Rijkaard: Sivasspor karşısında fazla mücadele edemedik

Galatasaray, Turkcell Süper Lig'in 28. haftasında konuk olduğu Sivasspor'la 1-1 berabere kalarak şampiyonluk yolunda ağır yara aldı.

Turkcell Süper Lig'de, uzatma dakikalarında yediği golle Sivasspor'la 1-1 berabere kalan ve şampiyonluk ümitlerini iyice tüketen Galatasaray'da, teknik direktör Frank Rijkaard, böyle bir sonucu beklemediklerini söyledi.

Rijkaard, maçın ardından yaptığı açıklamada, özellikle ikinci yarı maçın tansiyonu ve gerginlikten dolayı futbol oynayamadıklarını belirtti.

Bu skordan sonra mutlaka eleştiriler olacağını ifade eden Rijkaard, ''Diğer bir taraftan bakılırsa, maç 1-0 bitseydi, eğer son dakikada böyle bir gol yenmeseydi, mutlaka bizim için çok önemli olacaktı. Çünkü güven kazanma açısından çok önemli olacaktı. Artık bundan sonra yapmamız gereken renklerimizi sonuna kadar savunmak'' diye konuştu.

Galatasaray'ın Türkiye Kupası'ndan elendiğini, Avrupa Kupalarında başarılı olamadığını, ligde de şampiyonluğun da ''mucizelere'' kaldığını belirten bir basın mensubunun, önümüzdeki yıl Galatasaray ve kendisi ile ilgili düşüncesini sorması üzerine Rijkaard, ''Şu anda sadece yapmamız gereken önümüzdeki maçlara en iyi şekilde hazırlanıp, en iyi şekilde o maçları oynamak. Biraz önce de belirttiğimiz gibi kulübümüzün renklerini yakışır bir şekilde, onları koruyacak şekilde mücadelemizi vermek'' ifadelerini kullandı.

Maçın bitiş düdüğünün ardından Sivasspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal ve Yardımcı Antrenörü Hayati Soydaş ile yaşananların sorulması ve Hayati Soydaş'ın Rijkaard'a sitem ettiğinin belirtilmesi üzerine de Hollandalı teknik adam Rijkaard, ''Bence çok önemli bir şey gerçekleşmedi. Benim kesinlikle kendisinden hiçbir şekilde şikayetim yok. Orada sadece bulunduğumuz alana doğru biraz daha yaklaştı, ama bu tip şeyler biliyorsunuz maçta oluyor ve maçta kaldı. Benim kendisiyle ilgili hiçbir şikayetim yok'' dedi.

Rijkaard, farklı bir kadroyla mücadele etmesi ve maç öncesi kamp kararı alması ile ilgili soru üzerine, takımı kampa aldığını, çünkü takımı hazırlamak için ellerinden gelen her şeyi yapmaları gerektiğini, bu nedenle de kamp kararı aldıklarını söyledi.

Bu maçta taktik anlamda da oyuncu değişikliklerinin olduğunu, Jo'nun gribal enfeksiyon geçirdiği için hafta boyu takımla birlikte çalışmalara katılamadığını, bu nedenle yedek soyunduğunu anlatan Rijkaard, Aykut'un gösterdiği performanstan gayet memnun olduğunu ifade ederek, ''Çok önemli pozisyonlar çıkardı. Yediği golde biraz şanssızdı, şanssız bir golle maçı sonuçlandırdı. Ama biliyorsunuz daha önce de Aykut bu kaleyi korudu ve gösterdiği performanstan memnunum. Onun haricinde Leo Franco'nun niye oynamadığı sorusuna gelince, bu tamamen bir tesadüf. Çünkü kendisi yaklaşık bir 2-3 hafta önce konuştuğumuzda, şu an kendisi burada yalnız yaşıyor, ailesi İspanya'da ve Fenerbahçe maçından sonra gidip ailesini ziyaret etmesi konusunda bir görüş birliğine vardık, karar kıldık. Onun için bu bir tesadüftür'' dedi.

Galatasaray gibi güçlü bir ekibin son 5 deplasman maçında galip ayrılamamasını neye bağladığının sorulması üzerine Rijkaard, geçmiş maçlar yerine bugünkü maça bakmak gerektiğini belirterek, ''Bugün galip ayrılamamamızın en büyük sebebi son dakikada yediğimiz gol'' dedi.

Galatasaray kalecisi Aykut Erçetin ise son dakikalarda yedikleri golle galibiyeti kaçırmalarının üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Sivasspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal ise ikinci devre maçı hak ettiklerini ifade ederek, "Sadece bu maç için değil hakikaten bu futbolculara inandığım için geldim. İyi ki gelmişim. Bir 10 günlük çalışma süresi oldu ama 10 gün içinde beraber kazanmayı beraber savaşmayı öğrendik. Sonuçta Sivasspor'un bir kimliği vardı onu çıkarmaya çalışıyorduk ama içinde bulunduğumuz streste hatalar olacak. İkinci devre ortaya koyduğunuz mücadeleyi kalan maçlarda da ortaya koymamızı istiyorum İkinci devredeki taraftarımıza kalan maçlarda da ihtiyacımız var. Bugün galibiyeti kaçırdık çok gol pozisyonumuz var" diye konuştu. Maçtan sonra çıkan olayda Sivasspor Yardımcı Antrenörü Hayati Soydaş'ın boynunda 4 tane tırnak izi olduğunu belirten Bakkal, "Yardımcı antrenörümüz Hayati Soydaş'ın boynunda 4 tane tırnak izi var. Rijkaard'ın yaptığını söylüyorlar. Ben maçtan sonra gördüm. Hayati Soydaş hocamızın boynunun kırmızı olduğunu gördüm. Girip içeri bakabilirsiniz. Kimin yaptığını bilmiyorum" ifadelerini kullandı.