1. Başbakanlık Uluslararası Boks Turnuvası Başladı

1. Başbakanlık Uluslararası Boks Turnuvası Ankara'da başladı.

Türkiye Boks Federasyonu tarafından 5 gün süreyle devam edecek olan ve 34 ülkeden 400'e yakın sporcunun katıldığı 1. Başbakanlık Uluslararası Boks Turnuvası'nın açılışı Atatürk Spor Salonu'nda yapıldı. Açılışa Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) Genel Müdürü Yunus Akgül, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç ve aralarında Hamza Yerlikaya'nın da bulunduğu bazı milletvekillileri katıldı. Turnuvaya katılan ülkelerin seremonisinin ardından açılış
konuşmalarına geçildi. GSGM Genel Müdürü Yunus Akgül, Türk boksu adına önemli bir turnuvanın yapıldığını belirterek, "Türkiye, birçok önemli organizasyona ev sahipliği yapmış ve de yapmaya hazırlanan bir ülke. Boks da Türkiye adına önemli bir branş. Türk sporunun dünyayla yarışması için önemli adımlar atılıyor. Ankara'da dünya boksu adına 5 gün boyunca bir fırtına esecek" diye konuştu.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yeni seçilen Boks Federasyonu'nu kısa süre içinde böyle bir organizasyonunu gerçekleştirdiği için tebrik ederek, federasyonun uzun vadede Türk boksuna büyük hizmetler yapacağına inandığını kaydetti.
Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç ise, Türkiye'nin ve sporun başkenti Ankara'ya böyle bir organizasyonu getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Konuşmaların ardından mehter takımı bir gösteri yaptı. Turnuvanın ilk günü gündüz ve akşam seanslarında yapılan eleme müsabakalarıyla devam etti.