Tff Başkanı Özgener'den Euro 2016 Değerlendirmesi

Türkiye Futbol Federasyonu Mahmut Özgener, en iyi projeyi yapmak kadar, güçlü bir lobi faaliyetine ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Türkiye'nin UEFA EURO 2016 adaylığını değerlendirmek üzere ziyarette bulunan UEFA heyeti onuruna Esma Sultan Yalısı'nda verilen yemeğin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Türkiye'nin rakipleri İtalya ve Fransa'nın Avrupa'nın önemli futbol ülkeleri olduğuna dikkati çekerek, "Hedefimiz öncelikle en iyi projeyi yapabilmek, ama şu gerçeği de göz ardı etmemeliyiz: En iyi projeyi yapan kazanmıyor. En iyi projeyi yapmak kadar, güçlü bir lobi
faaliyeti de gerekiyor. Önemli artılarımız olduğunu düşünüyoruz" dedi.
Türkiye'nin üst üste 3. adaylık başvurusu olduğunu hatırlatan Özgener, "Bu bile Türkiye'nin böyle bir organizasyonu düzenlemeyi ne kadar çok istediğini, kendine ne kadar güvendiğini ve en iyi şekilde yapabileceğine olan inancını çok açık şekilde gösteriyor. Turnuva tarihinde bizden başka üst üste 3 kez aday olan bir ülke gözükmüyor. İnşallah bu sefer turnuvayı düzenlemek Türkiye'ye nasip olur" diye konuştu.
Özgener, UEFA'nın Türkiye'de güvenlik riski görüp görmediği sorusuna, "Sizlerden ricam, bunu sürekli gündeme getirmeyelim. Adaylık sürecinde bize destek olun. Böyle bir şey zaten gündemde değil. Böyle bir konuyla ilgili bize UEFA'dan geri dönüş olmadı. Gündeme getirmek de doğru değil. Bu ziyaret sonunda birtakım eksiklikler varsa bildirilecektir ve tamamlanır" şeklinde cevap verdi.
Türkiye'nin organizasyonu alması halinde 6 yeni stat yapacağını kaydeden Özgener, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği 920 milyon avroluk teminat mektubunun önemli bir artı olduğunu söyledi. Özgener, yaptıkları yurt dışı gezilerden de olumlu geri dönüşler aldıklarını belirterek, "Dosyamızın içindeki her şey tatmin edici boyutta" ifadesini kullandı.