F.Bahçe 2-0 Eskişehirspor

Turkcell Süper Lig'in 32. haftasında Eskişehirspor'u ağırlayan Fenerbahçe, Alex ve Özer'in attığı gollerle mücadeleden 2-0 galip ayrılarak, şampiyonluk yolunda çok zor bir engeli daha geride bıraktı.

Süper Lig'in 32. haftasında Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda, hakem Bülent Yıldırım'ın düdüğü ile başlayan mücadelede Fenerbahçe, Alex'in 4 yıl aradan sonra attığı frikik golü ile 1-0 öne geçti. Zaman zaman Eskişehirspor defansının hatalarını kendi lehine çevirmeye çalışan Fenerbahçe, bir ara maçı adeta tek kale oynadı. 24. dakikada sağ çaprazdan ceza alanına giren Özer Hurmacı'nın vuruşunda rakibe de çarpan top ağlarla buluştu. İlk yarısı bu skorla biten mücadelede Sarı Kanaryalar, ikinci yarıda ilk yarıdaki etkiyi gösteremedi ve bu görevi taraftarına bıraktı. Tribünleri hınca hınç dolduran Sarı-Lacivertliler, özellikle ikinci yarıda yaptığı şovlarla takımına büyük destek olurken, bu galibiyetin alınmasında büyük rol oynamış oldu. İkinci yarıda, ilk yarıya nazaran daha iyi oynayan Eskişehirspor, zaman zaman tehlikeli ataklar yaratsa da aradığı golü bir türlü bulamadı. Mücadelede son düdüğün ardından, puanını 70'e çıkararak liderliğini sürdüren Fenerbahçe, böylece şampiyonluk yolunda çok önemli bir engeli kayıpsız atlattı.

MAÇTAN NOTLAR

Süper Lig’de Fenerbahçe’nin Eskişehirspor ile yaptığı 32. hafta maçında, cezası sona eren Bilica ilk 11’de forma giydi. Sarı kart cezalısı olduğu için geçen hafta Kasımpaşa maçında forma giyemeyen Bilica, bu hafta yeniden formasına kavuştu.

Kasımpaşa maçında Bilica’nın yerine oynayıp, performansı ve attığı golle galibiyette büyük pay sahibi olan Bekir ise Eskişehirspor maçında yedekler arasında yer aldı. Son maçlarda omuzundaki sakatlığa rağmen oynayan Gökhan Gönül de bugün yine ilk 11’de görev yaptı. Fenerbahçe’de kırmızı kart cezalısı olan Vederson ve tedavisi devam eden Uğur, maç kadrosunda yer almadı. Sarı-lacivertlilerde Ali, Cristian ve kaleci Mert de Eskişehirspor maçı kadrosuna alınmadı.

"FENER GOL GOL GOL, ŞAMPİYONLUK GELİYOR"
Fenerbahçeli taraftarlar, Eskişehirspor maçında stadı doldurarak, geçen hafta liderliğe yükselen takımlarını coşkuyla destekledi. Ligde geçen hafta deplasmanda Kasımpaşa’yı 1-0 yenen Fenerbahçe’nin, Galatasaray ile 0-0 berabere kalan Bursaspor’un 2 puan yitirmesiyle liderliğe yükselmesinin ardından sarı-lacivertli taraftarlar, Eskişehirspor maçında şampiyonluk havasına girdi.

Fenerbahçeli taraftarlar karşılaşma öncesi bir süre hep birlikte "Fener gol gol gol, şampiyonluk geliyor" diye tezahürat yaptı. Karşılaşma öncesi Türk Telekom tribünündeki tüm taraftarlar kartonlarla "Gol" yazısını yazarken, "Fener gol gol gol, şampiyonluk geliyor" pankartı açtılar. Bu arada, Ankaragücülü yöneticilerin hafta içinde yaptığı açıklamalar nedeniyle Türk Telekom ve Maraton üst tribünde "Gökçek’in oyununu, oyumuzla bozacağız" yazılı pankartlar açıldı.

ŞEHİTLER İÇİN SAYGI DURUŞU
Karşılaşma öncesi bugün şehit düşen askerler için saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşu sırasında önce Fenerbahçeli taraftarlar "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" diye bağırırken, daha sonra Eskişehirsporlu taraftarlar aynı şekilde bağırdı. Sarı-lacivertli taraftarlar bunun üzerine Eskişehirsporlu taraftarları alkışladı.

