Rijkaard pes etti

Sivasspor beraberliğiyle İstanbul'a dönen Galatasaray takımına yumurtalı saldırıda bulunan Galatasaray taraftarları Hollanda'lı çalıştırıcıya pes ettirdi ve Rijkaard'dan ayrılık lafı ilk kez ağzından çıktı.

Sivas deplasmanında alınan beraberlikle şampiyonluk yolunda ağır yara alan Sarı-Kırmızılı takımın İstanbul’a dönüşünde yumurtalı-domatesli protestoya uğraması, Hollandalı hocanın, Galatasaray ile ilgili düşüncelerini zıt yönde değiştirdiğini dile getirdi.

BU PROTESTOLARI HAKETMEDİK

Taraftar tepkisi ile şok olan Rijkaard’ın gece yarısı yardımcıları Neeskens, Albert Puyol ve Carlos Cuadrat ile bir durum değerlendirmesi yaptığı öğrenildi. Sarı-Kırmızılı ekibin teknik patronu “Hayatımda böyle bir şey görmedim. Ben ve takımım bu protestoyu haketmedik” dediği ifade edildi.

SABRETMEYİ BİLMİYORLAR

Bu şartlarda çalışmanın hiç kolay olmayacağını kaydeden Rijkaard, “Olacak şey değil. Türk taraftarı sabretmeyi bilmiyor. Her şeyin bir anda başarılmasını istiyor. O zaman kalmanın anlamı yok” derken, bu hafta içi son kararını verecek.

Fatih Terim Operasyonu

Süper Lig’de şampiyonluk yarışının iyice gerisinde kalınmasının ardından Galatasaray yönetiminde teknik direktör konusu masaya yatırıldı. Bazı yöneticilerin Rijkaard’ı gönderip, sezon sonuna kadar Tugay ile devam edip, gelecek sezon da Fatih Terim’i takımın başına getirmek için, Başkan Adnan Polat’a baskı yaptıkları ileri sürüldü. Ancak bu iddialar, yönetim tarafından doğru olmadığı savunuldu.