Galatasaray'ın eski futbolcusundan çarpıcı iddialar

Galatasaray'da sürekli yedek oturmasına rağmen attığı kritik gollerle Galatasaray'ı birçok maçta ipten alan Shabani Nonda ilginç iddialarda bulundu.

Sezon ortasında Galatasaray’dan apar topar gönderilen Shabani Nonda Sabah gazetesi ile görüştü. Hâlâ Galatasaray’ın bu sezonki en golcü futbolcusu durumunda bulunan Nonda, çarpıcı iddialarda bulundu.

Galatasaray'ın derbide Fenerbahçe'ye 1-0 yenildiğini öğrenen Nonda, "şu an Kongo'dayım. Hiçbir takımla anlaşmadım ve sezon sonuna kadar da ülkemdeyim. Maçın sonucundan haberim yoktu. Galatasaray'ın mağlubiyetine çok üzüldüm. Arda sakattı. Oynamadı herhalde?" sorusunu sordu.

SABAH muhabirinden, "evet ancak sakat olduğu için son yarım saatte forma giydi" cevabını alan Kongolu forvet, "Arda 90 dakika oynasaydı, sonuç farklı olurdu" iddiasında bulundu.

2007-08 sezonunda Fenerbahçe'ye attığı golle şampiyonluğu müjdeleyen ve sarı-kırmızılı taraftarların gönlünde taht kuran Nonda, devre arasında biletinin kesilmesiyle ilgili şunları kaydetti:

"Başkan Adnan Polat kalmamı istiyordu. Galatasaray'dan ayrılmamda başkaları rol oynadı. Birileri beni zorla gönderdi. Yerime aldıkları oyuncular benden iyiyse sorun yok. Çünkü Galatasaray'ın başarısından her zaman mutlu olurum. Ancak devre arasında gelenler kötüyse, beni gönderenler bazı şeyleri tekrar düşünsün."

Giovani transferi sonrası ilk olarak Harry Kewell'ın gönderilmesinin söz konusu olduğu hatırlatılan Nonda, bu konuda susmayı tercih etse de, Kewell'ın hala sahalara dönemediği kendisine söylendiğinde şaşkınlığını gizleyemedi.

33 yaşındaki golcü, "demek ki takımda kalmam daha doğru olurmuş" dedi ve "Keita ile Arda'yı çok özledim. Galatasaray'ı çok seviyorum" diyerek sözlerine noktayı koydu.