Aslan zirve yarışında büyük yara aldı

Sivasspor'a konuk olan Galatasaray öne geçtiği maçta 1-1 berabere kalarak şampiyonluk yolunda büyük bir yara aldı.

Süper Lig'de 28. haftanın kapanış maçında Sivasppor'a konuk olan Galatasaray, 17. dakikada öne geçtiği maçta son dakikada yediği golle rakibiyle 1-1 berabere kalarak şampiyonluk yarışında çok ağır bir yara aldı.

Barış Özbek'in 17. dakikada attığı golle 1-0 öne geçen Sarı-Kırmızılı ekip, ilk yarıyı da bu golle önde tamamladı İkinci yarının özellikle son dakikalarında rakip sahada büyük bir baskı kuran ev sahibi Sivasspor, 90+1'de Mehmet Yıldız'la bulduğu golle beraberliği yakaladı. Golden sonra gerilimi yükselen maçın son anlarında Barış Özbek, doğrudan kırmızı kartla oyundan atıldı. Mücadele 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

MAÇTAN NOTLAR

Ligde alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Sivasspor, zirvedeki rakiplerinden kopmak istemeyen Galatasaray’ı konuk etti. Ligde yaptığı son iki maçta ezeli rakiplerinden Trabzonspor’a deplasmanda, Fenerbahçe’ye ise iç sahada 1-0’lık skorlarla yenilerek zirve yarışında yara alan Galatasaray, zirveden kopmamak için bu maça mutlak galibiyet parolasıyla çıktı. Konuk ekip Galatasaray, Sivasspor karşısında sakatlıkları bulunan kaptan Arda Turan ve Harry Kewel ile sarı kart cezalıları Milan Baros ve Caner Erkin’den yoksun bir kadroyla mücadele etti.

ARDA, BAROS VE CANER MAÇI PROTOKOL TRİBÜNÜNDE İZLEDİ

Galatasaray takımında sakatlığı bulunan Harry Kewel Sivas’a getirilmezken, kafilede yer alan Arda Turan, Milan Baros ve Caner Erkin ise maçı protokol tribününde izledi. Galatasaray teknik direktörü Frank Rijkaard, geçen hafta Fenerbahçe maçında yediği gol nedeniyle eleştirilen kaleci Leo Franco’yu Sivas’a getirmesine rağmen maç kadrosuna almadı. Leo Franco’nun yerine kaleyi Aykut Erçetin’e emanet eden Rijkaard, genç kaleci Ufuk Ceylan’ı da yedek soyundurdu. Leo Franco, maçı kadroya alınmayan diğer arkadaşlarıyla birlikte tribünde izledi.
Hollandalı teknik adam Rijkaard, Ufuk Ceylan’ın yanı sıra Emre Güngör, Uğur Uçar, Gökhan Zan, Elano Blumer, Jo Alves ve Emre Çolak’ı da yedekler arasında bekletti.

Jo’yu yedek bekletip, Giovani Dos Santos’u tek forvet olarak sahaya süren Rijkaard, Dos Santos’a Keita’yı yakın oynattı. Barış, Ayhan, Mustafa Sarp ve Mehmet Topal gibi güçlü oyuncularla orta alanı kalabalık tutan Rijkaard, sağ bekte Sabri’ye, sol bekte Hakan Balta’ya, savunmanın ortasında ise Servet-Neill ikilisine şans verdi.

SİVASSPOR 5 MAÇTIR GALİBİYETE HASRET

Ligde son 5 maçta 4 mağlubiyet, 1 beraberlik alan ve ligin 22. haftasındaki Manisaspor galibiyetinin ardından bugüne dek geçen 44 gündür galibiyete hasret kalan Sivasspor da rakibi gibi maça mutlak galibiyet parolasıyla çıktı. Ligde alt sıralardan kurtulmak için acil puan ve puanlara ihtiyacı olan Sivasspor, Galatasaray karşısında sarı kart cezalısı İbrahim Dağaşan ile sakatlıkları bulunan İbrahim Şahin, Uğur Kavuk ve Lucian Aubey’den yoksun bir kadroyla çıktı.

Sivasspor teknik direktörü Mesut Bakkal, bu zorlu maçta genç kaleci Alişan Şeker ile Murat Sözgelmez, Brono Zita Mbanangoye, Yannick Kamanan, Akeem Agbetu, Faruk Bayar ve genç oyuncu Oktay Ayaz’ı yedek soyundurdu. Kalede Akın Vardar’a şans veren Bakkal, Avustralyalı kaleci Michael Petkoviç’i ise maç kadrosuna dahil etmedi. Bakkal, ayrıca Elrio Van Heerden ve Nabil Taider’i de maç kadrosuna almadı.

