Fenerbahçe, zirve yarışını sürdürdü

Fenerbahçe, sahasında Kayserispor'u 2-0 mağlup ederek zirve takibini sürdürdü.

Fenerbahçe, sahasında Kayserispor'u 2-0 mağlup ederek zirve takibini sürdürdü. Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, "Bize 'öldüler' diyenler oldu. Biz hayattayız; bunu net bir şekilde gösterdik" dedi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, şampiyonluk yolunda kendilerine her zaman inandıklarını belirterek, "Bize 'öldüler' diyenler oldu. Biz hayattayız; bunu net bir şekilde gösterdik. Bu zor dönemden sonra çok çalıştık. Daha da fazla mücadele ederek bu zor durumdan çıkmayı becerdik. Eleştireceğimiz bir nokta var, o da pozisyonları daha iyi değerlendirebilirdik. Oyunu kalemizden uzak tutmak istedik. Bunu da iyi yaptık. Rakibin kalesine yakın yerlerde topu kapıp pozisyon ürettik. Kayserispor takımının iyi mücadele eden takım olduğunu biliyorduk. Alan verirseniz iyi de pas yapan takım bu nedenle rakibimize yakın olmak istedik. Erken pres yapmak istediğiniz zaman merkezi kontrol etmek lazım; bazı maçlarda gol yemiştik son maçlarda merkezi kapalı tutuyoruz; bu takımın iyi çalışmasıdır. Takım olarak iyi organizasyonumuz var. Takımımız iyi çalışıyor, hırslı çalışıyor. Bu da taraftarı memnun ediyor. Takımıma da teşekkür etmek istiyorum. Gol yemeden 3 puanı almak bizi mutlu ediyor. Sezonun sonuna geldik iyi organizasyon çok önemli. Kalemizi gole kapalı tutmak bizim için çok önemli" diye konuştu.

Daum, şansız ve zor bir dönemi geride bıraktıklarını ifade ederek, "Maçlara sakat sakat maçlara çıkan oyuncular oldu. Farklı mevkilerde oynayan oyuncular oldu. O dönem bizim için kolay değildi. O sık maç trafiğinde istediğimiz gibi antrenman yapamıyorduk. Şimdi ise daha iyi hazırlanabiliyoruz. Daha fazla antrenman günlerimiz var. Aynı zamanda o zor dönemde şanssızlık vardı. İyi oynadığımız maçlarda puanlar kaybettik. Galatasaray maçında şanstan bahsedebiliriz; ama bugün bu maçı kazanmayı fazlasıyla hak ettik. Zor maçlar bekliyor bizi bunu biliyoruz. Heyecanla bekliyoruz. Zor maçları seviyoruz, bunu defalarca gösterdik" açıklamasında bulundu.

Alman teknik adam, golcü oyuncu Semih ile ilgili soruya, "Gökhan Ünal iyi çalışıyor hem antrenmanlarda hem de oyuna girdiği zaman. Bugün de bunu gösterdi. Her oyuncuya ihtiyacımız var. Herhangi bir oyuncunun sıkıntısı sorun değil. Burada takım önemli. Hedeflerimizi yakalamak istiyoruz. Herkes de bu hedefler için elinden geleni yapıyor. Bir futbolcunun kaderi söz konusu değil. Her zaman Fenerbahçe önemlidir; bireyler değildir" ifadelerini kullandı. Fenerbahçe'nin golcü oyuncusu Gökhan Ünal, rakipleri karşısında iyi mücadele ettiklerini ve maçta gol attığı için mutlu olduğunu ifade ederek, "Mücadelenin ön planda olacağını biliyorduk ve iyi mücadele ettik. Geçen haftaki galibiyetin anlamlı olması için kazanmamız lazımdı, kazandığımız için mutluyuz. Uzun zamandır gol yemiyoruz. Beşiktaş maçını da kazanmak istiyoruz. Her adımda şampiyonluğa yaklaşıyoruz. Takım olarak tek forvet oynuyoruz. Kimin oynadığı çok fazla önemli değil. Önemli olan kazanmak. Bugün Güiza oynadı. Sakatlık geçirdikten sonra ben girdim. Hocam hafta içinde beni denemişti. Takıma katkı sağladığım için mutluyum. İnşallah daha fazla süre alıp daha fazla katkı sağlamak istiyorum" diye konuştu.

KAFKAS: "DAHA ÇOK İSTEYEN VE ARZULAYAN TAKIM FENERBAHÇE'YDİ"


Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, yaptığı kısa açıklamada, Fenerbahçe'nin maçı kazanmayı daha çok istediğini ve 3 puanı aldığını belirterek, "Maçla ilgili söyleyecek fazla bir şey yok. Daha çok isteyen ve arzulayan takım Fenerbahçe'ydi. Oyuna iyi başlayanlar da onlardı. Bir ara mücadeleyi dengeledik. Ancak maalesef geriye düştükten sonra oyunu tekrar çevirmek kolay değildi. Fenerbahçe'yi tebrik ediyor ve başarılar diliyorum" dedi.

Kayserisporlu futbolcu Serdar da hedeflerinin ilk 15 dakikada gol yememek olduğunu bunu da başardıklarını; ancak oyunun istedikleri gibi gitmediğini kaydetti.

Kayserispor'un golcü oyuncusu Aziza Makukula, şampiyonluk mücadelesi veren bir takıma karşı oynadıklarını dile getirerek, zorlu bir atmosferde oynadıklarını, rakiplerinin iyi oynayarak maçı kazandığını söyledi. Makukula, transferi ile ilgili bir soru üzerine, Türkiye'de kalmak istediğini, Kayserispor'da mutlu olduğunu belirterek, Benfica ile kontratının olduğunu, bu durumu sezon sonunda değerlendireceğini ifade etti. Golcü oyuncu, sezon sonunda görevi bırakacağını açıklayan Tolunay Kafkas'ın bu kararına üzüldüğünü, gol krallığı konusunda ise kalan maçlar gol atmaya devam etmek istediğini sözlerine ekledi.

Kayserispor'un kalecisi Souleymanou ise istekli ve hırslı oynayan Fenerbahçe karşısında istedikleri sonucu alamadıklarını söyledi.