Altay, evinde bozguna uğradı

Bank Asya 1. Lig'de Altay, kendi sahasında Giresunspor'a 4-1 mağlup oldu.

Maçtan sonra basın toplantısı düzenleyen Recep Umut, maçla ilgili çok fazla söylenecek bir şeyin olmadığını belirterek, "Beklemediğimiz ve hak etmediğimiz mağlubiyet aldık. Oyuna çok iyi başlamıştık. Hak etmediğimiz bir yenilgi aldık ama maçlar devam ediyor" dedi. Umut, Giresunspor'un ilk golüyle ilgili olarak ise, "Açıkta tribün önündeki yardımcı hakem bayrak kaldırır gibi yaptı, ancak daha sonra golü verdi. Eğer pozisyonda dokunma varsa, pozisyon ofsayt olurdu. Sonuçta golün ofsayt olup olmadığına karar veremediler" ifadelerini kullandı.

Altaylı oyuncu Mehmet Budak da maçtan sonra hakeme hakkını helal etmediğini söylediğini belirterek, "Dördüncü hakemin, 'pozisyon gol değil' dediğini duydum" diye konuştu.

Öte yandan, Altaylı yöneticiler Habip Sak, Hakan Ceylan, Polat Özen ve Altay Ülker de basın toplantısına katıldı. Habip Sak, maçın hakemini protesto etmek için basın toplantısına katıldıklarını belirterek, "Biz, bu hakemle 10 maç oynadık, 7'sini kaybettik. Böyle ahlaksız hakem görülmemiştir" dedi. Müsabakanın ardından Altay taraftarları stat dışında futbolculara tepki gösterdiler.

Giresunspor Teknik Direktörü Levent Eriş de yaptığı açıklamada, "Bu kadar yoklar içerisinde, taraftarın, başkanın, 2-3 yöneticinin ve oyuncularımın mücadelesi sonucunda ilk 6'ya adım atmamız çok anlamlıydı. Biz bu mücadeleyi taçlandırmak istiyorduk. Sıkıntıların üstesinden gelerek, dayanışma içerisinde hak ettiğimize ulaştık. Bugün kazanmayı hak ettiğimizi düşünüyorum. Sezon sonunda da hak ettiğimi yerlerde sezonu tamamlayacaklarını düşünüyorum" dedi.