MAÇTAN DAKİKALAR

96. Dakika
Maçta son düdük geldi.. Sivasspor ile G.Saray 1-1 berabere kaldı... G.Saray bu sonuçla puanını 54 yaparak zirve yarışında ağır bir darbe daha aldı... Sivasspor ise puanını 26 yaptı.
93. Dakika
Sivas'ta ortalık bir anda karıştı... Orta sahada yaşanılan ikili mücadelede Barış Özbek, Kadir'e direkt bir tekme attı... Hakem Barış'ı kırmızı kartla oyundan attı... Tüm Sivaslı futbolcular kulübedeki oyuncular dahil Barış'ın üzerine yürüdü... Yaşanılan arbede Rijkaard'a da bir müdühale oldu.. Faruk'a da sarı kart çıktı..
92. Dakika
Sivas atağıda Faruk ceza sahası dışından sert bir şut çıkarttı... Yerden köşeye giden topu Aykut uzanıp çıkarttı... Seken topu takip eden Mehmet Yıldız pozisyonu iyi takip edip ayak koydu... Meşin yuvarlak Aykut'un üzerinden G.Saray ağlarıyla buluştu...
91. Dakika
GOOOOOOOOL (Mehmet Yıldız)
90. Dakika Maçta normal süre tamamlandı... 5 dakika uzatma ilave edildi...
88. Dakika
Sivasspor beraberlik golü için tüm hatlarıyla rakip kaleye yükleniyor.. Soldan gelişen atakta Musa ceza sahasına sokulup arka direğe topu havalandırdı... Kademedeye giren Hakan Balta, Mehmet Yıldız'dan önce araya girip topu uzaklaştırdı
85. Dakika Sivasspor atağında Abdurrahman sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı Kamanan yükseldi kafayı vurdu ama top yandan auta çıktı.
84. Dakika
G.Saray'da Mustafa Sarp yerini Elano'ya bıraktı.
83. Dakika G.Saray rakip kaleye uzun topla gitti... Penaltı noktası üzerinde savunmadan seken topa Kamanan ayak koydu... Günün başarılı isim Aykut soluna kapanarak gole izin vermedi...
81. Dakika Cihan sağdan köşe atışını kullandı... Savunmasından ileri çıkan Sedat yükselip kafayı vurdu... Meşin yuvarlak yandan auta çıktı.
80. Dakika Sivasspor atağında Cihan sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma araya girerek topu kornere gönderdi.
78. Dakika Sivasspor atağında Cihan ceza sahası dışından kaleye şut denedi ama top yandan auta çıktı
76. Dakika
Sivas'ta Keita yerini Agbetu'ya bıraktı.
75. Dakika Sivasspor atağında ceza sahası dışında topla buluşan Kamanan uzak mesafeden kaleyi denedi, etkisiz şutunda top yandan auta gitti
74. Dakika
Sivas yine gole çok yaklaştı. Musa kaleci Aykut'la karşı karşıya kaldı. Musa'nın şutunu çok iyi çıkardı konuk ekibin file bekçisi.
72. Dakika Sivas'ta Keita sarı kart gördü.
70. Dakika
Sivasspor atağında Kadir sol kanattan ceza sahası içine uzun oynadı ama top doğrudan auta çıktı.
69. Dakika G.Saray'da Keita yerini Jo'ya bıraktı.
67. Dakika
Sivasspor soldan Cihan ile köşe atışı kullandı... Kale sahasına inen topu Aykut yumrukladı... Top sağ kanattan taça kadar gitti..
65. Dakika Sivas sağdan Abdurrahman ile taç uzun bir taç atışına hazırlanırken ceza sahası içinde yaşanılan itiş kakışta Lucas Neill'e sarı kart çıktı... Sonrasında Abdurrahman taç atışını kullandı... Savunma topu uzaklaştırdı.
64. Dakika
Sivasspor atağında Keita sol kanattan ceza sahası içine uzun oynadı ama top doğrudan auta çıktı
63. Dakika
Sivasspor atağında Faruk sol çaprazdan ceza sahası içine ortasını yaptı ama top kaleci Aykut'ta kaldı.
62. Dakika
G.Saray rakip ceza sahası önünde serbest atış kazandı.. Topun gerisine geçen Keita yaklaşık 25 metreden kaleyi denedi... Bu futbolcunun vuruşunda top farklı şekilde üstten auta çıktı.
60. Dakika Sivasspor atağında Musa savunmanın arkasına doğru uzun oynadı ama top doğrudan auta çıktı
59. Dakika
Topal saha kenarına alındı oyun yenide başladı... Sivas atağı soldan gelişti... Faruk'un pasında Cihan ceza sahası içinde buluştuğu topu kale sahasına çevirmek istedi... Savunma ayak koyup topu taça gönderdi...
