Beşiktaş Ankaragücü karşısında etkisizdi

Beşiktaş Ankaragücü karşısında mağlubiyetten zor kurtuldu. Ankaragücü'nün akıl dolu oyunu karşısında ayakları üstünde durmakta zorlanan Beşiktaş, as oyuncuları Ferrari, Ernst ve Tello'nun yokluğunu büyük bir etkenle hissetti.

Mustafa Denizli, Ferrari’nin yokluğunu İbrahim Toraman’la doldururken, Ernst ve Tello’nun boşluğunu ne Necip ne de Uğur İnceman doldurabildi. İlk yarıda Ankaragücü oynadı, Beşiktaş seyretti. Beşiktaş ilk yarıda ne pozisyon üretebildi, ne de çok adamlı ofansif bindirmeler yapabildi.
İbrahim Kaş, saçını kazıtmış, imaj değiştirmiş... Ama futbolu aynı!
Toraman, hem stoper oynadı, hem de sağbek! Hem bölgesini iyi korudu, hem de Kaş’ın gediklerini kapadı!
Denizli, ikinci yarıda Necip ve Uğur’u aldı, Serdar ile Yusuf’u sahaya sürdü. Son kozunu da İbrahim Üzülmez-İsmail Köybaşı değişikliğinde kullandı. Serdar ve Yusuf’un oyuna girmesi Kartal’ı biraz canlandırdı. Oyunu son bölümlerde tamamen rakip alana yıktı, ama üç puanı getirecek golü bir türlü bulamadı.
Ankaragücü’nün de hakkını yememek lazım. İyi savaştılar, pozisyonlar ürettiller, ne var ki Rüştü’yü bir türlü geçemediler.
Dünkü skor bizim penceremizden sürpriz değil... Kartal’ın kapasitesi bu kadar... Kim ne derse desin, bu kadroyla Beşiktaş’ın zirve yarışında söz sahibi olması bizce büyük başarı...
26. dakikada Holosko’nun sağdan ortasına Uğur kafayla dokundu, fakat Serkan çeldi. Dönen topu Bobo kaleye göndermek istedi top savunmadan kornere çıktı. 29’da Geremi’nin kafa vuruşunu Beşiktaş savunması çizgi üzerinden çıkardı. Koray’ın vuruşu defansa çarparak kornere gitti.
53’te Rothen’in uzaktan çektiği sert şutu Rüştü uçarak kurtardı. 59’da Bobo sağdan ortaladı, Uğur’un vuruşu defansa çarparak kornere çıktı. 69. dakikada İbrahim Kaş’ın ceza sahasında Vassell’e yaptığı müdahaleye Ankaragücülüler penaltı itirazı yaptı. 66’da ceza sahasında topla buluşan Vassel’in vuruşunu Rüştü engelledi.
80’da İbrahim Üzülmez’in içeri ortaladığı topu Serdar Özkan kaleye göndermek istedi. Son anda Ankaragücü defansı araya girince top Bobo’nun önünde kaldı. Brezilyalı meşin yuvarlağı kaleye gönderdi, ama yan direkten dışarı çıktı.