7 Yaşında Avrupa Şampiyonu Oldu

Selanik'te düzenlenen Avrupa Okullar Arası Satranç Turnuvası'nda 7 yaşındaki Emirhan Tarlabaşı altın madalyayla Avrupa şampiyonu oldu.

4-12 Nisan tarihlerinde Yunanistan'ın Selanik kentinde düzenlenen Avrupa Okullar Arası Satranç Turnuvası'nda Türk Milli takımı sporcuları 4 altın, 3 gümüş, 3 bronz madalya kazandı. Sporcular takım halinde aldıkları madalya sayısını 1 altın ve 1 bronz olmak üzere 12'ye çıkardı.
Milli takımdaki sporcu 7 yaşındaki Emirhan Tarlabaşı ise 8 maçta 7 galibiyet alarak altın madalyayla Avrupa Şampiyonu oldu. İlk rakibine karşı zorlandığını ifade eden Emirhan, "Daha sonraki maçlarımda rahat bir oyun sergiledim. Sonunda ise Avrupa Şampiyonu oldum. Çok mutluyum. Bundan sonraki hedefim dünya şampiyonu olmak" diye konuştu.
Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı ise, çok iyi bir şampiyona geçirdiklerini ifade ederek, "Bu işi iyi öğrendik. Sporcuyu müsabakalara nasıl hazırlayacağımızı iyi biliyoruz. Özellikle küçük yaş gruplarında dünyanın 3 ülkesinden birisiyiz. Aldığımız 14 madalya bizim çok doğru yolda olduğumuzu gösteriyoruz. Önümüzde Kayseri'de Dünya Okullar Arası Satranç Şampiyonası var. Tüm hedeflerimizi oraya yönelttik. Bütün madalyaları toplamak istiyoruz. 2006 yılına kadar uluslararası arenada madalya
alamıyorduk. Ama şuana baktığımız zaman alınan madalyaları saymakta güçlük çekiyorum. Çocuklar madalya almadan önce ben daha ünlüydüm. Ama artık onlar benden daha ünlü. Bu çok gurur verici bir şey" diye konuştu.
Şampiyonada 13 yaş genelde Batuhan Daştan, 9 yaş kızlarda Bengü Sena Ayan, 13 yaş kızlarda Yeşim Patel altın madalya kazanırken, 13 yaş genelde Vahap Şanal, 11 yaş kızlarda Ayça Aksoy, 15 yaş kızlarda Ayça Fatma Durmaz gümüş, 9 yaş genelde Tolga Ülker, 15 yaş genelde Cankurt Emiroğlu, 11 yaş genelde Volkan Sevgi bronz madalya kazanarak büyük guru yaşattılar.