57. Dakika
Orta sahada Sivassporlu Keita'nın holu Mehmet Topal'ın yüzüne geldi. Milli oyuncu yerde kaldı. Oyun yeniden durdu.
56. Dakika Galatasaray gole çok yaklaştı. Sabri sağ kanattan kavisli bir orta yaptı Dos Santos ön direkte plase vuruş yaptı ve kaleci Akın son anda topu saha içine çeldi sonrasında savunma araya girerek tehlikeyi uzaklaştırdı.
55. Dakika Sivasspor atağında Kadir Bekmezci sağ çaprazdan kaleye sert vurdu ama top üstten auta çıktı.
54. Dakika Sivas'ta Hayrettin'in yerine Faruk oyuna dahil oldu..
53. Dakika
Keita Santos'un pozisyonunda topa hareketlendiği sırada Hayrettin'e bir dirsek müdahalesi oldu... Sivaslı futbolcu bir anda yerde kaldı... Sağlık ekibinin müdahalesi sonrası boğazına kaçan dili çıkartılan Hayrettin ambulans ile hastaneye kaldırıldı... Oyun yaklaşık 3 dakika durakladı...
50. Dakika Sağdan kullanılan köşe atışında top sol kanada açıldı... Sivas savunmasının topu uzaklaştıramadı... Soldan topu alan Dos Sontos ceza sahasına sokulup kaleye pralel bir top kesti... Keita hareketlenmesine rağmen ayak koyamadı.. Top doğrudan auta çıktı.
49. Dakika Galatasaray atağında Sabri sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama top savunmadan kornere çıktı.
48. Dakika
Sivasspor atağında Cihan sağ kanata doğru uzun oynadı ama savunmada Servet araya girerek topu taca gönderdi.
46. Dakika
Sivas atağı hızlı gelişti... Mehmet Yıldız'ın bıraktığı topla sol çarprazdan ceza sahasına giren Kamanan kaleyi denedi... Bu futbolcunun şutunda top yandan auta çıktı.
46. Dakika
Sivas'ta Erman yerini Kamanan'a bıraktı.
46. Dakika 2. yarıya Sivasspor başladı...
45. Dakika İlk yarı tamamlandı... G.Saray soyunma odasına 1-0 önde gitti.
45. Dakika Maçta ilk yarı için normal süre tamamlandı... 1 dakika uzatma oynanacak.
44. Dakika G.Saray bir kez daha 2. gole çok yaklaştı... Sivas savunmasında Yasin sağ korner direğine yakın noktada topu uzaklaştıramadı... Keita rakibinden kaptığı topla ceza sahasına sokulup penaltı noktasında bomboş pozisyonda hareketlenen Mustafa Sarp'ı düşündü... Keita'nın pası Sarp'ın arkasında kaldı... Kademeye giren Hayrettin'in ayağından seken top Dos Santos'un önünde kaldı... Santos'un yerden şutunda meşin yuvarlak direği sıyırıp auta çıktı..
41. Dakika Galatasaray atağında Ayhan sağ kanata doğru pasını attı ama top doğrudan taca çıktı
40. Dakika Galatasaray atağında Mustafa Sarp sol kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunma topu uzaklaştırdı.
39. Dakika Galatasaray gole çok yaklaştı. Keita savunmanın arkasına atılan topla buluştu sağ çaprazda kaleciyle karşı karşıya sert vurdu ama top üstten auta çıktı.
38. Dakika Galatasaray'da Dos Santos sağ kanattan korner kullandı, ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunmaya gelen Mehmet Yıldız kafayla topu uzaklaştırdı
37. Dakika
Sivasspor hücuma kalkarken Erman ile top kaybı yaptı... Sağ kanattan Dos Santos süratle rakip kaleye yöneldi... Yasin rakibinin önüne vücudunu koyup pozisyonunu bozdu... Meksikalı yerde kaldı... Hakem devam dedi...
35. Dakika Sivasspor atağında Kadir Bekmezci ceza sahası dışından kaleye sert vurdu ama top üstten auta çıktı.
34. Dakika Galatasaray atağında Keita baskı yaparak topu almak istedi ama top savunmaya çarparak kaleci Akın'a geldi.
32. Dakika Keita soldan köşe atışını kullandı... Arka direğe inen topu Sabri rakibinden kurtardı... Seken top Hakan Balta'nın önünde kaldı... Hakan çarprazdan kaleyi denedi... Meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
31. Dakika Galatasaray atağında Mustafa Sarp ceza sahası dışından kaleye sert vurdu ama top savunmaya çarparak kornere çıktı.