KÜÇÜK ŞAMPİYONLAR STATTA TUR ATTI
Futbol Federasyonu tarafından Coca Cola’nın sponsorluğunda düzenlenen Coca Cola Akademi Ligi’nde Türkiye şampiyonu olan Fenerbahçe 14 Yaş Altı Takımı oyuncuları, maç öncesi kupalarıyla statta tur attılar.
Sarı-lacivertli taraftarlar, 14 yaş altı takımı futbolcularına sevgi gösterisinde bulunarak, tur sırasında takımı alkışladı.

ESKİŞEHİRSPORLU TARAFTARLAR DA KADIKÖY’DE
Eskişehirsporlu taraftarlar, takımlarını İstanbul’da yalnız bırakmadı. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nda kendilerine ayrılan tribünü büyük ölçüde dolduran Eskişehirsporlu taraftarlar, takımlarını destekledi. Bu arada, Mart ayında Gaziantepspor’a attığı gol "Ülker Ayın Golü" seçilen Güiza, gole oy verenler arasında yapılan çekilişle belirlenen talihliye, maç öncesi forma imzaladı. Öte yandan, Fenercell’in kampanyasında büyük ödül olan arabayı kazanan talihliye, Eskişehirspor maçı öncesi Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç teslim etti.

MAÇTAN DAKİKALAR

93. Dakika
Kadıköy'de son düdük geldi... Fenerbahçe, Eskişehir'i 2-0 mağlup ederek puanını 70 yaparak liderliğini sürdürdü... Eskişehir ise 51 puanda kaldı.
91. Dakika Eskişehirspor'da Erkan Zengin sol çaprazdan serbest vuruş kullandı, Sezer'e pasını verdi Sezer kaleye sert vurdu ama savunma topu uzaklaştırdı.
91. Dakika Eskişehirspor'da Erkan Zengin sol çaprazdan serbest vuruş kullandı, Sezer'e pasını verdi Sezer kaleye sert vurdu ama savunma topu uzaklaştırdı.
90. Dakika Maçta normal süre tamamlandı.. 3 dakika uzatma oynanacak...
89. Dakika Fenerbahçe'de Gökhan Gönül yerini Bekir'e bıraktı.
88. Dakika Fenerbahçe atışı paslaşarak kullandı.. Alex bıraktı Mehmet Topuz vurdu... Meşin yuvarlak savunmadan döndü...
87. Dakika Fenerbahçe atağında ceza sahası içinde topla buluşan Özer, Nadaraviç'in tehlikeli müdahalesiyle yerde kaldı... Hakem Bülent Yıldırım en direkt serbest vuruş kararı verdi..
85. Dakika Eskişehir'de hakemin düdüğünden sonra topa vuran Adem Sarı sarı kart gördü.
84. Dakika Fenerbahçe atağında Alex ceza sahası önünde bekleyen Deivid'e pas vermek istedi ama savunmada Nadarevic ayak koyarak topu uzaklaştırdı.
83. Dakika Eskişehirspor atağında Mehmet Yılmaz sol kanattan ceza sahası içine yerden pas vermek istedi ama savunmada Gökhan Gönül kayarak topu kornere gönderdi.
82. Dakika Eskişehirspor atağında Sezer sol kanattan Gökhan Gönül'ü geçerek içeriye girmek istedi ama Gökhan Gönül Sezer'in koşu yolunu kapatarak topun auta çıkmasını sağladı.
81. Dakika Eskişehirspor atağında Adem ceza sahası içinde şut açısı aradı ama savunmada Gökhan Gönül ayak koyarak topu uzaklaştırdı
80. Dakika Fenerbahçe atağında Andre Santos sol kanattan arka direğe ortasını yaptı, Deivid kafayla topu Alex'e indirdi Alex penaltı noktası üzerinde bekleyen Özer'e topu bırakmak istedi ama Özer'in ayağı kayınca top savunmada kaldı.
79. Dakika Fenerbahçe'de 2 değişiklik birden... Emre yerini Deivid'e Güiza'da yerini Semih'e bıraktı.
77. Dakika Sağdan kazanılan serbest atışı Alex ceza sahasına kesti... Arka direğe inen topa Lugano yükselip kafayı vurdu... Meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
75. Dakika Eskişehirspor atağında Doğa ceza sahası dışından kaleye şut denedi ama top kaleci Volkan'da kaldı.
