Delgado'ya Real Madrid teklifi

Beşiktaş'ın 6 aydır sözleşmesini dondurduğu Matias Delgado gelecek sezon için Beşiktaş'tan ayrılıp İspanya yolunu tutacağı iddia edildi.

Delgado'nun ligin ikinci yarısı öncesi hazır duruma gelmemesi üzerine Arjantinli oyuncunun mukavelesi Siyah Beyazlı yönetim tarafından altı ay daha askıya alınmıştı. Delgado, Beşiktaş'ta bu sezon forma giyme ihtimalinin ortadan kalkması üzerine Dubai'nin Al-Wasl kulübünde 4 ay kiralık olarak forma giymek için görüşmelerde bulunmuş, ancak iki taraf arasında anlaşma sağlanamamıştı.

Delgado, sezon sonuna kadar Nevzat Demir Tesisleri'nde antrenmanlara çıkmaya devam ederken uzun süredir süren sessizliğini bozdu. Arjantinli oyuncu, bu sezonun sona ermesini ve yeniden forma giymek için sabırsız olduğunu dile getirdi.

Arjantinli futbolcu şöyle konuştu: "Özellikle son zamanlar sıkıcı geçmeye başladı. Her gün sadece antrenmanlara çıkıyorum ve hafta sonu maçlarda forma giyemiyorum. Bu durum artık bana rahatsızlık veriyor. Ancak ligin artık sonuna geldik. Ligin sonları yaklaştıkça mutlu oluyorum. Yeni sezondan itibaren yeniden forma giyeceğim için çok mutluyum. Bu sezonun bitmesini ve yeni sezonda yerinden formamı giymeyi sabırsızlıkla bekliyorum." dedi.

"OMUZLARIMI HİÇ BİR ZAMAN AŞAĞI DÜŞÜRMEDİM VE YENİDEN SAHALARA DÖNECEĞİM GÜNÜ SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM"


Delgado son bir buçuk yılda önce dizinden daha sonra da kasığından geçirdiği rahatsızlıklar sonrası formasından uzak kaldı. Arjantinli oyuncu bu bir buçuk yıllık sürede yeşil sahalar yerine hastane odalarında geçen yaşantısı sonrası umudunun hiç kırılmadığı ve hep ileriye doğru adımlar attığını dile getirdi.

Delgado, "Son bir buçuk yılda zor dönemler geçirdim. Sakatlıklardan bir türlü kurtulamadım. Ancak o dönemlerde bile hiçbir zaman omuzlarımı aşağı düşürmedim. Bir daha futbol oynayamayacağımı veya iyi performans sergileyemeyeceğimi hiç aklıma getirmedim. Hep ileriye doğru bakmam gerekiyordu ve ben de ileri baktım. İyileşeceğimi ve yeniden 10 numaralı formam ile takımıma katkı sağlayacağım düşünerek güç topladım" dedi.

"YENİDEN KAPTAN OLUP OLMAMAM ÖNEMLİ DEĞİL, ÖNEMLİ OLAN ÖNÜMÜZDEKİ SEZON TAKIMIMA KATKI YAPMAMDIR"

Arjantinli oyuncu sakatlık yaşamadan önce Beşiktaş'ın kaptanıydı. Ancak uzun süre takımından ayrı kalmasının ardından kaptanlık görevini de kaybetti. Delgado bu durumun kendisi için problem olmayacağını, kendisinin aklındaki tek düşüncenin gelecek sezon Beşiktaş'a en iyi şekilde katkı sağlamak olduğunu ifade ederek, "Benim için kaptan olmamak çok büyük bir problem yaratmayacaktır. Şuanda İbrahim Üzülmez ve İbrahim Toraman çok iyi bir şekilde kaptanlık yapıyorlar. İki arkadaşımda kaptanlığın gereğini çok iyi şekilde yapıyorlar. Futbolcuların takım içindeki problemlerini çözebiliyorlar. Bu konuda hiçbir sıkıntımız yok. Beni ilgilendiren asıl nokta önümüzdeki sezona çok iyi bir şekilde hazırlanmak ve iyi bir başlangıç ile takımıma katkı yapmaktır" diye konuştu.

"ÖNÜMÜZDEKİ SEZON YENİDEN FUTBOL OYNAYACAĞIM AMA BU TAKIM BEŞİKTAŞ DA OLABİLİR, BAŞKA BİR TAKIM DA"


Matias Delgado son olarak sezonun ikinci yarısının başında sözleşmesinin yeniden geçerli hale getirilmemesi sonucu kimseye bir kırgınlığı olmadığını söylerken, "İntikam duygusu içinde değilim, sadece yeniden yeşil sahalara dönmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Delgado, "Sözleşmemin yeniden geçerli hale getirilmemesi beni üzdü ama kimseye karşı bir kırgınlığım olmadı. Yani intikam duygusu içinde değilim. Sadece önüme bakıyorum. Tek düşüncem önümüzdeki sezon yeniden futbol oynayabilmek. Bir sonraki sezonda Beşiktaş'ta olmasa bile başka bir takımda futbol oynamak istiyorum. Beşiktaş dışında temas içinde olduğu bir kulüp yok ama tek kesin olan şey yeniden futbol oynayacağımdır" dedi

FERRARI'DEN DELGADO'YA:"ÖNÜMÜZDEKİ SEZON İÇİN REAL MADRİD'DEN TEKLİF ALDI, BEŞİKTAŞ'TA OYNAYAMAZSA MADRİD'E GİDEBİLİR"


Delgado ile röportajımız sırasında söze karışan Ferrari'nin, esprili bir şekilde Delgado'nun Real Madrid'den teklif aldığın söylemesi ve Arjantinli oyuncunun önümüzdeki sezon Beşiktaş'ta oynamaması halinde Real Madrid'de forma giyebileceğini belirtmesi oyuncular arasında gülüşmelere neden oldu.

TABATA:"TEK DÜŞÜNCEM, BİR AN ÖNCE SAKATLIKTAN KURTULUP TAKIMDAKİ YERİMİ ALMAK"

Delgado ile yaptığımız röportajda, Arjantinli oyuncunun yanında oturan Tabata ise ligin bitimine az bir süre kala yaşanan sakatlıkların üzücü olduğunu söyledi.

Tabata, "Ligin son haftalarına doğru bir çok sakatlık yaşadık. Ben ve bazı arkadaşlarım sakatlıkları sebebi ile takımdaki yerlerimizi alamadık. Artık önemli olan bu sakatlıklardan hızlı bir şekilde kurtulabilmemiz. Şu an tek düşündüğüm en kısa zamanda sahalara dönebilmektir" şeklinde konuştu.