29. Dakika G.Saray atağı soldan etkili gelişti... Keita rakibinden sıyrılıp bomboş pozisyonda ceza sahasına girip sıfırdan ortasını yapmak istedi... Yasin kritik müdahale ayak koyup tehlikeyi uzaklaştırdı... Keita bu pozisyonda rakibine tabanla girdi... Sivas yedek kulübesi bir anda tepki gösterip saha oyun alanına yöneldi... Hakem serbest vuruşu Sivas'a verdi... Kulübede bulunan Murat Sözgelmez de tepkisi yüzünde kulubüde sarı kartı gördü.
27. Dakika Sivasspor atağında Musa sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama top savunmada kaldı.
25. Dakika
Orta sahanın sağ çizgiye yakın bir bölümünden kazanılan faul atışını Sabri uzun kullandı. Ceza alanına şişirilen top doğrudan auta gitti.
22. Dakika Sivasspor beraberlik golüne Musa ile çok yaklaştı... Soldan Hayrettin ceza sahasına ortasını yaptı... Altıpas içinde Musa uzanıp dokundu... Aykut ağlar giden topu ayaklarıyla çıkarttı... Savunma seken topu kornere gönderdi...
21. Dakika
Mehmet Topuz sağ kanattan ortaladı top G.Saraylı oyunculardan döndü. Sivassporlu oyuncular penaltı itirazında bulundu.
20. Dakika
Korner çizgisine yakın noktadan serbest atışı Dos Santos kullandı... Bu futbolunun arka direğe kestiği ortaya kimse dokunamadı... Meşin yuvarlak doğrudan auta çıktı..
20. Dakika G.Saray atağı sağdan Dos Santos ile gelişti.. Rakibinden sıyrılan Santos'u Sedat arkadan çekip indirdi... Hakem serbest vuruşu G.Saray'a verdi... Sedat'ta sarı kartı gördü...
18. Dakika
Sivas savunmasından çıkarken top kaybı yaptı... Araya giren Ayhan, savunmanın arkasına sarkan Barış'a harika bir pas verdi... Barış kaleci ile karşı karşıya pozisyonda bekletmeden yerden köşeye vurdu.. Meşin yuvarlak Akın'ın solundan ağlara takıldı... G.Saray bu golle skoru 1-0 yaptı...
17. Dakika
GOOOOOOOOL (Barış Özbek)
13. Dakika
Galatasaray atağında Neill kendi sahasından ileriye doğru uzun oynadı ama savunma kafayla topu uzaklaştırdı.
12. Dakika Sivasspor atağında Mehmet Yıldız sağ kanata doğru pasını verdi, Musa hareketlendi ama savunma araya girerek topu kaleci Aykut'a kazandırdı
10. Dakika
Galatasaray atağında Keita sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı ama savunmada Yasin son anda araya girerek topu taca gönderdi.
9. Dakika Galatasaray atağında Dos Santos sağ kanattan orta yapmak istedi ama top savunmaya çarparak kornere çıktı.
8. Dakika
Sivasspor soldan Cihan ile köşe atışı kullandı... Ön direğe inen topu Aykut yumrukladı... Ceza sahası dışına açılan topu Musa tekrar doldurdu.. Aykut çıkarak rahatlıkla meşin yuvarlağı kontrol etti.
6. Dakika Galatasaray atağında Servet kendi sahasından sağ kanata doğru uzun oynadı ama top doğrudan taca çıktı
5. Dakika Karşılaşmada ilk dakikalar orta sahaya mücadelesi şeklinde geçti... İki ekipte henüz rakip kaleye yaklaşabilmiş değil...
4. Dakika Galatasaray atağında Dos Santos sağ kanattan topla ilerlemek istedi ama savunma ayak koyarak topu uzaklaştırdı.
3. Dakika Galatasaray atağında Hakan Balta kendi sahasından ileriye doğru uzun oynadı, Keita hareketlendi ama top kaleci Akın'da kaldı.
2. Dakika
Karşılaşmada ilk dakikalar orta sahaya mücadelesi şeklinde geçti... İki ekipte henüz rakip kaleye yaklaşabilmiş değil...
1. Dakika
Karşılaşma Galatasaray'dan Keita'nın vuruşuyla başlıyor...

SİVASSPOR-GALATASARAY

STAT: 4 Eylül

HAKEMLER: Halis Özkahya, Cem Satman, İsmail Köse

SİVASSPOR: Akın, Abdurrahman, Yasin, Sedat, Hayrettin, Kadir, Musa, Cihan, Keita, Erman, Mehmet Yıldız

GALATASARAY: Aykut, Sabri, Neill, Servet, Hakan, Barış, Mustafa Sarp, Mehmet Topal, Ayhan, Giovani, Keita