Bursaspor, Antalyaspor engelini 2 golle geçti

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, şampiyonluk yolunda en avantajlı takım olduklarını belirterek, "Antalyaspor maçının çok zor olacağını biliyorduk

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, şampiyonluk yolunda en avantajlı takım olduklarını belirterek, "Antalyaspor maçının çok zor olacağını biliyorduk. Kazanıp ligin zirvesinde bu haftayı da geçirmek bizim adımıza sevindirici oldu" dedi.
Maçın ardından basın toplantısında konuşan Ertuğrul Sağlam, şampiyonluğu yüksek sesle dile getirmediklerini, bunu söylemek için maçları kazanmak zorunda olduklarını kaydederek, "Karşımızda futbol oynamaya çalışan çok da iyi mücadele eden maçı bırakmayan, lig lideriyle oynamanın artı motivasyonuyla sahaya çıkmış bir takım vardı. Anadolu takımları Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş gibi takımlarla oynarken farklı bir motivasyonla çıkıyorlardı. Ama artık diğer takımların da bizlerle oynarken farklı mücadele
verdiklerini sevinerek görüyoruz. Bu da bizim takım olarak seviyemizin biraz daha üst düzeye çıktığını gösteriyor. Doğal karşılıyoruz. Rakiplerimizin motivasyonunu sevinerek izliyoruz. Bu da bizim büyük takım olma yolunda mesafe kat ettiğimizi gösteriyor" dedi.
Antalyaspor galibiyetinin çok zor olduğunu, bunu da bildiklerini anlatan Sağlam, "Sonuçta kazanıp ligin zirvesinde bu haftayı da geçirmek bizim adımıza sevindirici oldu. Önümüzde 8 günlük zamanımız var. Gençlerbirliği maçında da taraftarımızın desteğiyle 3 puan için çıkacağız. Her maç bizim için önem arzediyor. Antalyasporlu futbolcuları ve teknik direktör Mehmet Özdilek'i tebrik ediyorum. Taraftarımıza da teşekkür ediyorum. Her karşılaşmadan bir şekilde geleceğimiz adına güzel şeyler çıkarma
zorunluluğumuz var. Bunu yapmaya çalışacağız" diye konuştu.
Bursaspor'u galibiyete taşıyan golü atan kaptan Ömer Erdoğan, kalan tüm maçları kazanıp sonuna kadar gitmek istediklerini belirterek, "Matematiksel olarak garantilemediğimiz sürece şampiyonluktan bahsetmeyeceğiz" dedi. Sercan Yıldırım ise, geçen haftaki yenilgiyi telafi ettiklerini, o maçtan dersler çıkarıp yollarına devam edeceklerini söyledi. Ömer Erdoğan, Antalyaspor'un iyi direndiğini ifade ederek, "Son dakikalarda attığımız gol galibiyeti getirdi. İnşallah bundan sonraki maçlarda böyle mücadele eder
ve yolumuza devam ederiz. Biz matematiksel olarak garantilemediğimiz sürece "şampiyon olacağız" diye açıklama yapmayacağız. Yarışın içindeyiz. Sezon sonuna kadar bunu taşımak istiyoruz. Rakiplerimiz de puan kaybediyor, biz de kaybedebiliriz. Biz işimize, kalan maçlarımıza bakıp sonuna kadar götürmek istiyoruz. İnşallah sonuna kadar yarışın içinde, zirvede olmak istiyoruz" diye konuştu.
Sercan Yıldırım ise galibiyet için çok inandıklarını kaydederek, "Erken bir gol yedik, rehavete kapılmadık. Gerçekten çok inanmıştık. Taraftarın desteğini arkamıza alarak iyi mücadele ettik. Mutluyuz. Geçen haftanın yenilgisini telafi ettik" dedi.
Şampiyonluk yolunda avantaj sağlamak istediklerini, rakiplerin kaybetmesini beklediklerini anlatan Sercan, "İnşallah sezon sonu gülen taraf biz oluruz. Aslına bakıldığında geçen haftaki yenilgi bizlere ders oldu. Herşeyden ders çıkardık. Korkumuz rehavete kapılmaktı. Bunu başardık. Stresi attığımızı düşünüyorum. İnşallah sezon sonunda taraftarımızı mutlu edeceğimize inanıyorum" diye konuştu.

ÖZDİLEK: "KAZANMAK İÇİN NE YAPILMASI GEREKİYORSA YAPTIK. ANCAK BAŞARAMADIK"
Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Bursaspor karşısında iyi oyuna rağmen kaybettikleri için üzgün olduğunu belirterek, "Kazanmak için ne yapılması gerekiyorsa yaptık. Ancak başaramadık" dedi.
Özdilek, futbol adına iyi bir gece olduğunu kaydederek, "Oyunsal anlamda karşılığını puan ya da puanlar olarak almalıydık. Oyuncularımız iştahla oynadılar, söylenecek bir şey yok. Bir anlık hatadan mağlup olduk. Üzgünüz tabiki, Bursaspor'a bundan sonraki maçlarda başarılar diliyorum" dedi.
Özdilek, bir soru üzerine, maçın başından sonuna kadar kontrolü kendilerinin tuttuğunu kaydederek, "Aceleci davrandık. Bugün kazanmak için ne gerekiyorsa onları yapmak zorundaydık. Taktik disipline uygun oynadık. Bizi yıkan golden sonraki 5-10 dakikalık süreçte penaltıyla karşı karşıya kaldık. Penaltıyla ilgili çok fazla yorum yapmak istemiyorum. Dolayısıyla kazanmak adına riskler de aldık. Önemli olan burada taktik disipline uygun olması ve oyuncularımızın iştahlı olması bizi gelecek adına sevindiriyor"
diye konuştu.
Necati Ateş ise, Bursaspor karşısında iyi oynadıklarını, ancak verilen penaltının haksız olduğunu kaydederek, "Oyun istediğimiz gibi gidiyordu. Son dakika benim Korhan'a indirdiğim pozisyon vardı. Acele etmeseydi beraberlikle bitecekti. İstediğimiz bir netice olacaktı. Netice alamadığımız için üzgünüz. Oynadığımız iyi oyun önümüzdeki haftalar için bizi sevindiriyor. Kupa maçlarımız var. Bir an önce toparlanmamız gerektiğini düşünüyorum. Bursaspor böyle oynarsa şampiyonluğa gitmesi zor. Şampiyonluk için
çok daha istekli arzulu olunması gerekiyor. Onları da anlamak lazım. Bir stresin içindeler. Kolay değil" şeklinde konuştu.