Bull's Cav's yenerek play-off daha yakınlaştı

NBA'de dün gece Doğu Konferansında play-off'a kalma mücadelesi veren Chicago Bulls Clevelend Cavaliers'i tek sayı farkla yenerek Hidayet'in takımı Toronto Raptors'u yakaladı.

Son play-off yeri için Hidayet Türkoğlu'nun takımı Toronto Raptors ile çekişen Chicago Bulls, Cavaliers karşısında çok değerli bir galibiyet alarak play-off'da bende varım dedi.

Bulls (38-40) Derrick Rose'un 24 sayı, 10 ribaunt ve Joakim Noah'ın 17 sayı, 15 ribaunt, dört blokluk performansıyla Cavaliers'ı 109-108 galibiyeti alan takım oldu.

Kirk Hinrich 23 sayı, Luol Deng 22 sayı, 10 ribaundla galibiyete katkı yapan diğer isimlerdi. Konuk takımda Lebron James forma giymedi, Mo Williams 35 sayı, 10 asistle oynadı.

Chicago bu galibiyetle Doğu'da sekizinci ve son play-off yerinin sahibi olan Raptors'ı (38-40) yakaladı. Normal sezonda dörder maçı kalan iki takım 11 Nisan'da Toronto'da karşılaşma nefesleri kesecek.

İki ekibin de sezonu aynı galibiyet-yenilgi sayısıyla bitirmesi halinde play-off'a Hidayet'in Raptors'ı gidecek. Ancak Kanada takımının en büyük kozu Chris Bosh sakat ve dönüş tarihi belli değil.

Denver Nuggets (52-27) Carmelo Anthony'nin 31 sayısıyla Los Angeles Lakers'ı (55-23) 98-96 yendi. Batı Konferansı'nı birinci bitirmek için sadece bir galibiyete veya Denver'ın bir maç kaybetmesine ihtiyacı olan Lakers'ta Kobe Bryant forma giymedi.

Gecenin diğer maçında Sacramento Kings (25-54) Los Angeles Clippers'ı (27-52) 116-94 yenerek sekiz maçlık mağlubiyet serisine  nokta koydu.