Dünya basınında İnter'in zaferi!

Şampiyonlar Ligi'nde 38 yıl sonra finale yükselen İnter hakkında Dünya Basınında neler yazıldı!

- Corriere Della Sera: “38 yıl sonra final”, “Inter tarih sayfalarına tekrar girdi. 10 kişiyle mükemmel defansla durdurulamaz denen Barça’yı eleyip finale adını yazdırdı.”

- La Repubblica: “Mourinho’nun zaferi. Ve Deniz kızı Real”, “Portekizli tek yanlış hamle yapmadan gemi ve yelkenlilerin hücumuna karşılık vererek Inter’i 38 yıl aradan sonra Şampiyonlar Ligi finaline taşıdı. Maçı 12 milyon İtalyan evinde seyretti.”

- La Stampa: “Kahraman Inter Barça’ya direndi”, “O rüyayı gerçekleştirerek obsesyon haline gelen hedefe ulaştı. Keita’nın eli ’Tanrı’nın eli’ oldu.”

- Corriero dello Sport: “Nou Camp’ın Kralı Jose”, “Inter partisi başladı. Barcelona, İtalyan duvarına çarparken Portekizli hoca şaheserdi.”

- Tuttosport: “Herrera gibi” başlığını kullanan Torino tandanslı gazete; haberinde “Jose’nin takımı Inter ile 40 yıl önce 2 Şampiyon Kulüpler Kupası şampiyonluğuna taşıyan Helenio Herrera’nınki gibi” diyerek turun epik bir galibiyet olduğuna değinildi.

- Marca: Ana sayfasında Jose Mourinho fotoğrafı kullanan gazete “Bunu hak ettin” manşetini attığı haberde “Madrid yolunda büyük engeli aştın” ifadelerine de yer verdi. Madrid yanlısı olmasıyla bilinen gazete sahadaki fıskiyelerin açılmasını da “Büyük utanç, Camp Nou’da fıskiyeler son hızda açıldı ve Inter’in galibiyet kutlaması engellendi.”

- El Pais: “Inter, Barça’yı geri çevirdi”, “Barcelona’nın futbolu en iyi İtalyan savunmasına çarptı. Ne Motta’nın atılması ne de Pique’nin golü Madrid’deki finali yakalamaya yetmedi.”

- Sport: “Şampiyon gibi elendiler”, “Mourinho, Valdes ve Pique’yi maç sonrası aşırı sevinciyle provoke etti.”

- The Sun: “Jose’nin kükremesi Inter’i finale götürdü ama sahadaki kutlaması Barça taraftarını çıldırttı.”

- Mailonline: “İşte benim ’Özel biri’m, Mourinho’nun Inter’i yenilmez armadaki Barça takıntısına son verdi.”

- Kicker.de: “Eksik Inter tur için verdiği savaşı kazandı”, “Santiago Bernabeu’daki finalde Bayern’in rakibi Mourinho’nun Inter’i oldu.”

- Bild.de: “Van Gaal, Mourinho’ya karşı”, “Devler Ligi finalinde şampiyon hoca ile öğrencisi karşılşacak.”

- L’Equipe: “Inter, Barça çılgınlığına dayandı”, “Mourinho’nun dehası Inter’i Camp Nou’dan finalist çıkarttı.”

- A Bola.pt: “Jose’nin taktik dersiyle Inter 38 yıl sonra finalde.”