Fenerbahçe Kayserispor'u 2-0 yenmeyi başardı

Turkcell Süper Ligi 28. Hafta karşılaşmasında Fenerbahçe, sahasında Kayserispor'u ağırladı. Şampiyonluğun güçlü adayların biri olan Fenerbahçe, Kayserispor engelini 2-0 aşarak şampiyonluk yolunda çok önemli 3 puanın sahibi oldu.

Fenerbahçe Turkcell Süper Ligi’nde 28.Hafta mücadelesinde Kadıköy’de ligin güçlü ekiplerinden Kayserispor’u ağırladı. Karşılaşmada çok iyi futbol oynayan Fenerbahçe, oynadığı güzel futbolu 2 gol ile süsleyerek 3 puanın sahibi oldu. Fenerbahçe’ye galibiyeti getiren golleri 33.dakikada Kayserispor’un eski golcüsü Gökhan Ünal ve 47. dakikada Lugano kaydetti. Bu galibiyetin ardında Fenerbahçe puanını 58’e çıkartarak lider Bursaspor’u takibini sürdürdü.

Turkcell Süper Ligi’nde son haftalara yaklaşılırken Fenerbahçe istikrarlı grafik çizmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta ezeli rakibi Galatasaray’ı yenen Fenerbahçe, bu hafta Kayserispor’u yenerek şampiyonluğu ne kadar istediğini göstermiş oldu.

FENERBAHÇELİ TARAFTARLARDAN MÜTHİŞ DESTEK

Fenerbahçe’nin Kayserispor ile oynayacağı zorlu mücadelede Fenerbahçe taraftarları takımlarını yalnız bırakmadı. Taraftarlar maça yoğun ilgi gösterdi ve takımlarını 90 dakika boyunca destekleyerek, alınan 3 puanda önemli rol oynadı.

FENERBAHÇE’DEN ETKİLİ OYUN

Fenerbahçe karşılaşmanın tamamı boyunca çok hırslı ve istekli bir futbol sergileyerek taraftarlarını mest etti. Karşılaşmaya oldukça hızlı başlayan Fenerbahçe, Alex ve Emre Belözoğlu’nun geliştirdiği ataklarla Kayserispor yarı sahasında etkili bir oyun sergiledi.

Orta sahada Emre ve Selçuk, defansta Lugano ve Bilica, kanatlarda ise Andre Santos ile Gökhan Gönül’ün müthiş oyunu Fenerbahçe’nin galibiyetinde önemli rol oynadı.

GÜİZA YERİNE GÖKHAN ÜNAL


Karşılaşmaya ilk 11’de başlayan İspanyol golcü Daniel Güiza, maçın 28.dakikasında Kayserispor'un Paraguaylı oyuncusu Toledo ile girdiği ikili mücadele sonrası elinden sakatlanarak yerini Gökhan Ünal’a bıraktı.

ESKİ TAKIMINI BOŞ GEÇMEDİ


Güiza’nın 28.dakikada sakatlanarak oyundan çıkmasıyla birlikte karşılaşmaya dahil olan Gökhan Ünal, oyuna girdikten 5 dakika sonra Alex’in müthiş pasını iyi değerlendirdi ve güzel bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu.

33.dakikada 1-0 öne geçen Fenerbahçe golden sonra dengeli oyunu tercih etti ve karşılaşmanın ilk yarısı Fenerbahçe’nin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

LUGANO BUNU HEP YAPIYOR


Karşılaşmanın ikinci yarısı başladıktan 2 dakika sonra Fenerbahçe korner vuruşunda 2.golü buldu. 47.dakikada kazanılan köşe vuruşunda topun başına geçen kaptan Alex, güzel bir orta yaptı, savunmadan gelen Lugano iyi yükselerek vurdu ve Fenerbahçe’yi 2-0 öne geçiren golü kaydetti.

Lugano’nun attığı gol ile iyice rahatlayan Fenerbahçe, oyunu sahaya iyi yayarak rakibine topla oynama şansı tanımadı. Fenerbahçe maçın geri kalan bölümlerinde yakaladığı fırsatları değerlendiremeyince karşılaşma Fenerbahçe’nin 2-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı.

Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, karşılaşmanın ikinci yarısında Cangele’yi oyuna sürerek gol şansı aradı fakat bu hamle işe yaramadı ve Fenerbahçe kalesine etkili gidemeyen Kayserispor sahadan boynu bükük ayrıldı.

Fenerbahçe savuması, oynanan son 6 karşılaşmada gol yemeyerek son haftalardaki başarılı sonuçların adeta mimarı oldu.

Fenerbahçe’nin ortaya koymuş olduğu güzel futbol, taraftarları şampiyonluk için oldukça umutlandırdı. Turkcell Süper Ligi’nin 29.haftasında Ankaraspor ile karşılaşacak olan Fenerbahçe, Ankaraspor’un ligden düşürülmesi nedeniyle 29.haftayı maç oynamadan geçirecek ve 30.haftada Beşiktaş’ı Kadıköy’de ağırlayacak.