Bursaspor 2-0 Kayserispor

Fenerbahçe'nin takipçisi Bursaspor, Süper Lig'in 32. haftasında evinde ağırladığı Kayserispor'u 2 golle geçti. Bursaspor aldığı bu galibiyetle Şampiyonlar Ligi'ne katılmayı garantiledi.

Süper Lig'de şampiyonluğu etkileyecek kritik maçta kendi seyircisi önüne çıkan Timsahlar, 21. dakikada Turgay Bahadır'ın kafa golüyle 1-0 öne geçti. Dakikalar 37'yi gösterirken hakem Bursaspor lehine penaltı kararı verdi. Penaltı atışını gole çeviren Ivankov, takımı adına farkı ikiye yükseltti. Mücadelede başka gol olmazken Bursaspor 2-0 kazandı ve puanını 69'a yükselterek lider Fenerbahçe'nin bir puan gerisinde 2. sıradaki yerini korudu. Kayserispor ise 50 puanda kaldı ve 8. sırada yer alıyor.

MAÇTAN NOTLAR

Süper Lig’de Fenerbahçe’nin bir puan gerisinde ikinci sırada yer alan ve şampiyonluğun en güçlü adaylarından olan Bursaspor’un Kayserispor ile yaptığı maça yeşil-beyazlı taraftarlar büyük ilgi gösterdi.

Bursa Atatürk Stadı’nın kapıları maçtan 2 saat önce taraftarlara açıldı. Saatler önce stat çevresinde toplanan taraftarlar, kapıların açılmasıyla birlikte tribünlerdeki yerini aldı. Bursa Atatürk Stadı, başlama saatinden yarım saat önce tamamen doldu.

Stat hoparlörlerinden çalınan marş ve şarkılara eşlik ederken, her maçta alışıla gelen atkı şovu yapmayı da ihmal etmedi.

Bursasporlu futbolcuların ısınmak için sahaya çıkmasıyla tribünlerdeki coşku da iki kat arttı. Taraftarlar, yeşil-beyazlı takım lehine uzun süre "Şampiyon" tezahüratı yaparken, futbolcuları da tek tek tribünlere çağırarak yumruk şov yaptırdı.

Bursaspor’un "Türk Standartları Enstitüsü’ne Teşekkür Ederiz" pankartıyla çıktığı maçta, tribünlerdeki ilginç pankartlar da dikkati çekti. Kapalı kale arkası tribününde iki gün önce yaşamını yitiren Bursa’nın duayen gazetecilerinden Necati Akkılıç için "Seni hiç unutmayacağız" yazılı pankart asıldığı görüldü.
Tribünlerde ayrıca, "1299 Ertuğrul Gazi, 2010 Ertuğrul Sağlam", "Ertuğrul nerede biz oradayız", "Seni annem gibi sevdim", "Biz inandık siz de inanın", yazılı pankartlar yer aldı.

Üzerinde bir Bursaspor bayrağı olan motorlu paraşütçünün Atatürk Stadı üzerinde tur atması, taraftarlarca uzun süre alkışlandı.

Karşılaşma öncesi Uludağ Üniversitesi Halk Topluluğu gösteri yaptı.

Sercan yedek
Bursaspor, Kayserispor karşısına ilginç bir kadroyla çıktı. Son haftaların suskun golcüsü Sercan Yıldırım, Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam tarafından yedek kulübesine çekilirken yerine ilk 11’de Arjantinli Batalla forma giydi.

Tribünde nişan yüzüğü takıldı
Bu arada karşılaşma öncesi iki genç, tribünde nişan yüzüğü taktı. Bursaspor taraftarı Tekin Yolcu, kız arkadaşı Hatice Gültekin için Teksas tribününde arkadaşlarına, "Benimle evlenir misin Haticem" yazılı pankartı açtırdı. Hatice GÜltekin’in teklifi kabul etmesi üzerine çiftin yüzükleri tribünde takıldı.

