El Clasico maçının analizi

La Liga'da Cumartesi günü oynanacak olan 'El Clasico' derbisi için geri sayım başladı. Futbol severlerin yakından takip edeceği bu önemli maç öncesi Real Madrid ve Barcelona'yı sizler için analiz ettik.

İspanya La Liga’da 77 puana sahip iki ekip Real Madrid ve Barcelona ilk iki sırayı paylaşıyor. 3.Sırada bulunan Valencia’ya 21 puan fark atan iki ekip şampiyonluk için kıyasıya mücadele edecek. ‘El Clasico’dan galip ayrılan ekip şampiyonluk yolunda büyük bir avantaj sağlamış olacak. Bir yanda Cristiano Ronaldo, Xabi Alonso, Kaka ve Benzema gibi yıldızları adrosunda bulunduran Real Madrid, diğer yanda Lionel Messi, Zlatan İbrahimovic, Xavi, İniesta gibi önemli isimlerle Şampiyonlar Ligi’nde fırtına gibi esen Barcelona.

Real Madrid ve Barcelona’nın kilit isimlerinin kıyaslaması:

IKER CASİLLAS - VİCTOR VALDES

El Clasico maçının analizi

İkisi de genç, ikisi de başarılı. Bu iki kalecinin çekişmesi sadece El Clasico ile sınırlı değil. Casillas ve Valdes aynı zamanda 2010 Dünya Kupası’nda İspanya’nın kalesini korumak için birbirleriyle kıyasıya mücadele ediyor.

İspanya Teknik Direktörü Vicente del Bosque’nin kaleyi emanet edeceği ilk isim Casillas gibi gözükse de, İspanya’da en az gol yiyen kaleciye verilen ödül olan Zamora’yı bu sene Victor Valdes’in kazanması Del Bosque’yi zorlayacak gibi duruyor.

Casillas ve Valdes ‘El Clasico’da iyi performans sergileyip milli takımın kalesini kapmak için sahaya çıkacaklar.

XABI ALONSO – XAVI

El Clasico maçının analizi

İki futbolcu da İspanya Milli Takımı’nın vazgeçilmezleri arasında. Barcelona’nın gizli kahramanı Xavi hiç şüphesiz günümüz futbolunun en önemli isimlerinden biri. Barcelona’da top dağıtma görevini üstlenen Xavi, oynadığı iyi futbolla Barcelona’nın başarısında önemli bir rol oynuyor. Barcelona’nın topla oynama yüzdesi Xavi’nin performansı ile doğru orantılı.

Xabi Alonso ise Real Madrid’de aynı görevi üstleniyor. Real Madrid Xabi Alonso’nun ara pasları ve uzun pasları ile hızlı bir şekilde hücuma çıkarak gol yolarında etkili oluyor.

Gonzalo Higuain - Lionel Messi

El Clasico maçının analizi

Arjantin’in en yetenekli iki futbolcusu Higuain ve Messi Cumartesi akşamı oynanacak El Clasico’da karşı karşıya gelecek. Higuain attığı gollerle Real Madrid’i zirveye taşırken kendisi de La Liga’da gol krallığı yolunda ilerliyor.

Lionel Messi ise Barcelona forması ile müthiş bir performans sergiliyor. Attığı şık gollerle Barcelona’nın Şampiyonlar Ligi’nde ve La Liga’da başarılı olmasını sağlıyor. Şampiyonlar Ligi’nde Arsenal karşısında 4 gol birden atarak takımını yarı finale çıkartması bu oyuncunun ne kadar da önemli olduğunu bir kez daha gösterdi.

Messi La Liga’da attığı 26 gol ile Gol Krallığı’nda ilk sırada yer alırken Higuain attığı 24 golle 2. sırada yer alıyor.

Cristiano Ronaldo - Zlatan İbrahimovic


El Clasico maçının analizi

Futbol tarihinin en pahalı futbolcusu konumunda olan Cristiano Ronaldo Real Madrid’e maliyeti 90 milyon Avro. Zlatan İbrahimovic’in Barcelona’ya maliyeti ise 60 milyon Avro.

Maliyetleri yüzünden geldikleri günden beri eleştiri oklarına maruz kalan bu iki süper yetenek, ‘El Clasico’da karşı karşıya gelecek. Sezonun ilk yarısında oynanan ve Barcelona’nın 1-0 üstünlüğü ile sona eren ‘El Clasico’da galibiyet golünü Zlatan İbrahimovic kaydetmişti. Ronaldo ve İbrahimovic ikilisin El Clasico’da nasıl bir performans sergileyecekleri merak konusu.

Sergio Ramos – Dani Alves

El Clasico maçının analizi

Sergio Ramos Real Madrid’in jokeri konumundaki yıldız oyuncusu. Normalde sağ bek oynayan Ramos bazı karşılaşmalarda stoper bazı karşılaşmalarda ön libero oynayarak takımının başarılı olmasına katkıda bulunuyor. Sağ kanattan yaptığı bindirmelerini şık ortalarla süsleyen Ramos belkide ‘El Clasico’da Real Madrid’in gizli silahı konumunda.

Dani Alves hem Brezilya Milli Takımı’nın hem de Barcelona’nın değişilmez sağ bek oyuncusu. Sergio Ramos gibi sağ kanattan tehlikeli bindirmeler yapan Alves, yaptığı sert ortalarla rakiplerine tehlikeli anlar yaşatabilen bir isim olarak dikkat çekiyor.

Manuel Pellegrini - Pep Guardiola

El Clasico maçının analizi

Barcelona Teknik Direktörü Pep Guardiola Real Madrid’e karşı 3 galibiyeti bulunuyor. Barcelona’nın geçtiğimiz sezon 3 kupayı birden almasının en önemli mimarlarından biri olan Guardiola, bu sene de aynı başarıyı tekrarlamak istiyor. Geçen yıl Real Madrid’in sahasında oynanan karşılaşmada Guardiola öğrencilerine verdiği taktikler sayesinde, Barcelona sahadan 6-2’lik üstünlükle ayrılmıştı. Şampiyonlar Ligi’nde ve La Liga’da başarılı grafik çizen Guardiola’nın Real Madrid karşısında neler yapabileceği merakla bekleniyor.

Real Madrid’in Şampiyonlar Ligi’ne erken veda etmesinden sonra çok ağır bir şekilde eleştirilen teknik direktör Manuel Pellegrini’nin kaderi belki de ‘El Clasico’ ya bağlı. Real Madrid’in bu maçta elde edeceği mağlubiyet Pellegrini’nin ipini çekebilir.