2016 Avrupa Şampiyonası Adaylığı İçin Önemli Ziyaret

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) ev sahipliğini kazanmak için büyük çaba gösterdiği Euro 2016 adaylığı için en önemli gelişmelerden birisi bu hafta yaşanacak

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) ev sahipliğini kazanmak için büyük çaba gösterdiği Euro 2016 adaylığı için en önemli gelişmelerden birisi bu hafta yaşanacak. UEFA'nın görevlendirdiği 13 kişilik bir heyet Türkiye'ye gelerek adaylık dosyasını ve Türkiye'nin turnuvaya verdiği desteği yerinde değerlendirecek.
8-9 Nisan 2010 tarihlerinde yapılacak olan ziyaretin ilk gününde, adaylık dosyası UEFA uzmanları ve TFF Euro 2016 Proje Ekibi tarafından değerlendirilecek. UEFA tarafından adaylık dosyasının içeriğiyle ilgili soruları, TFF ekibi uzmanların da katılımıyla cevaplandıracak. 8 Nisan'da Çırağan Sarayı'nda düzenlenecek bu toplantı, sabah 09.00'da başlayacak ve gün boyu sürecek. Aynı gün UEFA Milli Takım Turnuvaları Komitesi Başkanı ve UEFA Yönetim Kurulu üyesi Gilberto Madail başkanlığındaki bir heyet
İstanbul'a gelecek. Heyette Hollanda Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Harry Been ve Gürcistan Futbol Federasyonu eski başkanı Nodar Akhalkatsi de yer alacak.
8 Nisan Perşembe akşamı heyet onuruna Esma Sultan Yalısı'nda bir yemek verilecek. Yemeğe Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, TFF Yönetim Kurulu üyeleri, sekiz aday şehrin valileri ve belediye başkanlarının yanı sıra spor, moda, sanat ve edebiyat dünyamızın ünlü isimlerinin de katılması planlanıyor.
9 Nisan Cuma sabahı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, UEFA'dan gelen heyeti Dolmabahçe Sarayı'nda bulunan çalışma ofisinde ağırlayacak.
UEFA heyeti aynı gün öğleden sonra Türkiye'den ayrılacak. Heyet Türkiye'nin ardından Euro 2016'ya aday diğer ülkeler olan Fransa ve İtalya'yı da ziyaret edecek.