Mestan: 'Türkiye, Anadolu Devrimine Hazır Olmalı'

Turkcell Süper Lig'de son 6 haftaya 61 puanla lider giren Bursaspor kulüp rekorunu da kırdı.

Turkcell Süper Lig'de son 6 haftaya 61 puanla lider giren Bursaspor kulüp rekorunu da kırdı. Bursaspor 1996- 1997 sezonunda Gordon Milne'nin teknik direktörlüğü döneminde de 34 hafta sonunda 17 galibiyet, 8 beraberlik, 9 mağlubiyetle almış, 55 gol atıp 37 gol yemişti. Yeşil-beyazlılar, o sezon, 59 puan toplayıp Galatasaray'ın 82 puanla şampiyon olduğu ligde 4 büyüklerin ardından 5. olmuştu.

Bursaspor Ertuğrul Sağlam ile birlikte ligde her alanda liderliğini devam ettirirken, Yeşil-beyazlı ekibin tarihindeki en başarı ikinci sezonu yine eski bir Beşiktaş Teknik Direktörü zamanında yaşadı. Uzun yıllar Beşiktaş'ı çalıştırıp şampiyon yapan İngiliz teknik adam Gordon Milne, Beşiktaş'la yollarını ayırdıktan sonra Bursaspor'la anlaşmış Yeşil-beyazlı ekibe tarihinin en başarılı sezonunu yaşatmıştı. Bu sezon Ertuğrul Sağlam ile şampiyonluk yoluna sağlam adımlarla devam eden Bursaspor 29. haftaya girilirken 61 puanla liderliğini devam ettirdi. Ertuğrul Sağlam yönetiminde Timsah, 28 haftada 19 galibiyet, 4 beraberlik, 5 mağlubiyet aldı. 56 gol atıp kalesinde 25 gol gören Bursaspor 61 puanda ve artı 31 averaja sahip. 

"TÜRKİYE, ANADOLU DEVRİMİNE HAZIR OLMALI"

Bursaspor Futbol Şube Sorumlusu Mesut Mestan, bundan sonra her maçı final niteliğinde oynadıklarını kaydederek, "Kolay maç yok. Gençlerbirliği maçını da alıp bu sene şampiyonu Anadolu'dan çıkarmak istiyoruz. Biz Bursaspor'u marka yapmaya çalışıyoruz. Bursa insanını en iyi şekilde temsil edip Avrupa'ya gitmek istiyoruz. Türkiye devrime hazır olmalı. Geç kalınmış bir başarı. Bursaspor 45 yıldır birinci ligde mücadele ediyor. Geç de  olsa bu başarıyı yakaladık. Türk futbolunda çığır açacağız. Bundan sonra İstanbul takımları değil Anadolu takımları da şampiyon olacak. Türk futboluna önderlik ediyoruz" diye konuştu.