MAÇTAN DAKİKALAR

Ve maç sona erdi: 2-0...
Dakika: 90
Maçın sonunda en az 3 dakika uzatma var..
Dakika: 89 4 Stelian Giani Krita(Girdi) - Volkan Şen(Çıktı) (Bursaspor)
Dakika: 88 Ergic´in pasıyla ceza sahasında buluşan Volkan´ın yerden vuruşunda sol köşeye giden topu Souleymanou kornere çeldi..
Dakika: 83 4 Sercan Yıldırım(Girdi) - Turgay Bahadır(Çıktı) (Bursaspor)
Dakika: 79 Sağ kanattan hareketlenen Volkan ceza sahasına girdikten sonra Serdar ile girdiği mücadelede yerde kaldı.. Pozisyonu kendini yanıltmaya yönelik hareket olarak değerlendiren hakem Volkan´a sarı kart gösterdi.. Bu kartla Volkan cezalı duruma düşmüş oldu..
Dakika: 77 Kayserispor atağında ceza sahasına gönderilen derin pasta İbrahim kritik bir müdahalede bulundu..
Dakika: 75 Sol kanattan Ali´nin ceza sahasına ortaladığı serbest vuruşta Turgay´ın kafa vuruşu Souleymanou´da kaldı..
Dakika: 73 Souleymanou´nun sol kanada kadar çıkıp uzaklaştırmak istediği top Bursasporlu oyuncularda kaldı.. Turgay´ın vuruşunda top üstten auta çıktı..
Dakika: 72 Makukula´nın ceza sahası dışından yaptığı vuruş farklı şekilde auta çıktı..
Dakika: 70 Sol köşeden Troisi´nin ceza sahasına ortaladığı kornerde ön direkte seken topu Saidou bir kez daha Troisi´ye çıkardı.. Troisi´nin ortasında top doğrudan auta çıktı..
Dakika: 68 Kayserispor´un ceza yayı gerisinde kazandığı frikikte Mehmet Eren´in vuruşu auta çıktı..
Dakika: 66 4 Bekir Ozan Has(Girdi) - Pablo Martin Batalla(Çıktı) (Bursaspor)
Dakika: 64 Frikikte Troisi´nin vuruşunda barajı geçen topu sağ köşede Ivankov kontrol etti..
Dakika: 63 Kayserispor, Saidou´ya yapılan faul sonrası ceza yayı gerisinden frikik kazandı..
Dakika: 61 Abdullah´ın pasıyla ceza sahası dışında buluşan Troisi´nin vuruşu yandan auta çıktı..
Dakika: 59 Kayserispor´da Bayram oyuna girmek için hazırlanıyoru fakat Aydın oyuna devam edebileceğini belirtti ve şuan sahada..
Dakika: 56 Ozan ile girdiği ikili mücadelede yere düşerken kafasını rakibinin dizine çarpan Aydın´ın burnunda bir kanama meydana geldi.. Aydın´ın değiştirilmesi yönünde kenara işaret verildi..
Dakika: 54 Ceza sahasına yüksek gönderilen topu göğsüyle önüne alan Makukula´nın penaltı noktası gerisinden yaptığı vuruşta Ivankov ayağıyla tehlikeyi önledi..
Dakika: 50 Cangele ceza sahası dışından kaleyi düşündü, yerden vuruşu auta çıktı..
Dakika: 49 Sol kanattan Cangele´nin ceza sahasına ortaladığı serbest vuruşta savunma topu uzaklaştırdı..
Dakika: 48 Sol kanattan ceza sahasına giren Ozan´ın ceza sahasına yaptığı ortada arka direğe giden topu Toledo kornere gönderdi..
Dakika: 46 İkinci yarı başladı
Ve ilk yarının son düdüğü geldi..
Dakika: 45 Sarı Kart Savaş Yılmaz (Kayserispor)
Maçta iki uzatma dakikası oynanacak..
Dakika: 41
4 James Troisi(Girdi) - Ömer Şişmanoğlu(Çıktı) (Kayserispor)
Dakika: 41 4 Savaş Yılmaz(Girdi) - Mohammed Shawky(Çıktı) (Kayserispor)
