Münih 1999'un hesabını kapattı

Dün gece oynanan M.United - Bayern Münih'i 3-2 yenmesine rağmen ilk maçta 2-1 kaybettiği için yarı finale Bayern Münih çıktı. Böylece 11 yıllık hesap kapanmış oldu.

50. dakikada genç Rafael kırmızı kart görerek ManU'yu 10 kişi kalmasına neden oldu. Old Trafford'da oynanan ve İtalyan hakem Nicola Rizzoli'nin yönettiği karşılaşmaya ManU hızlı başladı. 3. dakikada gelişen hızlı atakta ceza sahası içinde Wayne Rooney ile duvar pasına giren İrlandalı Gibson, hafif sağ çaprazdan şutunu çekti: 1-0. Golün şokunu üstünden atmaya çalışan Bayern Münih, 7. dakikada kalesinde bir gol daha gördü. Sağ tarafta topu tutan Valencia, içeriye doğru koşu yapan Nani'yi gördü. Portekizli yıldız da şık bir topuk hareketiyle ağları havalandırdı: 2-0. Oyunda hakimiyeti ele geçiren ManU, 41. dakikada farkı üçe çıkardı. Sağdan Valencia'nın atağında defansın unuttuğu Nani, bir kez daha sahneye çıktı: 3-0. İlk yarı bu skorla bitecek sanılırken, ilk maçın da kahramanı Oliç, rakibinden kurtulduğu anda dar açıdan sol ayağıyla ters köşeye topu yolladı: 3-1. İlk yarı İngiliz ekibinin 3-1 üstünlüğüyle son buldu.

İkinci yarıda Bayern Münih oyunda dengeyi kurdu. 74. dakikada gecenin yıldızı 'Cam Adam' lakaplı Ariel Robben, Ribery'nin kullandığı köşe atışından gelen topu yere inmeden müthiş bir voleyle ağlara gönderdi: 3-2. Bu sonuçla ilk maçı 2-1 kazanan Bayern Münih, yarı finale yükselen ekip oldu. Bayern Münih, yarı finalde Lyon ile eşleşti. Gecenin diğer maçında ise Bordeaux, Lyon'u 1-0 yenmesine rağmen tura veda etti. İlk maçı Lyon 3-1 zaferle dönmüştü.