Çaylak Tyreke Evans, Nba Tarihine Geçmeye Hazırlanıyor

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) sezona TSİ sabaha karşı oynanan 3 karşılaşmayla devam edilirken, Tyreke Evans'ın yıldızlaştığı maçta Sacramento, LA Clippers'ı devirdi.

ARCO Arena'da Los Angeles Clippers'ı ağırlayan Sacramento Kings rakibini 116-94 yenerek 8 maçlık yenilgi serisine son verdi.
Sacramento Kings, Los Angeles Clippers, bu sezonun flaş ismi Tyreke Evans'ın etkili oyunuyla devirdi. 28 sayı atan çaylak oyuncu Tyreke Evans hem takımının hem de maçın en skorer ismi olurken, 6 ribaunt, 7 asist, 2 top çalmayla mücadeleyi tamamladı. Evans, sezon averajında 20 sayı, 5.8 ribaunt, 5.3 asist ortalamasını yakalayarak önemli bir başarıya imza attı. Eğer Evans sezonun geri kalan bölümünde de bu başarısını sürdürürse NBA tarihinde bunu başaran 4. çaylak oyuncu olarak tarihi geçecek. NBA'de daha
önce çaylak sezonunda bunu başaran 3 oyuncu vardı. Bu isimler ise Michael Jordan, Lebron James ve Oscar Robertson.
Sacramento'da toplam 6 oyuncu karşılaşmayı çift haneli sayılarda noktalarken, Jason Thompson 22 sayı, 15 ribaunt, Carl Landry 14 sayı, 10 ribauntla 'double-double' yaptılar. Francisco Garcia ve Beno Udrih ise 12'şer sayıyla maçı tamamladılar.
Geceyi mağlubiyetle kapatan Clippers'ta ise Chris Kaman attığı 23 sayıyla dikkat çekerken, Eric Gordon 21, Drew Gooden 17, Baron Davis ise 11 sayıyla maçı tamamladılar.
NBA'de normal sezon heyecanı TSİ sabaha karşı oynanacak 13 karşılaşmayla devam edecek.