Manchester United-Bayern Münih maçı nefesleri kesti

Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş karşılaşmasında Manchester United sahasında Bayern Münih'i konuk etti. İlk maçı 2-1 kaybeden Manchester United Old Trafford'a rakibini 3-2 yenmesine rağmen Şampiyonlar Ligi'ne veda etti.

Dün akşam Manchester United ile Bayern Münih arasında oynanan Şampiyonlar Ligi çeyrek final mücadelesi nefesleri kesti. İlk maçta Almanya’da Bayern Münih’e 2-1 kaybeden Manchester United seyircisi önüne mutlak galibiyet parolası ile çıktı.

Karşılaşmaya fırtına gibi başlayan İngiliz ekibi Manchester United, karşılaşmanın 3. dakikasında Gibson’un ayağıundan gelen golle öne geçen Manchester United, 7. dakikada Nani’nin golü ile Bayern Münih karşısında 2-0 öne geçti. Kırmızı şeytanlar ilk yarının 41.dakikasında Nani’nin kaydettiği durumu 3-0 öne geçti. Alman ekibi Bayern Münih 43. dakikada Olic’in attığı gol ile durumu 3-1’e getirdi. Karşılaşmanın ilk yarısı Manchester United’ın 3-1’lik üstünlüğü ile sonuçlandı.

Manchester United ve Bayern Münih karşılaşmanın ikinci yarısında daha dengeli bir futbolu tercih etti. Karşılaşmanın 74.dakikasında Ribery’nin korner atışında Arjen Robben gelişine çok güzel bir vuruş yaparak skoru 3-2’ye getirdi. Bu skor Bayern Münih’in yarı finale yükselmesi için yeterli bir skordu ve Alman ekibi bu skoru maç sonuna kadar korumayı başararak adını Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale yazdıran taraf oldu.

Geçtiğimiz yıl Şampiyonlar Ligi’nde Barcelona ile final oynayan Manchester United, bu sezon Şampiyonlar Ligi’ne çeyrek finalde veda etmiş oldu.

Manchester United’da oynayıp oynamayacağı belli olmayan Wayne Rooney karşılaşmaya sürpriz bir şekilde ilk 11’de başladı. İkinci yarıda sakatlığı nükseden Rooney 56.dakikda yerini John O'Shea’ya bıraktı.

İlk karşılaşmada sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Bayern Münih’in yıldız oyuncusu Arjen Robben, bu karşılaşmada ilk 11’de forma şansı buldu ve 74.dakikada attığı golle Bayern Münih’e Şampiyonlar Ligi yarı final bileti armağan etti. Arjen Robben karşılaşmanın 76.dakikasında yerini Hamit Altıntop’a bıraktı.

Manchester United'ı Şampiyonlar Ligi'nden eleyen Bayern Münih, yarı finalde Fransız ekibi Lyon ile karşılaşacak.

MANCHESTER UNİTED'IN İLK GOLÜ İÇİN TIKLAYINIZ...

MANCHESTER UNİTED'IN İKİNCİ GOLÜ İÇİN TIKLAYINIZ...



BAYERN MÜNİH'İN İLK GOLÜ İÇİN TIKLAYINIZ...

BAYERN MÜNİH'İN İKİNCİ GOLÜ İÇİN TIKLAYINIZ...