Dakika: 40 Sarı Kart Makukula, İbrahim´e yaptığı faul sonrası sarı kart gördü..
Dakika: 37 Sarı Kart Bursaspor farkı ikiye çıkardı.. Penaltı atışında topun başına geçen Ivankov, kaleciyi ters köşeye yatırıp sol köşeden topu ağlara gönderdi..
Dakika: 35 Bursaspor penaltı kazandı.. Sağdan Ali´nin ceza sahasına yaptığı ortada hava topu mücadelesinde Shawky´nin Turgay´a yaptığı mücadeleyi hakem penaltı olarak değerlendirdi..
Dakika: 32 Sol kanattan hareketlenen Mustafa´nın ceza sahasına yaptığı ortayı Turgay´dan önce Aydın karşıladı..
Dakika: 29 Savunmanın arkasına ceza sahasına gönderilen pasta Ivankov çıkarak Makukula´dan önce topu kontrol etti..
Dakika: 27 Soldan Ali´nin ceza sahasına ortaladığı serbest vuruşta kaleci Souleymanou çıkarak topu kontrol etti..
Dakika: 23 Sarı Kart Toledo, Volkan´a yaptığı faul sonrası sarı kart gördü..
Dakika: 23 Sağ kanattan gelişen Bursaspor atağında ceza sahasına yapılan ortada Batalla´dan önce savunma topu karşıladı..
Dakika: 21 Gol Bursaspor öne geçti.. Sol çaprazdan Ali´nin ceza sahasına yaptığı ortaladığı serbest vuruşta iyi yükseklen Turgay´ın kafa vuruşu sol köşeden ağlarla buluştu..
Dakika: 20 Fenerbahçe, 24. dakikada Özer ile bulduğu golle 2-0 öne geçti..
Dakika: 18 Sol çaprazdan ceza sahasına giren Cangele, rakibi ile girdiği mücadelede yerde kaldı ve penaltı bekledi, hakem oyunu devam ettirdi..
Dakika: 16 Bursaspor ceza sahasına yükseliten toğu Ömer Şişmanoğlu önüne almak istedi, İbrahim tehlikeyi uzaklaştırdı..
Dakika: 14 Sağ kanattan Ali´nin uzun kullandığı taç atışında seken topta Batalla´nın vuruşu savunmaya çarparak kornere çıktı.. Sağ köşeden kullanılan kornerden sonuç çıkmadı..
Dakika: 12 Savunmadan seken topta Ergic´in ceza sahası dışından yaptığı vuruş farklı auta çıktı..
Dakika: 10 Fenerbahçe, Eskişehirspor karışında Alex´in 13. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti..
Dakika: 8 Bu arada Fenerbahçe-Eskişehirspor maçında 11. dakikanın içinde ve golsüz eşitlik devam ediyor..
Dakika: 7 Bu dakikalarda Bursaspor atak geliştirmeye çalışıyor ancak Kayserispor savunması dikkatli... 
Dakika: 4 Kayserispor tehlikeli geldi. Soldan ceza sahası çizgisinin hemen önüne atılan topta sert vuruş dışarı gitti.
Dakika: 3 Cangele´nin rakip yarı alanın ortasında ceza sahasına orta olarak kullandığı serbest vuruşta Makakula´dan önce savunma topu kornere gönderdi.. Sol köşeden kullanılan kornerden sonuç çıkmadı..

Ve maç başladı...

BURSASPOR-KAYSERİSPOR

STAT: Bursa Atatürk

HAKEMLER: Abdullah Yılmaz, Baki Tuncay Akkın, Alper Ulusoy

SAAT: 20.00

BURSASPOR: Ivankov, Mustafa Keçeli, Ömer Erdoğan, İbrahim, Ali Tandoğan, Ozan İpek, Ergiç, Hüseyin Volkan Şen, Turgay, Batalla

TEKNİK DİREKTÖR: Ertuğrul Sağlam

KAYSERİSPOR: Souleymanou, Serdar, Aydın, Toledo, Shawky, Saidou, Abdullah, Mehmet Eren, Ömer, Cangele, Makakula

TEKNİK DİREKTÖR: Tolunay Kafkas