73. Dakika Fenerbahçe Alex ile gole yaklaştı... 18 yayı üzerinde topla buluşan Alex köşeye harika bir plase vuruş çıkarttı... Ivesa'yı geçen meşin yuvarlak direkten oyun alanına geri döndü.. Boşta kalan topu Es Es savunması uzaklaştırdı.
72. Dakika Eskişehir'de Alper yerini Ragıp'a bıraktı.
72. Dakika Fenerbahçe rakip kaleye Selçuk ile etkili gitti... Alex'in pasında ceza sahasına sokulan Selçuk uzaktan kaleyi denedi... Meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.
71. Dakika Eskişehirspor atağında Sezer sol çaprazdan kaleye şut denedi ama top üstten farklı şekilde auta çıktı.
70. Dakika Eskişehirspor atağında Adem ceza sahası içinde topla buluştu, dönerek topu Mehmet Yılmaz'a aktarmak istedi ama savunmada Bilica ayak koyarak tehlikeyi önledi
69. Dakika Fenerbahçe'de Alex sol kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı Lugano kafa vurmak istedi ama savunma önce davranarak topu kafayla uzaklaştırdı.
68. Dakika Fenerbahçe atağında Alex ceza sahası içine uzun oynadı ama savunma araya girerek Lugano'dan önce topu kornere gönderdi
67. Dakika Eskişehirspor atağında Adem savunmanın arkasına atılan topla buluştu önünü boşalttı köşeye doğru sert vurdu ve kaleci Volkan topu kurtardı ama öncesinde hakem Bülent Yıldırım Adem için ofsayt kararı verdi.
66. Dakika Eskişehirspor atağında Sezer sol kanattan ceza sahası içine girmek istedi ama savunmada Gökhan Gönül ayak koyarak topu taca gönderdi
65. Dakika Eskişehirspor atağında Volkan Yaman sol kanatta topla buluştu, ceza sahası içine ortasını yaptı ve kaleci Volkan çıkarak topun sahibi oldu
64. Dakika Eskişehirspor atağında Sezer sol kanattan topla ilerlemek istedi ama savunmada Lugano ayak koyarak topu taca gönderdi.
63. Dakika Fenerbahçe atağında Selçuk sağ kanatta Gökhan Gönül'e pas vermek istedi ama istediğini yapamayınca top taca çıktı
62. Dakika Fenerbahçe'de Alex kaleye yaklaşık 35 metreden serbest vuruş kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma Lugano'dan önce kafayla topu taca gönderdi
61. Dakika Fenerbahçe atağında Emre sol kanattan hızla ilerledi, ceza sahası içine ortasını yaptı ama top kimseye değmeden doğrudan taca çıktı
60. Dakika Eskişehirspor atağında Sezer sol kanatta topla buluştu, ceza sahası içine ortasını yaptı ama top kimseye değmeden doğrudan taca çıktı
58. Dakika Fenerbahçe'de serbest vuruşu Bilica kullandı... Sambacı yerden sert vurdu... Ivesa soluna iyi kapanarak topu kontrol etti.
58. Dakika Es Es'te Ümit Karan yerini Adem Sarı'ya bıraktı.
57. Dakika Fenerbahçe atağında Emre orta alanda topu aldı hızla ceza sahası içine girmek istedi ama yerde kalınca hakem Bülent Yıldırım serbest vuruş kararı verdi
55. Dakika Eskişehirspor atağında Sezer sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı savunmada Selçuk'tan seken top Erkan Zengin'de kaldı ama hakem öncesinde Erkan Zengin için ofsayt kararı verdi.
54. Dakika Eskişehir'de El Saka yerini Erkan Zengin'e bıraktı
52. Dakika Fenerbahçe gole bir kez daha çok yaklaştı... Alex'in ara pasında savunmanın arkasına sarkan Özer, karşı karşıya pozisyonda aşırtma bir vuruş denedi... Ivesa iyi kapanarak gole izin vermedi.. Boşta kalan topu Es Es savunması uzaklaştırdı.
50. Dakika Eskişehirspor atağında Ümit Karan ceza sahası önünde topla buluştu, kaleye şut vurmak istedi ama savunmada Bilica zamanında müdahele ederek topu kaleci Volkan'a kazandırdı.
