Real'de 100'ler gülüyor

Real Madrid Başkanı Florento Perez'in büyük fedakarlıklar yaparak transfere 254 milyon euro para harcadı. Bunun karşılığını La Liga'da takımından alıyor. Barcelona ile La Liga'da şampiyonluk için büyük yarış içinde olan Real Madrid dün akşam karşılaştığı Racing maçında sezonun 100.golünü rakip ağlara gönderdi.

Bir sezon önce Barcelona'nın gölgesinde kalan Real Madrid’in yeni başkanı Florentino Perez, taraftarının incinen gururunu yapacağı transferlerle onarma sözü vermişti. Perez, başta Cristiano Ronaldo ve Kaka olmak üzere Benzema, Xabi Alonso, Albiol ve Arbeloa'yı transfer ederek, yepyeni bir yıldızlar kadrosu kurdu.

254 milyon euro harcanarak oluşturulan ‘yıldızlar topluluğu’ kadronun, bir takım olup olamayacağı merak ediliyordu. Geçiş döneminde Kral Kupası’nda İkinci Lig takımı Alcorcon'a elenen eflatun-beyazlılar, Şampiyonlar Ligi’nde de hayal kırıklığı yarattı, ama La Liga'da yakaladığı olağanüstü gol yüzdesiyle taraftarını futbol olarak tatmin etmeyi başardı.

Ligde averajla Barcelona'nın önünde lider durumda bulunan Real Madrid, bu sezon tüm şampiyonalardaki 100. golünü Racing ağlarına gönderdi.

Yeni transferlerden Benzema ve Kaka'nın hayal kırıklığı yarattığı sezonda, Cristiano Ronaldo'dan çok Gonzalo Higuain golleriyle bir yıldız gibi parlıyor. La Liga'da 83, Şampiyonlar Ligi’nde 16 ve Kral Kupası’nda 1 gol kaydeden Madrid’de, Ronaldo ve Higuain, toplam gollerin yüzde 51'ine imza atmayı başardı. Higuain 26, Ronaldo ise 25 kez rakip ağları havalandırdı.

La Liga'da 12 haftadır kazanan ve 2-0 biten Racing maçından önceki son 10 galibiyetine de 3 ve üstü gol atarak ulaşan Real Madrid, toplam gol sayısını 83'e çıkardı. La Liga'da gol rekoru, 107 gol ile yine Real Madrid'in John Benjamin Toschak yönetimindeki 1989-1990 sezonu kadrosuna ait. Eflatun-beyazlıların bu rekoru geliştirmesi için kalan 8 maçta en az 3 gol ortalaması ile oynaması gerekiyor.