Diyarbakırspor'da Galatasaray Maçı Hazırlıkları Sürüyor

Turkcell Süper Lig'in 29. haftasında İstanbul'da Galatasaray'la karşılaşacak olan Diyarbakırspor'da hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor.

Teknik Direktör Güvenç Kurtar nezaretindeki antrenman koşu ve kültür-fizik hareketleriyle başladı. Daha sonra topla yapılan çalışmalar sonrasında ceza atışları ağırlıklı çift kale maç yapıldı. Kıran kırana geçen çift kale maçta futbolcuların moralinin iyi olduğu gözlendi. İdman boyunca teknik heyetin futbolcuların yanlışlarını tekrarlatıp kendilerini uyardığı görüldü.
Teknik Direktör Güvenç Kurtar, "Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz ile görüştü" iddiaları ile ilgili olarak hem kendisinin, hem de futbolcularının bazı sansasyon ve provokasyonlara kulaklarını kapattıklarını vurguladı.
Kurtar iddialarla ilgili olarak şunları söyledi:
"Şahsımla ilgili iftiraları üzüntü ile karşıladım. Böyle lafları çıkaranların amacının Diyarbakırspor olmadığını belirtmekte yarar vardır. Onur mücadelesi verdiğimiz bir süreçte 'Şerefsizce' iddiaların ortaya atılması beni derinden üzmüştür. Diyarbakır halkının bu tür iftiraları atan insanları ciddiye almadığını bildiğim halde yapılan iftiralar hakkında derhal savcılığa suç duyurusunda bulanacağım.
Bizim şimdi tek konumuz Diyarbakırspor'un kalan maçlarında başarılı olup ligde kalmasını temin etmektir. Dikkatleri başka yönlere çekmek istiyorlar, moralleri bozmak istiyorlar. Biz bunlara kulak asmıyoruz. İdmanlarımızı Cuma günü akşamı tamamlayacağız. Takımımızı kampa alacağız. Top yuvarlak saha düzdür.
Diyarbakırspor bu son maçlarında eski başarılı günlerine dönebilir."
Yeşil-kırmızılı takımın başarılı kaptanı Barış Ataş ise Diyarbakırspor'un ligde kalacağına gönülden inandığını söyleyerek, "Ligin bitmesine 6 maç kaldı. Ben takımımın ligde kalacağına canı gönülden inanıyorum. Ben ve arkadaşlarım elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Hiçbir maçın sonucu önceden kestirilemez. Bazıları olmayan şeyleri üretiyor ve yazıyor. Biz artık bu gibi şeylere inanmıyoruz. Bizim için en önemli şey Diyarbakırspor'un ligde kalmasını sağlamaktır. Kafamızı şimdilik boş şeylerle
ağrıtmasınlar. İki milyon nüfuslu bir kenti temsil eden bu takımın Turkcell Süper Lig'de kalması gerekiyor" dedi.