48. Dakika Fenerbahçe 2. yarıya da hızlı başladı... Soldan gelişen atakta Özer sıfıra inmeden ön direğe ortasını kesti... Emre boş pozisyonda uçarak kafayı vurdu... Meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
47. Dakika Fenerbahçe 3. gole Selçuk ile yaklaştı... Alex'in pasıyla 18 yayı üzerinde önünü boşaltan Selçuk yerden sert vurdı... Ivesa yatarak iki pozisyonda meşin yuvarlağı kontrol etti.
46. Dakika 2. yarıya Eskişehirspor başladı...
45. Dakika Hakem Bülent Yıldırım uzatma oynatmadı... Fenerbahçe ilk yarıyı Eskişehir karşısında 2-0 önde kapattı.
43. Dakika Fenerbahçe atağında Mehmet Topuz sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunmada Nadarevic araya girerek kafayla topu taca gönderdi.
42. Dakika Eskişehirspor atağında Koray savunmanın arkasına atılan topa hareketlendi ama hakem öncesinde ofsayt kararı verdi.
40. Dakika Ivesa'nın degajı Güiza'ya çarptı... İspanyol futbolcu kontrol ettiği ağlara bıraktı... Ama hakem Müftüoğlu pozisyonda Güiza'nın topu elle kontrol ettiğini belirtip bu isme sarı kartını gösterdi... Ağlar giden top gol değere kazanmadı.
38. Dakika Fenerbahçe rakip kaleye müthiş paslarla gitti.. Soldan gelişen atakta Özer'in pasında Güiza'nın topuk pasıyla topla buluşan Alex tek pasla Mehmet Topuz'u gördü... Topuz çarprazdan sert vurdu... Ivesa üzerine gelen topu kornere çeldi.
36. Dakika Fenerbahçe sağ kanattan ayağ paslarla rakip kaleye indi... Mehmet Topuz'un ara pasında ceza sahasına sağdan sokulan Gökhan Gönül penaltı noktasına ortasını yaptı... Özer gelişine vurdu... Meşin yuvarlak üstten auta çıktı..
35. Dakika Alex sağdan köşe atışını kullandı... Es Es savunması topu karşıladı... Devam eden atakta topu kontrol eden Özer sağ çarprazdan kaleye vurdu... Ivesa kapanarak topun sahibi oldu.
34. Dakika Fenerbahçe 3. gole Alex ile yaklaştı... Ceza sahası dışında topla hareketlenen Alex yerden sert vurdu... Ivesa direğin dibinden son anda uzanıp topu kornere çeldi...
32. Dakika Fenerbahçe atağında Gökhan Gönül sağ kanatta topla buluştu, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma kafayla topu uzaklaştırdı
31. Dakika Eskişehirspor'da Koray rakibine yaptığı müdahele sonucunda Sarı Kart gördü
30. Dakika Eskişehirspor'da Volkan Yaman sol kanattan ceza sahası içine uzun bir taç kullandı, El Saka topu almak istedi ama savunma ayak koyarak topu uzaklaştırdı.
29. Dakika Eskişehirspor'da Sezer sağ kanattan serbest vuruşu kullandı, arka direğe doğru ortasını yaptı ama savunma kafayla topu uzaklaştırdı
28. Dakika Eskişehirspor atağında Ümit Karan sağ kanatta topla buluştu Bilica'yı geçmek istedi ama hakem Bilica'nın Ümit Karan'a faul yaptığına karar verdi.
27. Dakika Fenerbahçe'de Alex sol kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı, Mehmet Topuz yükseldi kafayı vurdu ama top yandan auta çıktı.
26. Dakika Fenerbahçe atağında kaleci Volkan ileriye doğru uzun oynadı, Guiza topu almak istedi ama savunma önce davranarak topu uzaklaştırdı.
25. Dakika
Fenerbahçe atağında Guiza orta alandan sol kanata doğru uzun oynadı ama kimse hareketlenmeyince top savunmada kaldı
24. Dakika Fenerbahçe Özer ile 2. golü buldu.Özer sağ kanattan topla ceza sahası içine girdi açısı daralmasına rağmen kaleye sert vurdu ve top kaleci Ivesa'nın elinden sekerek ağlarla buluştu.
