Güntekin Onay: Bu bile kazanç

Vatan gazetesi yazarı Güntekin Onay, bugünkü köşe yazısında Ankaragücü - Beşiktaş karşılaşmasını değerlendirdi

FERRARI, Tello ve Ernst Beşiktaş’ın 3 önemli temel taşı. Nobre, Tabata ve Nihat ise çok önemli alternatif oyuncular. Bu kadar eksikle gidilen Ankara deplasmanında açıkçası Beşiktaş’ın nasıl bir oyun ortaya koyacağı merak konusuydu..

MUSTAFA Denizli geriye düşerse işlerinin çok zor olacağını bilerek defansif bir kurguyla sürdü takımını sahaya. Bu kadar eksikle iyi futbol kaygısı olmaması ve sadece sonuca gitmeyi düşünmesi son derece doğal. Deplasmandasın ve ligin bileği zor bükülen kaliteli takımlarından birine karşı oynuyorsun. Buraya kadar herşey normal ve son derece makul. Denizli’nin tercihleri içinde tek katılmadığımız Necip oldu. Çok genç ve deneyimsiz bir oyuncu Necip, belli ki kumaşı iyi ancak bu kumaş mevsime uygun değil! Orta alanda sert ve dirençli olmadığı gibi çok da top kaybı yaptı genç oyuncu. Ayrıca temposu da düşük. Böylesine önemli ve zorluk derecesi yüksek bir maçta takımı taşıyacak seviyede henüz değil.

YİNE 5’Lİ ORTA SAHA

BU sezon sadece Manchester United deplasmanında kullanılan 3’lü savunma kurgusu A.Gücü deplasmanında da Denizli’nin tercihi oldu. İbrahim Kaş, İbrahim Toraman ve Sivok’tan oluşan üçlü bir savunma hattı. Ekrem ve İbrahim Üzülmez’in de top rakipte iken katılımları ile 5’liye dönen bir kurgu. Bir sezon boyunca oynanan 50 küsur maçın sadece 2 veya 3’ünde denenen bir formasyonun başarılı olma ihtimali ne kadar yüksek olabilir ki?

EVET. Beşiktaş çok eksik. Sapara’lı, Geremi’li, Rothen’li, Vassell’li, Vittek’li A.Gücü dün akşam kadro kalitesi olarak Beşiktaş’ın çok önündeydi. Başkent ekibi ikinci yarıda bu kalitesini oyuna da yansıtınca siyah-beyazlı takımı zor durumlara düşürdü. Gol için tek umut olan Bobo- Holosko ikilisi gerekli desteği göremeyince Denizli, Serdar ve Yusuf’u da oyuna dahil ederek hücum gücünü arttırmaya çalıştı.. Kanımca Yusuf ve İsmail daha önce oyuna alınabilirdi. Yusuf girdikten sonra pas yüzdesi artan Beşiktaş daha olgun ataklar yaptı.

MEVCUT koşullarda, bu eksiklerle Beşiktaş’ın bu maçta aldığı beraberlik son derece normal ve kaybedilen 2 puanın getirdiği yara bana göre çok büyük değil. Beşiktaş’ın A.Gücü gibi ligin ikinci yarısında sadece 1 maç kaybetmiş ve en az gol yiyen ekibi karşısında aldığı bu 1 puan bu kadro yapısı ile bir kazanç olarak değerlendirilmeli.

ZİRVE yarışı açısından bakarsak bu maçta alınan skorun kazanç mı kayıp mı olduğuna ise rakiplerin alacağı skorlar karar verecek..



Devamı: https://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?Newsid=297772&Categoryid=4#ixzz0k2qTPKYS