Barcelona Arsenal'i Messi ile dağıttı

Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş karşılaşmasında Barcelona evinde konuk ettiği Arsenal'i 4-1 yenerek adını Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale yazdırdı. Lionel Messi attığı 4 golle Arsenal'i dağıtırken Barcelona'ya yarı finali armağan etti.

İngiltere’de oynanan ve 2-2 sonuçlanan maçın rövanşında Barcelona Arsenal’i Nou Camp’ta konuk etti. Konuk ekip Arsenal maça hızlı başladı ve 18. dakikada Bendtner takımını 1-0 öne geçirdi. Arsenal’in bu üstünlüğü sadece 3 dakika sürdü. 21.dakikada sahneye çıkan Messi ceza sahası dışından şık bir vuruşla Barcelona’ya beraberliği getirdi. Lionel Messi 37.dakikada tekrar sahneye çıkarak takımı Barcelona’yı 2-1 öne geçirdi. Messi karşılaşmanın 42.dakikasında şık bir aşırtma vuruşla durumu 3-1’e getirdi ve Barcelona soyunma odasına bu skorla gitti.

Karşılaşmanın ikinci yarısında tempo düştü. Barcelona hafta sonu La Liga’da oynayacağı ve hayati önem taşıyan Real Madrid maçını düşünerek Arsenal’in üzerine gitmek yerine daha dengeli bir futbolu tercih etti. Arsenal ve Barcelona karşılıklı pozisyonlar yakalamasına rağmen iki takım birbirine üstünlük sağlayamadı. Karşılaşmanın bitmesine 2 dakika kala gecenin yıldızı Arjantinli Messi kendisinin ve takımının 4. golünü kaydederek geceye damgasını vurdu. Messi sergilediği üstün performansla Barcelona’yı Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale taşıyan isim oldu.

BARCELONA YEDEKLERİ GÖZ DOLDURDU

Barcelona takımı Arsenal karşısına önemli futbolcularından yoksun çıktı. Kart cezalısı olan kaptan Puyol ve Pique'nin yanı sıra, sakatlığı bulunan Zlatan İbrahimoviç Arsenal maçı kadrosunda yer almadı. Barcelona’nın önemli oyuncularından Iniesta, Yaya Toure ve Thierry Henry ise karşılaşmaya yedek kulübeside oturarak başladı.

Barcelona Teknik Direktörü Guardiola Arsenal karşılaşmasında Bojan Krkic, Pedro ve Busquets gibi genç isimlere şans verdi.

ARSENAL FABREGAS’IN YOKLUĞUNU ÇOK HİSSETTİ


İngiliz ekibi Arsenal, Barcelona ile oynanan Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş karşılaşmasına önemli eksiklerle çıktı. Arsenal’de Robin van Persie, Cesc Fabregas, William Gallas, Andrey Arshavin ve Alex Song sakatlıkları nedeniyle Barcelona maçı kadrosunda yer almadı.

BARCELONA’NIN RAKİBİ İNTER

Arsenal’i Messi’nin golleri ile dağıtan Barcelona, Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Jose Mourinho’nun takımı İnter ile karşılacak. Jose Mourinho Chelsea takımını çalıştırırken Şampiyonlar Ligi’nde Barcelona karşı karşıya gelmişti. Bu sefer Barcelona’ya karşı İnter’in başında sahaya olan Jose Mourinho’nun nasıl bir performans sergileyeceği merak konusu.

KARŞILAŞMANIN GOLLERİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ...