Bursaspor, zirve takibini sürdürdü

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Kayserispor karşısında alınan 3 puanın Bursaspor'u şampiyon yapacağını belirterek, "Önümüzdeki hafta oynamadan kazanmamız Fenerbahçe'ye derin baskı yapacak. Bu takımın önümüzdeki hafta liderliğe oturacağına yürekten inanıyorum" dedi.

Ertuğrul Sağlam, Kayserispor'a karşı kazanmak zorunda olduklarını, bunun da kolay geçmediğini anlatarak, "Rakibimiz hırslı oynadılar. İlk devre bu hırslarından ötürü sertlikler oldu. İlk yarıya baktığımız zaman gol pozisyonu kalemizde görmeden 2-0 öne geçtik. İkinci yarıda risk aldılar. Arkada boşlukları değerlendirmek istedik. Final paslarını iyi yapamadık. Farkı açmak için gerekli golleri bulamadık. Rakibin Makakula gibi önemli silahı var. Onu kullanmak istediler. Bizim için güzel bir karşılaşma oldu. Kayserispor'a karşı çok iyi mücadele edin net skorla kazanmak güzel" dedi.

Sağlam, alınan 3 puanın Bursaspor'u şampiyon yapacağını kaydederek, "Fenerbahçe de kazandı. Dolayısıyla önümüzdeki hafta biz oynamadan kazanıp rakibimizden önde haftaya gireceğimiz için o baskıyı Fenerbahçe derinden hissedecektir. Son dönemlerde çok iyi oynayan form durumunda yeni oyuncuların formunun artmasından dolayı yükselmiş Ankaragücü'yle zor bir karşılaşma oynayacak. Önümüzdeki hafta bu takımın liderliğe oturacağına yürekten inanıyorum. Finali Beşiktaş ile yapacağız" diye konuştu.  Sağlam, oyuncularını ve taraftarlara da teşekkür etti.

Bursasporlu İbrahim Öztürk ise, Fenerbahçe'nin puan kaybetmesini bekleyeceklerini belirterek, "Şu anda Fenerbahçe bir adım önde. Biz Şampiyonlar Ligi'ni garantiledik. Beşiktaş maçını da alıp, rakibimizi bekleyeceğiz. O da puan kaybederse, avantajı ele almak istiyoruz. Ben inanıyorum ki, sene sonunda gülen taraf biz olacağız" diye konuştu.

İbrahim Öztürk, milli formayla ilgili bir soruya ise, "Biz sahaya çıkıp verilen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Karar onların, Her futbolcunun gönlünde milli takım yatar. Biz işimizi yapıyoruz" diye cevap verdi.

KAFKAS: "BURSASPOR HAK ETTİ KAZANDI"
Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafakas, Bursaspor'un hak edip kazandığını söyledi. Kafkas, Bursaspor'un hak edip kazandığını belirterek, "Maalesef Türkiye'de kazanmak zorunda olan takımların kazandığı ve bunu değiştiremediğimiz için biz yeni nesil olarak çok üzüntülüyüm. Bursaspor hak etti kazandı. Tebrik ediyorum. Ufak tefek aksaklıklar oldu bizim adımıza. İkinci yarı daha derli toplu oynadık. Ama iş işten geçmişti" dedi.

Kayserisporlu futbolcu Savaş Yılmaz ise, Bursaspor'un baskılı oynayacağını bildiklerini kaydederek, "Öyle de oldu. Üzerinde durduğumuz halde duran toptan bir gol yedik. Direncimiz kırıldı. İkinci yarı iyi oynadık. Ama kaybettik. Yapacak bir şey yok. Önümüzdeki maçlara bakacağız" şeklinde konuştu.