Ersan'lı Milwaukee Kendini Ateşe Attı; Utah Jazz Tur Atladı

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) play-off ilk tur heyecanı TSİ sabaha karşı oynanan 3 karşılaşmayla devam ederken Los Angeles Lakers ve Utah Jazz tur atlayan takımlar oldular

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) play-off ilk tur heyecanı TSİ sabaha karşı oynanan 3 karşılaşmayla devam ederken Los Angeles Lakers ve Utah Jazz tur atlayan takımlar oldular. Milli basketbolculardan Ersan İlyasova'nın takımı Milwaukee Bucks ise evinde Atlanta'ya yenilerek büyük bir fırsatı tepti.

MİLWAUKEE KENDİNİ ATEŞE ATTI
Favori gösterilmemesine ve serinin ilk iki maçını kaybetmesine karşın 2-0 geriden gelerek Atlanta Hawks karşısında 3-2 öne geçen milli basketbolcu Ersan İlyasova'nın formasını giydiği Milwaukee Bucks, serinin altıncı maçında rakibine sahasında yenilerek büyük bir fırsatı tepti.
Bradley Center'da 18 bin 717 biletli seyircinin izlediği karşılaşmada Atlanta Hawks'ı konuk eden Milwaukee Bucks, kazanması halinde tur atlayacağı maçta rakibine 83-69 gibi farklı bir skorla yenilerek ayağına kadar gelen fırsatı tepmiş oldu. Milwaukee'de Carlos Delfino attığı 20 sayıyla takımının en skorer ismi olurken, serinini yıldız ismi çaylak Brandon Jennings ise 12 sayı üretebildi. Oyuna ilk 5 başlayan isimlerden Kurt Thomams da 11 sayıyla takımı adına maçı çift haneli sayılarda noktalayan son isim
oldu.
Milwaukee forması giyen milli basketbolcu Ersan İlyasova ise kenardan dahil olup 15:24 dakika süre aldığı karşılaşmayı 2 sayı, 4 ribaunt, 1 top kaybıyla noktaladı. Ersan ¼ genel şut ortalaması ile oynarken, iki kez denediği 3 sayılık atışlarda ise isabet sağlayamadı.
Deplasmanda aldığı kritik galibiyetle tur için yeniden umutlanan ve seride durumu 3-3'e getiren Atlanta Hawks'ta ise geçtiğimiz günlerde yılın en iyi 6. adamı seçilen Jamal Crawford attığı 24 sayıyla takımının en skorer ismi oldu. Joe Johnson 22 sayıyla maçı tamamlarken, Al Horford ise 15 sayı, 15 ribauntluk başarımıyla 'double-double' yaptı.
İki takım arasında Pazartesi günü (TSİ) oynanacak serinin yedinci maçına Atlanta Hawks ev sahipliği yapacak. Maçı kazanan takım Doğu Konferansı yarı finalinde Orlando Magic'in rakibi olacak.

UTAH, KONFERANS YARI FİNALİNDE 'JAZZ' YAPACAK
Carlos Boozer'un 22 sayı, 20 ribauntluk başarımı ve çaylak Wesley Matthews'ın 23 sayısıyla Utah Jazz, Denver Nuggets'ı 112-104 yendi ve Batı Konferansı'nda yarı finale yükseldi.
Sakatlığı nedeniyle sezonu kapatan milli basketbolculardan Mehmet Okur'un takımı Utah Jazz, Salt Lake City'deki EnergySolution Arena'da ağırladığı Denver Nuggets'ı dördüncü çeyrekteki etkili oyunuyla devirerek seride durumu 4-2 yaptı ve konferans yarı finaline adını yazdırdı. Skor 95-95 olduktan sonra 11-0'lık bir seri yakalayan Jazz, bu bölümde maçı kopardı ve galibiyete uzandı. Oyuna kenardan dahil olan Paul Milsap 21 sayı, 11 ribaunt, yıldız oyuncu Deron Williams ise 14 sayı, 10 asistlik
başarımlarıyla 'double-double' yaparak galibiyete önemli katkı sağladılar.
Utah Jazz, konferans yarı finalinde Oklahoma City Thunder'ı zorlu bir serinin ardından eleyen son şampiyon Los Angeles Lakers'la karşılaşacak.
Geceyi yenilgiyle kapatan ve elenen Denver Nuggets'ta ise Chauncey Billups attığı 30 sayıyla hem takımının hem de maçın en skorer ismi oldu. Denver'ın yıldız ismi Carmelo Anthony ise 6/22 gibi düşük bir şut yüzdesiyle oynadığı karşılaşmayı 20 sayıyla tamamladı.

ZOR DA OLSA 'LAKERS'
NBA'in son şampiyonu Los Angeles Lakers, favori gösterildiği Oklahoma City Thunder serisini, 6. maçtaki 95-94'lük galibiyetiyle 4-2 kazandı ve konferans yarı finalinde Utah Jazz'ın rakibi oldu.
Ford Center'da oynanan ve 18 binden fazla basketbolseverin izlediği karşılaşmada Lakers'ı galibiyete taşıyan isim ise son anlarda kaydettiği basketle İspanyol yıldız Pau Gasol oldu. Gasol, maçın son çeyreğinde kaydettiği tek basketi son saniyede attı ve galibiyetin mimarı oldu. Yıldız basketbolcu Kobe Bryant attığı 32 sayıyla hem takımının hem de maçın en skorer ismi olurken, Derek Fisher ve Shannon Brown attıkları 11'er sayıyla maçı çift haneli sayılarda noktalayan isimler oldular. İspanyol yıldız Pau
Gasol ise 9 sayı, 18 ribauntluk başarımıyla galibiyete önemli katkı sağladı.
Los Angeles Lakers karşısında maçı kazandıracak son hücumu değerlendiremeyerek sahadan mağlubiyetle ayrılan ve elenen Oklahoma City'de ise Kevin Durant'ın 26 sayı, 6 ribaunt, 3 asistlik başarımı galibiyet için yeterli olmazken, Russell Westbrook 21, Jeff Green ise 16 sayıyla maçı tamamladılar. Nenad Krstic 11 sayı, 11 ribauntluk başarımıyla 'double-double' yaparken Nick Collison ise attığı 10 sayıyla skora katkı sağladı.

KONFERANS YARI FİNALLERİ BAŞLIYOR
NBA'de konferans yarı final maçları da bu gece başlıyor. İlk yarı final maçında Doğu Konferansı'nın iddialı ekiplerinden Boston Celtics ile süper yıldız LeBron James'in takımı Cleveland Cavaliers karşı karşıya gelecekler. Karşılaşmaya Cleveland Cavaliers ev sahipliği yapacak.
(ERS-ERS-S)