Televizyonda Spor Programlarının Mart Ayı Galibi 'Telegol' Oldu

Televizyonda yayın yapan kanalların spor programları içinde geçtiğimiz ay yazılı basında en çok haberi çıkan programlar belli oldu.

Interpress'in iki bine yakın ulusal, bölgesel ve yerel gazete ile dergiyi kapsayan Mart ayı medya performansı araştırma sonuçlarına göre, televizyon kanalların yayınladığı spor programları içinde yirmi üç tartışma programı toplam 174 habere konu olurken, sekiz yorum programı 35, üç analiz programı da çıkan 13 haberle basında yer aldı.
Spordaki tartışma programları içinde, hafta sonu oynanan Süper Lig maçlarının özet görüntüleriyle analizlerinin yapıldığı, Serhat Ulueren'in sunduğu Ziya Şengül, Gökmen Özdenak, Sinan Engin ile Ahmet Çakar'ın katılımlarıyla gerçekleşen ve Kanaltürk'te yayınlanan 'Telegol' programı çıkan toplam 30 haber ile kendi alanında birinci sırada yer aldı. Program geçtiğimiz ay özellikle eski hakem Ahmet Çakar'ın kulüp başkanlarına yaptığı sert çıkışlar, hakemlere yönelik ağır eleştirileri ve canlı yayını terk
etmesiyle gündeme geldi. İkinci sırada 25 haberle, TRT 1'de maç önü ve sonu röportajları, maçların perde arkası olayları ve ayrıntılı analizlerinin yapıldığı, Erdoğan Arıkan'ın yönettiği, Ömer Üründül ve Hakan Şükür'ün yorumlarıyla katıldığı 'Stadyum' programı yer aldı. NTV'de yayınlanan Burcu Esmersoy'un sunduğu ve canlı televizyon haberi mantığıyla ertesi günün spor gazetelerini bir gece önceden hazırlayan 'Canlı Gazete Spor' 17 haberle üçüncü oldu. Dördüncü sırada ise çıkan 16 haber ile Kanaltürk'te spor
gündemindeki konuları masaya yatırarak gizli kalmış, gündeme gelmemiş yönlerinin değerlendirildiği ve Serhat Ulueren, Ahmet Çakar ve Reha Muhtarı'nı konuk olduğu 'Son Kale' programı yer aldı. TV 8'de yayınlanan Faik Çetiner'in hazırlayıp sunduğu, Selim Soydan, Ali Gültiken, Ahmet Ağaoğlu ve hekem hocası Bület Yavuz'un yer aldığı 'Bizim Stadyum' programı da 12 haber ile beşinci oldu.
Interpress'in araştırma raporunda spor yorumlarının yapıldığı programlar içinde birinciliği, Güntekin Onay ile Rıdvan Dilmen'in her Süper Lig maçı ardından yaptığı farklı yorumlarla izleyicilerin beğenisini toplayan NTV'de yayınlanan 'Yüzde Yüz Futbol' 11 haberle aldı.
Analiz programları içinde ise Kanal 24'te yer alan Derya Oruçoğlu'nun renkli sunumu ile spor dünyasının önemli isimlerinin konuk olarak katıldığı ve uzmanlık alanları olan spor dalının püf noktalarının anlatıldığı 'Spor Laboratuarı', 6 haber ile birinci sırada kendine yer buldu.