı-kırmızılı takım, ilk periyotta farkı bir ara 14 sayıya kadar çıkardı. Devreyi 27-24 önde kapatan Galatasaray'da 3. ve 4. periyotta karşılıklı atılan sayılarıyla maçı başa baş götürdü.
Büyük çekişmeye sahne olan son periyotta maç 57-57 berabere bitti ve uzatmaya gitti. Uzatma dakikalarında İtalyan ekibi Lottomatica'nın İspanyol Fondusa'ya üstünlük haberiyle yarı finallere kalma ümitlerini yitirirken maçtan da 75-72 yenik ayrıldı.
Galatasaray, öğleden sonra yapılan maçta C.D. Once takımını 80-53 yenerek yarın sabah yapılacak 5.'lik-6.'lık maçına çıkmaya hak kazandı.
Sarı-kırmızılı takımın bayan oyuncusu Seyran Ormankurt, kaybetmelerinin pek çok nedeni olduğunu ama önemli olanın sonuç olduğunu belirtirken takım kaptanı Peter Tucek ise şampiyonluk ünvanlarını korumak için çaba sarf ettiklerini, rakiplerin de kendilerin karşı kazanınca şampiyon olmuş gibi sevindiklerini söyledi.
Matt Scott ise herkesin elinden geleni yaptığını, rakip takımların kendilerine karşı maksimumlarını ortaya koyduklarını söyleyerek, "Hayal kırıklığına uğradık ama spor bu, bazen böyle olabilir" dedi.