Sarı melekler sonuna kadar direndiler

Indesit Şampiyonlar Ligi'nde Volley Bergamo ile karşılaşan Fenerbahçe Acıbadem karşılaşmadan 3-2 mağlup ayrıldı.

Fenerbahçe Acıbadem, İndesit Bayanlar Avrupa Şampiyonlar Ligi finalinde İtalyan rakibi Volley Bergamo’ya 3-2 kaybetti ve Avrupa ikincisi oldu.

Daha önce de üç Şampiyonlar Ligi birinciliği bulunan Çizme temsilcisi karşısında oldukça iyi direnen Sarı Melekler, ilk iki sette 22-25 ve 21-25’lik sonuçlarla 2-0 geriye düştükten sonra inanılmaz bir mücadele ortaya koydu. Fenerbahçe Acıbadem, ardından 25-22 ve 25-20’lik skorlarla setlerde 2-2’lik dengeyi sağladı. Ancak son sette alınan 9-15’lik sonuç, temsilcimizin karşılaşmayı 3-2 kaybetmesine sebep oldu.

Gamova’ya iyi savunma

Bu sonuçta özellikle iki takımın pasörleri arasındaki fark önemliydi. Özellikle İtalyanlar, Sarı-Lacivertliler’in ve turnuvanın en iyi skoreri ödülünü alan Gamova’ya iyi savunma yaptı. Rus oyuncunun plase denemelerini Bergamo, etkisiz hale getirdi. Rakip takımı çok iyi yönlendiren pasör Lo Bianco, oyuna ağırlığını koydu ve maçın kazanılmasında performansıyla etkili bir rol oynadı. Son sette de tecrübesini konuşturan Bergamo, İndesit Bayanlar Avrupa Şampiyonlar Ligi finalinde bu mutluluğu dördüncü kez yaşamayı başardı.

Fenerbahçe-V.Bergamo: 2-3

SALON: Cannes Palais des Victories

HAKEMLER: Zorica Bjelic (Sırbistan)- Bela Hobor (Macaristan)

FENERBAHÇE ACIBADEM: Seda **, Çiğdem **, Gamova ***, Dirickx **, Osmokrovic ***, Eda **, Nihan(L)**, Songül *, Alice **, Naz **

VOLLEY BERGAMO: Del Core ***, Arrıghetti **, Ortalani ***, Piccinini ***, Furst **, Lo Bianco ***, Merlo(L) ***, Bosetti *, Serena * Fanzıni *

SETLER: 22-25, 21-25, 25-22, 25-20, 9-15