Denizli'nin 32. hafta kehaneti

Mustafa Denizli'nin Süper Lig'deki haftalar önceki kehanetlerine bir yenisini ekledi.Mustafa Denizli'ye göre Süper Lig 32. haftada arap saçına dönecek ve şampiyonluk yarışı son haftaya kadar devam edecek.

“Dört takımdan hangisi şampiyon olursa olsun sürpriz sayılmamalı” diyen Mustafa Denizli, mutlu sona ulaşan ekibi averajın değil, puan farkının belirleyeceğini iddia etti.

Bugüne kadar yaptığı öngörülerin çoğunluğu doğru çıkan Mustafa Denizli, son kehaneti ile yine çok konuşulacak gibi... Sezonun sonuna yaklaştıkça adrenalinin her geçen gün biraz daha arttığına dikkati çeken tecrübeli hoca, “Bu lig 32. haftada içinden çıkılmaz hale gelir. Tam bir arap saçı olur. Bu saçlardaki tellerden biri de biz oluruz. 4 takım da bu yarışın içinde yer alır” öngörüsünde bulundu.

Son haftaya kadar sürer

Dünkü idman sırasında basın mensuplarıyla sohbet eden ve soruları yanıtlayan Beşiktaş’ın hocası, ligin çok enteresan geçtiğine vurgu yaparak şöyle konuştu: “Bu lig averaja kalmayacak ve şampiyonu puan farkı belirleyecek. Bu tablo içinde 4 takımın da şampiyon olması sürpriz olmaz. 3-4 ay öncesinde Bursaspor için ‘sürpriz’ diyebilirdik belki. Ama şu anki tabloda onların şampiyonluğu da artık sürpriz değil. Muhtemelen şampiyonluk yarışı son haftaya kadar sürer.”

Beşiktaş’ın şampiyonluğa ulaşmasının da kesinlikle sürpriz sayılamayacağını belirten Denizli, “Neden sürpriz olsun ki, tablo ortada... Şu anda gözüken, şampiyonluğa ulaşma ya da ulaşamama olasılığının eşitliğidir” dedi.

Derbinin yarışa etkisi

Fenerbahçe’nin, Selçuk Şahin’in golüyle 1-0 kazandığı derbiye de değinen tecrübeli hoca, “Bu derbiden önceki tabloya göre Galatasaray kazansaydı, Fenerbahçe yarışta geriye düşebilirdi. Fenerbahçe kazanınca, Galatasaray’ın yeri değişti. Şampiyonluk yarışına etkisi hepsi bu kadar. Dediğim gibi, 4 takım da şampiyonluğa ulaşabilir” görüşünü dile getirdi.

‘Fizik sorunumuz hiç olmadı’

Takımının bu sezon hiçbir 90 dakikada fizik olarak bir sorun yaşamadığının altını çizen Denizli, “Baktığımızda şu an Beşiktaş, fizik olarak en üstteki takımlardan biridir” iddiasında bulundu. Hoca, beraberlikle sonuçlanan Ankaragücü maçındaki sistem değişikliğiyle ilgili bir soruya ise, “O günkü şartlarda elimizdeki kadroya göre böyle bir sistem uyguladık. 60. dakikadan sonra da sistemi değiştirdik” cevabını verdi. Sakatlık konusuna da değinen Denizli, şöyle konuştu: “Bunların çok büyük sorun oluşturmaması lazım. Futbolcuların ne kadar oynadığı değil, ne yaptıkları önemli.

Bu fırsat ellerinde, kimse ‘bu yarışın içinde benim payım olmaz’ diye düşünemez. Sürekliliği olan futbolcuların sakatlığının fazla olması belki biraz sıkıntı yaratabilir.”

‘Beşiktaş’ın hizmetindeyim’

Asbaşkan ve futbol komitesi başkanı Serdal Adalı’nın “3 yıl daha Mustafa Denizli ile çalışmak istiyoruz” sözünün hatırlatılması üzerine düşüncelerini dile getiren teknik adam, “Bizim önce işimiz burada, yani antrenmanda ve sahada...

Bu konuları sonra konuşuruz. Burada olduğum müddetçe bütün varlığımla Beşiktaş’ın hizmetindeyim. Gerçek olan sadece budur” derken, genelde uzun süreli sözleşme yapmadığına işaret edilmesi üzerine de, “Beşiktaş ile benim aramda süre konusu problem olmadı, bundan sonra da olmaz zaten” ifadelerini kullandı.