Fenerbahçe zirve için büyük bir adım daha attı

Bugün Kayserispor'u 2-0 mağlup eden Fenerbahçe zirve koltuğuna oturma yolunda büyük bir adım attı.

Sahaya "Bizler inandık siz de inanın" pankartıyla çıkan F.Bahçe, bu sezonki belki de en mücadeleci futbolunu sergilediği Kayserispor karşısında hem istediği 3 puanı alarak şampiyonluk yarışına devam etti, hem de taraftarlarının umutlarını fazlasıyla tazeledi! Sarı-Lacivertliler puanını 58 yaparak Ankaraspor maçını oynaması gereken 29 haftayı da bay geçerek 61 puanı cebini koydu.. Soluğunu lider Timsah'ın ensesinde hissetirmeyi sürdürdü...
Turkcell Süper Lig'in 28. haftasında Fenerbahçe, evinde Kayserispor'u 2-0 mağlup etti.

Fenerbahçeli taraftarlar açısından ligin en ilginç maçlarından biriydi bu maç belki de. Sarı lacivertli taraftarların gözleri sahadaydı. Ancak kulakları bayan voleybol takımlarının Fransa'da oynadığı Şampiyonlar Ligi finalindeydi.

İki takım da maça hızlı başlarken sarı lacivertliler ilk dakikalarda özelllikle Alex'le netpozisyonlar yakaladı. Bu arada 27. dakikada yaşanan bir pozisyonda sakatlanan Güiza, yerini Gökhan Ünal'a bırakmak zorunda kaldı. Öte yandan bu sayede Mehmet Topuz ve Gökhan Ünal, F.Bahçe formasını ilk kez bir arada giymiş oldu.

Maçın 33. dakikasında Mehmet Topuz'la başlayan atakta Alex'in nefis pası sonrası topla buluşan Gökhan Ünal, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Bu golde ofsayt tartışmaları yaşansa da sarı lacivertliler 1-0 maçta öne geçti.

İlk yarı bu skorla geçilirken ikinci yarıya da hızlı başlayan F.Bahçe, 47. dakikada Lugano'nun müthiş kafa vuruşuyla farkı ikiye çıkardı. Sarı lacivertli takım golden sonra da oyunun kontrolünü kaybetmedi. Tolunay Kafkas'ın Furkan ve Cangele hamlesiyle ikinci yarıya başlayan konuk ekip, kalan dakikalarda özellikle Makukula'yla etkili olmaya çalışsa da Lugano'nun başarılı savunması, ligde 18 golü bulanan Portekizli'ye geçit vermedi.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve geçen haftayı derbi zaferiyle kapatan F.Bahçe, Kayserispor'u da 2-0 yenerek zirve yürüyüşünü sürdürdü.

Bu sonucun ardından puanını 58'e yükselten Fenerbahçe, tekrar ikinci sıraya yükselirken Kayserispor 46 puanda kaldı.