Gaziantep, Manisaspor'la berabere kaldı

Gaziantepspor kendi sahasında cezası nedeniyle taraftarından yoksun oynadığı maçta Manisaspor ile golsüz berabere kaldı.

Maçın ardından basın toplantısı yapan Manisaspor Teknik Direktörü Reha Kapsal, 90 dakika boyunca oyunun kontrolünün kendilerinde olduğunu belirterek, "Rakibe göre daha iyi pozisyon ürettik. Rakibin doldur boşalt ve duran topları haricinde bizim kaleye gelmedi. Gaziantepspor gibi kaliteli bir rakip ve 6 yabancısı sürekli oynayan bir takım. Benim göreve geldiğim bu periyotta oyunumuza göre 7-8. sırada olmamız gerekiyordu. Kaçan gollerle beraber baktığımızda 7 haftalık periyotta 5 maçta gol yemedik. Takımın defansını kurmakta çok iyiyiz. Ama bir tek gol üretemiyoruz. Her maçta rakibe pozisyon vermeyen ve çok pozisyon üreten bir Manisaspor sahada. Her geçen gün kendini geliştiriyor ve hücum bölgesinde atamadığımız golleri en kısa zamanda atıp mutlaka bizde hem gol gemde 3 puanla tanışacağız. Son 3 maça bakıldığında çok iyi pozisyonlar ürettik. Bazı futbolcularımızın sakatlıklarımızda bizleri etkiliyor. Kullanamadığımız çok önemli oyuncularımız var. Hücum hattındaki iki önemli oyuncumuz olmamasına rağmen yinede iyi oynuyoruz" dedi.

Bu maçtan sonra tek hedeflerinin Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe'yi elemek olduğunu ifade eden Kapsal, "Buradaki maç bitti. Şimdi bütün hedefimiz Çarşamba günü oynayacağımız Fenerbahçe maçını düşünüyoruz. Bu maçta Fenerbahçeyi elemek istiyoruz. 2-0 lık skor olabilir. Kendi saha ve seyircimiz önünde Fenerbahçeyi elemek istiyoruz. Manisaspor daha iyi olacağını herkes görecek. İçeride ve dışarıda daha fazla puanı almak için çalışacağız. Bulunduğumuz bu yer bize yakışmıyor ve bir an önce üst sıralara çıkmamız gerekiyor" diye konuştu.

Basın toplantısı yapan Gaziantepspor Teknik Direktörü Jose Couceiro ise taraftarsız oynamanın kendileri için üzücü olduğunu belirterek, "İlk olarak taraftar grubumuz Gençlik 27'ye teşekkür ediyorum. Maç öncesi gelip bize başarılar dilediler. Ben taktiksel bir oyun olduğunu düşünüyorum. Enteresan bir oyun olmadı açıkçası. Manisaspors anki 0-0'a razı gibi oynuyordu. Özellikle ilk yarıda yapmamız gerekenleri yapamadık. İkinci yarıda da çok kaliteli bir oyun oynandığını söyleyemem. Ancak hakem penaltı pozisyonlarımız verseydi çok farklı olabilirdi. İlk dakika yada son dakikada bir penaltı varsa verilmesi gerekiyor. Bizim gibi ortalarda gezen ekipler daha çok cezalandırılacak gibime geliyor. Sonuçta taktiksel bir oyun oldu" dedi.