Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu Koşuldu

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde, Belediye, TEMSA ve SEV tarafından bu yıl 6.'sı düzenlenen 21 kilometrelik 'Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu' koşuldu.

Maratona; Etiyopya, Kenya, ABD, Almanya, Fransa, Azerbaycan, ve İsveç'ten yabancı sporcunun yanı sıra toplam bin 500 sporcu katıldı.
Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın start verdiği maratonda, erkeklerde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi adına koşan Mehmte Çağlayan 1.03.03 derecesi ile birinci olurken bayanlarda ise Azerbaycan'dan katılan Layesh Tsige Abdullayeva 1.03.06 derecesiyle rakiplerini geride bırakarak birinciliği kazandı.
Erkeklerde Kenyalı sporcu Mases Too 1.03.14 derecesiyle ikinci, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sporcusu Murat Ertaş 1.03.57 derece ile üçüncü oldu.
Bayanlarda ise Azerbaycanlı Abdullayeva ardından Eskişehirli sporcu Mehtap Sızmaz 1.14.02 derecesiyle ikinci olurken, Azeri atlet Gazaşign Hundama Safarova 1.14.02 derecesiyle üçüncü oldu.
Yarı Maratonu'nun Tarsus'u tanıtma hayallerini gerçeğe dönüştürdüğünü belirten Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Yarı Maratonu'nun büyük ilgi gördüğünü, bu yıl da Tarsus'u tanıtmak için uluslararası bir spor etkinliğini düzenlemenin haklı gururunu yaşadıklarını ifade etti. Kocamaz, "Amacımız Tarsus'un Türkiye'ye değil dünyaya tanıtmaktır. Bize bu konuda destek veren kuruluşlara, TEMSA ve SEV'e teşekkür ederiz" dedi.
Tarsus Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan ise, Tarsus'un uluslar arası etkinliğe ev sahipliği yapmasından dolayı mutlu olduklarını emeği geçenlere teşekkür etti.
Yarışma büyük ilgi görürken, sivil toplum örgütleri çeşitli stantlar açarak tanıtım yaptılar.