El Clasico derbisine doğru

Cumartesi akşamı İspanya La Liga'da oynanacak olan 'El Clasico' diye tabir edilen Real Madrid – Barcelona maçına geri sayım başladı. İspanya'da sezonun bitimine 8 hafta kalmış olması ve Real Madrid ile Barcelona'nın aynı puanda olması 'El Clasico'yu daha heyecanlı hale getiriyor.

Futbol severler Cumartesi günü saat 23.00’de başlayacak olan Real Madrid- Barcelona maçını sabırsızlıkla beklemeye başladı. İspanya La Liga’da şampiyonluk mücadelesi veren 2 büyük kulüp Real Madrid ve Barcelona, kozlarını Cumartesi akşamı paylaşacak.

Şampiyonlar Ligi’nde 2.turda Lyon’a elenerek hayal kırıklığı yaratan Real Madrid, sahasında Barcelona’yı yenip taraftarlarını sevindirmek istiyor. Sezon başında Cristiano Ronaldo, Xabi Alonso ve Kaka gibi yıldız isimleri kadrosuna katan Real Madrid, ezeli rakibi Barcelona’yı geride bırakarak La Liga’da şampiyonluğa ulaşmak istiyor.

Şampiyonlar Ligi’nde Arsenal’i çeyrek final maçında 4-1 dağıtarak gündemi sarsan Barcelona ise geçtiğimiz sezondaki gibi hem Şampiyonlar Ligi’nde hem de La Liga’da mutlu sona ulaşmak istiyor. Ortaya koyduğu müthiş performansla herkesi kendine hayran bırakan Lionel Messi hiç şüphesiz Barcelona’nın en büyük kozu olarak dikkat çekiyor.

Zlatan İbrahimovic, Lionel Messi, Xavi, İniesta, Puyol gibi tecrübeli isimleri kadrosunda barındıran Barcelona, Real Madrid ile oynadığı son 3 karşılaşmadan da galip ayrıldı. Geçen sezon Real Madrid’in sahası Santiago Bernabeu'da Real Madrid’i 6-2 dağıtan Barcelona’nın bu sezon deplasmanda neler yapacağı merak konusu.

82 bin kişilik kapasitesi olan Santiago Bernabeu Stadı’nda bu dev karşılaşmayı izlemek isteyenler şimdiden biletlerin tamamını tüketmiş durumda. 175 Avro’luk biletlerin karaborsada 600 Avro’ya alıcı bulunduğu gelen bilgiler arasında.