Fenerbahçe Acıbadem Cannes maçıyla başlıyor

Fenerbahçe Acıbadem voleybolda iddialı, İndesit Şampiyonlar Ligi'nde kupayı hedefleyen Fenerbahçe Acıbadem, Fransız Cannes'la bugün TSİ 17.00'de karşılaşacak. Kanarya'nın galip gelmesi durumunda yarınki maçta şampiyonluk için sahaya çıkacak.

Fenerbahçe Acıbadem, Fransa’nın Cannes kentinde bugün başlayacak Dörtlü Final’de ilk sınavını ev sahibine karşı verecek. TSİ 17.00’de başlayacak maçı TRT-3 naklen yayınlayacak. Fener, kazanırsa yarın Novara-Bergamo’nun galibiyle şampiyonluk maçına çıkacak. Başkan Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu da Fransa’da bulunuyor.

KANARYA’NIN KUPA HIRSI

Sarı-Lacivertliler’in kaptanı Çiğdem, “Defalarca Dörtlü Final oynadım. Bu kez daha başka bir duygu yaşıyorum. Çünkü kupaya hiç bu kadar yakın olmamıştık. Takımda panik ve stres yok. Rakiplerimiz için korkutucu bir ekip olduğumuzu düşünüyorum” dedi. Nihan da, “Her birimiz kariyerine güzel bir kupa daha ekleyecek” şeklinde konuştu.

ŞAMPİYONLUK İÇİN

Ortaya koydukları başarılı çizginin rakipleri için kesinlikle gözdağı olduğunu belirten milli oyuncu, “Her takımı set vermeden yendiğimiz için rakibimizin bizden çekinmesi gayet normal” dedi. Bu arada, Cannes kentindeki billboard’lara Fenerbahçe tarafından “Şampiyon olmaya geldik!” şeklinde verilen ilanlar dikkat çekti.

Fenerbahçe Acıbadem

Fenerbahçe Acıbadem bu sezon gösterdiği müthiş başarıyla tüm voleybol otoritelerinin beğenisini kazanmış durumda. Türk liginde oynadıkları 22 maçın tamamını kazanan takım 66 puanla normal sezonu lider olarak tamamladı. CEV İndesit Şampiyonlar Ligi’nde de mağlubiyeti bulunmayan takımımızı zorlayabilen tek takım, geçtiğimiz yıl bu turnuvada final oynayan Rusların güçlü ekibi Dinamo Moskova’ydı. Fenerbahçe Acıbadem final-four öncesinde oynadığı play-off maçlarında, Romanya’dan Metal Galati ve Rusya’dan Zarechie Odıntsovo takımlarını turun iki ayağında da set vermeden yendi. Sarı Melekler lakabıyla ünlü takımımız şampiyonanın resmi internet sitesi ’www.cev.lu’ tarafından da şampiyonluğun en güçlü favorisi olarak gösterilmişti. Türk Milli Takımı’nın iskeletini oluşturan oyuncuları kadrosunda bulunduran Fenerbahçe Acıbadem, Avrupa’nın en iyi oyuncularından Rus Ekaterina Gamova ve Hırvat Natasa Osmokrovic’le de yenilmez bir takım görüntüsü çiziyor.

RC Cannes

Final Four organizatörü olarak Play-Off karşılaşmalarını yapmadan Final Four'a katılan Cannes bayan voleybol takımı 1998 senesinden bugüne kadar her sene Fransa şampiyonu oldu ve bu senede şampiyonayı lider götürüyor.28 Mart'ta Mulhouse'a karşı oynadıkları Fransa kupasını yine kazanan Cannes'lı kızlar, 8 senedir aralıksız olmak üzere 14. kez kupayı müzelerine taşıyorlar.

Final Four'u en son bundan 7 sene önce ikinci kez kazanan Cannes, seyircisinin önünde bir kez daha başarılı olmak istiyor.Cannes ekibinin pasörü Karina Salinas'a göre, ilk maçı, kağıt üzerinde prestiji en az görünen Fenerbahçe'ye karşı oynayacaklarından memnun olduğunu söylüyor, Türk takımının "fizikli" olduğunu belirten Salinas, kendi sahalarında oynamanın avantajlarını kullanmak istediklerini fakat bununda ek bir baskı getirdiğini söyledi. Selenas ayrıca, "Türk seyircisinin bu maça çok ilgi göstereceğini duyduk, tabiki bu bizim için bir dezavantaj olacak" dedi.

CANLI ANLATIM İÇİN TIKLAYINIZ