24. Dakika GOOOOOOOOL (Özer Hurmacı)
22. Dakika Fenerbahçe atağında Guiza ceza sahası içine topla buluştu, topukla Alex'e pas vermek istedi ama savunma ayak koyarak topu uzaklaştırdı
21. Dakika Eskişehirspor atağında Sezer sol kanattan ceza sahası içine doğru uzun oynadı Koray topla buluştu, açısı daralmasına rağmen sert vurdu ve top yan ağlarda kaldı
20. Dakika Eskişehirspor atağında Koray orta alan önünden ceza sahası içine doğru uzun oynadı ama top kaleci Volkan'da kaldı.
19. Dakika Eskişehirspor atağı sağdan etkili gelişti... Ara pasına hareketlenen Alper çarprazdan ceza sahasına girdiği anda kaleyi denedi... Lugano ayak koyup topu kornere çeldi... Sağdan kullanılan köşe atışından sonuç çıkmadı.
17. Dakika Fenerbahçe atağında Guiza savunmanın arkasına atılan topla buluştu, uzak köşeye doğru sert vurdu ama öncesinde hakem ofsayt kararı verdi.
16. Dakika Fenerbahçe atağında Gökhan Gönül sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma kafayla topu uzaklaştırdı.
15. Dakika Fenerbahçe atağında Mehmet Topuz sağ kanatta topla buluştu ceza sahası içine orta yapmak istedi ama savunma ayak koyarak topu taca gönderdi.
13. Dakika GOOOOOOOOL (Alex De Souza)
11. Dakika Fenerbahçe Alex'in düşürülmesi sonucunda ceza yayı önünde serbest vuruş kazandı
10. Dakika Fenerbahçe atağında Emre sağ kanattan arka direğe ortasını yaptı Alex kafayı vurdu ve top kaleci Ivesa'da kaldı
9. Dakika Fenerbahçe atağında Guiza sol çaprazdan ceza sahası içine arapas atmak istedi ama savunma araya girerek topu kornere gönderdi
8. Dakika Fenerbahçe atağında Emre ceza sahası dışından kaleye şut denedi ama top üstten farklı şekilde auta çıktı.
7. Dakika Fenerbahçe'de Alex sağ kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama kaleci Ivesa çıkarak topu yumrukla uzaklaştırdı
6. Dakika Fenerbahçe atağında Alex Guiza'nın pasında ceza sahası içinde topu önüne aldı ama savunma son anda araya girerek topu kornere gönderdi
5. Dakika Fenerbahçe atağında Mehmet Topuz sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama top kaleci Ivesa'da kaldı.
4. Dakika Eskişehirspor atağında Doğa ceza sahası içine doğru uzun oynadı ama savunmada Lugano kafayla topu uzaklaştırdı.
3. Dakika Fenerbahçe atağında Selçuk sağ kanata doğru uzun oynadı Gökhan Gönül hareketlendi ama top hızlı olunca auta çıktı
2. Dakika Fenerbahçe atağında Alex sağ kanattan topla ilerlemek istedi ama savunma ayak koyarak topu taca gönderdi.
1. Dakika Karşılaşmaya Fenerbahçe başladı... İki ekibe de başarılar..
Maça Fenerbahçe başladı
Kadıköy'de 11'ler!

Turkcell Süper Lig'de 32. haftanın kritik maçında Fenerbahçe'nin 'nin Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda konuğu Eskişehirspor.

20.00'de başlayacak maçı hakem Bülent Yıldırım yönetecek. Ligde geçen hafta deplasmanda Kasımpaşa'yı 1-0 yenen ve Bursaspor'un Galatasaray ile 0-0 berabere kalarak 2 puan yitirmesiyle rakibini geçerek liderliğe yükselen sarı-lacivertliler, bugün Eskişehirspor'u da yenerek, son 2 haftaya da lider olarak girmeyi hedefliyor.

FENERBAHÇE Volkan Demirel Gökhan Gönül Lugano Bilica Andre Santos Mehmet Topuz Selçuk
Emre Özer Alex Güiza

ESKİŞEHİRSPOR Ivesa Sezgin El Saka Nadarevic Volkan Koray Alper Doğa Sezer Mehmet Yılmaz Ümit Karan