Messi, Yüzyılın En İlginç Futbol Maçında!

Pepsi'nin son global kampanyasında yine dünyanın en ünlü futbolcuları bir araya geldi.

Pepsi'nin son global kampanyasında yine dünyanın en ünlü futbolcuları bir araya geldi. Pepsi'nin Afrika temalı reklam filmi en son, attığı 4 golle Arsenal'i deviren süper yıldız Lionel Messi ile Thierry Henry, Frank Lampard, Ricardo Kaka, Fernando Torres, Didier Drogba, Michael Ballack ve Andrei Arshavin gibi dünyanın en iyi 8 futbolcusu rol aldı.

9 Nisan 2010 Cuma günü tüm AFM'lerde gösterime girecek olan reklamda, Pepsi yıldızlarının başına inanılmaz bir olay geliyor ve Afrikalı çocuklarla oynadıkları maçta beklenmedik bir sonuçla karşılaşıyorlar. Pepsi'nin dünya futbol devleriyle çektiği yeni reklam filmi bütün dünyada bir kez daha büyük ses getirdi. Pepsi, yaklaşık 400 milyon dolara ulaşan rüya takımıyla göz kamaştırıyor. Dünyanı Yenile (Refresh Your World) kampanyasının parçası olarak çekilen reklam filminin müziklerini 6 kez Grammy adayı olan Hip Hop şarkıcısı Akon üstlendi.

Gençleri yaşadıkları dünyada pozitif etki oluşturmak üzere destekleyen kampanyanın filmi Afrika'da geçiyor. Bütün dünyanın konuştuğu reklam filminde Pepsi'nin futbol yıldızları kendilerini bir anda küçük bir Afrika köyünün ortasında bulurlar. Futbolcular alışveriş yapacakları bir dükkan ararken, Henry, Pepsi içen küçük bir çocuk görür ve çocuktan hem kendi hem de takımdaki diğer arkadaşları için birkaç kutu Pepsi ister. Küçük çocuk ise futbol yıldızlarını maça davet eder; kazanan Pepsi'leri alacaktır.

Köy halkı toplanır ve maç için yan yana dizilerek maçın yapılacağı futbol sahasının çizgilerini oluştururlar. Pepsi yıldızları maçı çok rahat kazanıp Pepsi'leri kazanacaklarına emindirler ama işler hiç de bekledikleri gibi gitmez. Maç, Lampard'ın artistik hareketleriyle başlar. Birden kalabalık arasında tanıdık bir yüz görünür. Bu yüz dünyaca ünlü Akon'dur. Akon yerel halk için tezahürat yapmaktadır. Lampard Messi'ye pas atar ama bu sırada yerel halktan oluşan stadın sınırlarının değiştiğini görürüz.

Kazananı atılacak bir gol belirleyecektir. Pepsi oyuncuları kazanacak golü atmaya çalışır ancak Lampard kendini yabani otların arasında bulur. Kaká düştüğü çukurda sendelerken Messi insanlardan oluşan stadın sınırlarını kavramaya çalışmaktadır ama o da sazlıkların arasında kaybolur. Oyuncular tüm bu tuhaflıklara karşı kazanmak için ellerinden geleni yapmaya çalışırlar; ancak Pepsi yıldızlarının gol vuruşu inanılmaz bir şekilde sonuçlanır.

Yılın futbolcusu Lionel Messi ise Pepsi'nin yeni kampanyası hakkında şunları söyledi: "Daha önceki senelerden tamamen farklı olan, yılın futbol kampanyasına hazırlanırken gerçekten keyif aldım. Reklam, Pepsi takımını farklı kültür tarz ve geleneklerin vatanı Afrika'ya götürdü. Tüm Pepsi futbol kampanyalarında olduğu gibi bu reklamı da keyifle izleyeceksiniz ama bu yıl Afrika'nın doğal yeteneğini de göreceksiniz."

FUTBOL SİHİRBAZLARINI DAHA ÖNCE HİÇ BÖYLE GÖRÜLMEDİ


Pepsi'nin sürdürdüğü kampanyanın en önemli ayaklarından biri de Afrika'da mücadele öncesi şans getirdiğine inanıldığı için oyuncuların ve destekçilerin vücutlarını boyaması. Tüm dünyada faaliyet gösteren ve yerelleşmeye önem veren Pepsi de, Afrika'da Afrika gelenek ve göreneklerine saygı gösteriyor.

Reklam filminde yer alan tüm futbolcular uğur getirmesi, kendilerini güçlü hissettirmesi için çekim aralarında vücutlarını boyatınca, ortaya dünya futbol yıldızlarının ilginç görüntüleri çıktı.