Biz olamazsak Bursaspor şampiyon olsun

Sezon sonuna 7 hafta kala 3 büyüklerin taraftarları kendi takımlarının şampiyon olamaması durumunda Bursaspor'un şampiyon olmasını istiyorlar.

Birkaç yıl öncesine kadar Süper Lig'in şampiyonu, hatta ilk 4'ü belliydi. Önceleri dört büyükler olarak anılan Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor yarışı, rakiplerinden çok önde götürürdü. Ancak son yıllarda Anadolu takımlarının öncüsü olan Trabzonspor, bu yarıştan çekilir gibi oldu. Bu kez de Trabzonspor'un bıraktığı boşluğu son birkaç sezondur Anadolu takımları doldurmaya başladı. Geçtiğimiz yıllarda Gaziantepspor, ligde epey iddialıydı. Sonra Kayserispor ve Sivasspor'un zirve mücadeleleri lige heyecan getirdi, hatta iki takım da son haftalara kadar ligin en güçlü şampiyon adaylarından biri olduğu dile getirildi.

Bu sezon ise Kayserispor ile başlayan rüzgâr, Bursaspor ile sürüyor. Ligde geride kalan 27 haftada topladığı 58 puanla lider olan Yeşil�Beyazlı ekip, şampiyonluk ipini göğüslemek için mücadelesini sürdürüyor. Ancak Bursaspor'un bu mücadelesi İstanbul dahil tüm Türkiye'den epey taraftar bulmuş durumda. Öyle ki diğer futbol takımlarından en çok da dört büyüklerin pek çok taraftarı hatta yönetici ve futbolcuları, "Biz şampiyon olamazsak Bursaspor olsun." diyor. Hatta takımlarının yenilmesine kızıp zaman zaman "Boş ver, biz olmayalım. Bursaspor olsun. Bizimkilere şampiyonluk yakışmaz." diyenler de epey fazla... Tabii bunda Bursaspor'un başarısı kadar Ertuğrul Sağlam faktörü de önemli. Efendiliği, centilmenliği ve başarısıyla tüm Türkiye'nin sevgisini kazanan Sağlam, Bursaspor'a da epey taraftar kazandırmış durumda. Biz de buradan hareketle futbol yazarlarına, işadamlarına, sanatçılara, eski futbolculara ve hakemlere Türkiye'de dilden dile dolaşan "Bursa şampiyon olsun"mu sorusunu yönelltik.


Taraftar da yeni şampiyon istiyor

ERTUĞRUL SAĞLAM: Sezon başından beri ortaya koyduğumuz futbol ve mücadele, tüm futbolseverlerin takdirini kazandı. Rakiplerimiz bile bize sempati besliyor. Bunun sebebi, oynadığımız futbol. İnsanların sevmedikleri takımı destekleme gibi bir olanakları yok. Benim bu takım üzerindeki etkim ise kendi doğru gördüğüm değerlerimi takımın üzerine yansıtmam.

ALİ AYDIN: Taraftar, takımların bileğinin hakkıyla şampiyon olmasını istiyor. Türk futbolunun 3 büyük takımın hegemonyasından bıktı. Taraftar 3 büyük takım dışında yeni jenerasyon takımları şampiyon olarak görmek istiyor. Hakem hatalarıyla, korkutularak ya da masa başı oyunlarıyla alınan şampiyonluk istemiyor. Türk antrenörleri de kendini yeniliyor. Yerli antrenörler de artık futbolcuyu taktiksel ve fiziksel olarak hazırlayabiliyor. Buna en iyi örnek Ertuğrul Sağlam'dır.

ZEKİ ÇOL: Futbolseverler artık 4 büyük takım hegemonyasından kurtulmak istiyor. Ertuğrul Sağlam'ın takımın başında bulunması bile Bursaspor'a büyük katkı oluyor. Futbolseverler artık mütevazi takımların da şampiyon olmasını istiyor. Bu ilgi sadece Bursaspor'a değil. Geçen yıl Sivasspor için aynı şey söz konusuydu. Bugün birçok kişi Bursaspor'a gönül desteği veriyor. Bursaspor'un oynadığı futbolun da bunda etkisi çok fazla.

GÜRCAN BİLGİÇ: Bursaspor'un şampiyonluğu Türk futbolunun büyüklerin kontrolünden çıkması için umut ışığı olarak görülüyor. Bursaspor'un şampiyon olmasını isteyen taraftarlar, bunu iki nedenden dolayı istiyor. Birincisi üç büyüklerin kendileri dışında diğer büyüklerin şampiyon olmasını istememeleri. İkinci neden ise Bursaspor'un, Anadolu'dan bir takımın şampiyon olması beklentisini gerçekleştirme umudu. Ertuğrul Sağlam'ın takıma katkısı yüzde 100. Çünkü Bursaspor geçen sene diplerde oynayan bir ekipti.

ERCAN SAATÇİ: Ertuğrul'un başarılı olduğu su götürmez bir gerçek. Ertuğrul hoca Kayserispor'da da başarılı oldu. Futbolcularla müthiş bir iletişim kuruyor. Oyuncuları çok çok iyi motive ediyor.Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı'nın katkısını da unutmamak lazım. Antrenörle başkanın uyuşması zordur, ancak bu ikili bunu başardı. Kalan maçlarını alırlarsa şampiyon olmamaları için hiçbir neden yok.

TALİP EMİROĞLU: Büyük takım taraftarları rakiplerinin şampiyon olmasını istemez. 3 büyüklerin taraftarları rakiplerinin şampiyon olması yerine bir Anadolu takımının şampiyon olmasını ister. Ancak bu düşmanlık değil, sporun içerisinde olan mücadeleden kaynaklanıyor. Ben Beşiktaş maçlarına örneğin Galatasaray'la maç yapıyorsak Fenerli bir arkadaşımı çağırıyorum. Veya tam tersi durum oluyor. Bunlar futbolun içerisinde var. Bu yüzden böyle düşünülmesi normal.