Uefa Şampiyonlar Ligi'nde son yarı finalistler belli oldu

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Inter ve Barcelona'nın ardından son yarı finalistler Bayern Münih ile Lyon oldu.

Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında, Almanya temsilcisi Bayern Münih, ilk maçta sahasında 2-1 yendiği İngiltere temsilcisi Manchester United'a Old Trafford'da 3-2 mağlup olmasına rağmen yarı finale yükseldi. Manchester United'ın gollerini 3. dakikada Gibson, 7. ve 41. dakikada Nani atarken, Bayern Münih'in golleri ise 43. dakikada Olic ve 74. dakikada Robben'den geldi. Maçın 50. dakikasında Manchester United'ın genç futbolcusu Rafael ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Bayern Münih'te milli futbolcu Hamit Altıntop, takımına turu getiren golü kaydeden Robben'in yerine 76. dakikada oyuna girdi.

Gecenin diğer maçında ise Lyon, ilk maçta kendi evinde 3-1 mağlup ettiği Bordeaux'ya deplasmanda 1-0 mağlup olmasına rağmen yarı finale yükselen taraf oldu. Bordeaux'nun golünü 45. dakikada Chamakh kaydetti.

Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final rövanş maçları bu sonuçlarla sona ererken, yarı finalistler de belli oldu. Barcelona ve Inter'in yarı finale çıkmasının ardından Bayern Münih ve Lyon da yarı finale yükselen diğer takımlar oldu. Manchester United'ın da elenmesiyle Şampiyonlar Ligi'nde İngiliz takımı kalmadı. Şampiyonlar Ligi'nde 7 yıl aradan sonra ilk kez bir İngiliz takımı yarı finalde mücadele etmeyecek.

İşte yarı final eşleşmeleri;

İnter - Barcelona

B.Münih - O.Lyon