F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım geleceği önceden gördü

Yaklaşık 2 ay önce medya aracılığıyla restleşen F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve G.Saray yöneticisi Haldun Üstünel'den haklı çıkan 'sarı-lacivert' renkler oldu.

G.Saray’ın devre arası yaptığı transferlerin, 9 Şubat tarihinde Akşam Gazetesi’ne verdiği röportajda yanlış olduğunu söyleyen F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım geleceği önceden gördü. Ezeli rakiplerinin yıldız futbolcuları renklerine katmasına rağmen şampiyon olamayacağını bundan 2 ay önce iddia eden Yıldırım, G.Saray’ın lükse kaçtığını savunmuştu.

Röportajda sarfettiği, “G.Saray transferde büyük yanlışlar yaptı. Lükse kaçtılar, ve ihtiyaç olan yerlere transfer yapmadılar. İngiltere’den Jo geldi o da sakatlandı. Milan Baros zaten sakat. Şimdi golcüleri kalmadı. Bu duruma üzülüyorum çünkü rakibimizin eli oldukça zayıfladı” sözleriyle gündeme oturan F.Bahçe Başkanı, o günlerde G.Saray Futbol Şube Sorumlusu Haldun Üstünel tarafından sert bir dille eleştirilmişti.

ÜSTÜNEL MEYDAN OKUDU

Sarı-kırmızılıların yaptığı transferlerde en yetkili isim olan Haldun Üstünel de, “İyi-kötü sezon sonunda belli olur. Kimin yanlış yaptığını göreceğiz. Biz şampiyonluk kupasını 18. kez kaldıracağımıza inanıyoruz” diyerek Aziz Yıldırım’a meydan okumuştu.

Çok değil, yaşanan bu sözlü düellonun üzerinden sadece 2 ay geçmesine rağmen Aziz Yıldırım haklı çıktı. ’Lüks’ diye adlandırılan Jo ve Dos Santos transferleri için 28 gün yurt dışında yoğun mesai harcayan Üstünel’ın ’üstün’ çabalarına rağmen Güney Amerikalılar bir türlü istenilen düzeye gelmedi.

KUPA KEHANETİ DE TUTTU

Yıldırım o röportajında Türkiye Kupası için de ilginç ipuçları vermişti. Sarı-lacivertli takımın Ziraat Kupası’nda final oynayacağını ileri süren başkan Yıldırım, “Şansımız Beşiktaş’a tutmuyor. Ama büyük olasılıkla Trabzon-G.Saray galibiyle final oynarız. Onlara şansımız tutar, kupaya uzanırız” demişti. G.Saray kupadan elendi, ancak Trabzon yola devam ediyor. Ve kupanın yarı final ilk maçında Manisaspor’u 2-0’la geçen F.Bahçe ile Antalya’yı yine aynı skorla deviren Trabzonspor finale göz kırptı.

ÜSTÜNEL G. ÜNAL İÇİN HESAP SORDU
F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile G.Saray Futbol Şube Sorumlusu Haldun Üstünel’i karşı karşıya getiren ‘transfer’ tartışması, Gökhan Ünal polemiğiyle son bulmuştu. Yıldırım’ın ‘yanlış tercih’ diye eleştirdiği Jo ve Dos Santos’u koruyan Üstünel, F.Bahçe’nin devre arası transferi Gökhan Ünal’ın 4 milyon Euro’luk yüksek maliyetine dikkat çekip, aslında rakiplerinin transfer politikasında yanlış işler yaptığını vurgulamıştı.

Kaynak: Vatan