Ankaragücü, Trabzonspor'u Tek Golle Geçti

Turkcell Süper Lig'in 32. haftasında Ankaragücü, sahasında Trabzonspor'u 6. dakikada Vittek'in attığı golle 1-0 mağlup etti.

Maçı izlemeye gelen Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, karşılaşmayla ilgili olarak, "İlk yarıda Ankaragücü iyiydi. İkinci yarıda Trabzonspor dengeyi kurdu ama golü bulamadı. Ankaragücü iyi bir takım. Sakatlanarak çıkan Vittek iyi bir futbolcu. Tam bir sezon sonu maçı oldu" ifadelerini kullandı.
Kamerunlu oyuncular Geremi ve Song'u izlemek için maça gelen Kamerun Milli Takımı Teknik Direktörü Paul Le Guen, "Hem Geremi ve Song'u izleme şansım oldu hem de eski teknik direktörüm Lemerre ve eski oyuncum Rothen ile görüştüm. Benim için iyi oldu. Ankaragücü'nün kazanmasına sevindim. Kamerun olarak Dünya Kupası'nda zor bir gruptayız ve bu gruptan çıkmak istiyoruz" dedi.
Le Guen, Türk milli takımı ile ilgili bir soruya ise, "Türkiye'de çok iyi oyuncular var. Hiddink'in yerinde olmak isterdim" şeklinde cevap verdi.
Ankaragücü Kulübü Başkanı Ahmet Gökçek, karşılaşmanın ardından yaptığı değerlendirmede, "Çıkışımız devam ediyor. Trabzonspor'u yendiğimiz için mutluyuz. Ama Vittek'in sakatlığına üzüldük. Şu anda MR'da. Durumunu ne olduğunu öğreneceğiz. Önümüzdeki hafta çok önemli bir Fenerbahçe maçı var. Şampiyonluk maçı olacak. Fenerbahçe karşısında iki kulüp arasındaki dostluğu bozmadan centilmence bir karşılaşma oynayacağız. İnşallah kazanan taraf biz olacağız. Teknik ekip ve futbolcularımı tebrik ediyorum. Müthiş
bir taraftarımız vardı. Bu desteğin Fenerbahçe maçında katlanarak devam etmesini diliyorum" ifadelerini kullandı.
Ankaragücü Teknik Direktörü Roger Lemerre, çalışmalarının karşılığını almaya başladıklarını belirterek, "Herkesin yenmek isteyeceği bir takımı yendik. Bu galibiyet 3 aylık bir çalışmanın ürünü. Çalışmalarımızın karşılığını almaya başladık. Başkanımızdan gelen bir çalışma yumağının sonucudur bu. İlk yarıda hücum hattında çok iyi bir futbol oynadık. Forvet oyuncularımız, Trabzon defans oyuncuları üzerinde iyi bir baskı kurdu. İkinci yarıda akıllı bir oyun sergileyerek sahadan 1-0 galibiyetle ayrıldık.
Fiziksel yapısından dolayı Trabzon, 2. yarıda baskı kurdu ama biz bunu geri çevirmeyi bildik" dedi. Lemerre, sözleşmesiyle ilgili olarak ise, " Sözleşmem bugün konuşulacak bir konu değil. Kontratım 31 Mayıs'da bitiyor. Bu tarihe kadar Ankaragücü teknik direktörüyüm. O tarihte Ankaragücü yöneticileri gelirlerse görüşürüz. Fenerbahçe ve Sivasspor ile 2 maçımız daha var. Sivas maçından sonra 5 ayın muhasebesi yapmam lazım" ifadelerini kullandı.
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş ise, maçın hakkının beraberlik olduğunu vurgulayarak, "İlk yarıda kötü, ikinci yarıda iyiydik. İkinci yarıda oyunun hakimiydik. Pozisyonlarımız vardı ama golü bulamadık. Oynadığımız oyun sonunda bir gol bulmalıydık. Oyunun tamamına baktığımızda en azından beraberlik almalıydık diye düşünüyorum. Konsantrasyon eksikliği yaşadık. İki maç üst üste kaybetmek üzücü. Kupa maçını kazanarak, aldığımız mağlubiyetleri telafi etmek istiyoruz" dedi.
Sarı-lacivertli oyuncular Ariel Broggi ve Koray Çölgeçen, erken buldukları golün ardından skor avantajını kullanarak sahadan galibiyetle ayrıldıkları için mutlu olduklarını söyledi.
Trabzonsporlu Drago Gabriç, maçın başında yedikleri golle geriye düşmelerinin dengelerini bozduğunu ifade ederek, ikinci yarıda iyi oynamalarına rağmen puan alamadıkları için üzgün olduklarını kaydetti.