Ankaragücü Beşiktaş maçında Vassel'in pozisyonu penaltı mıydı?

Ankaragücü Beşiktaş maçının ardından bu maçı değerlendiren Metin Tokat, 90 dakika boyunca hiç taviz vermeyerek hemen sarı kartını gösteren maçın hakemi Barış Şimşek için eğer Vassel'in düşüşüne inanmadıysa Vassel'e de sarı kart göstermeliydi diye eleştirdi.

İki takım için de büyük önem taşıyan maçı yönetmek ile görevlendirilen Barış Şimşek’in performansı merak konusuydu. Uzun süre sonra zorluk derecesi yüksek ilk karşılaşmasıydı.

İkili mücadelelerde şüpheli durumlarda oyunu devam ettirerek maça tempo kazandırmak istedi. Karşılaşmanın başında yardımcı hakemine el kol işareti ile itiraz eden Rothen’e gösterdiği kartla otoritesinden taviz vermeyeceğini bütün oyunculara gösterdi.

Ankaragücü’nün ilk devre Mehmet Çakır, ikinci devrede ise El Yasa ile attığı gollerin ofsayt gerekçesi ile iptali doğruydu. Ceza alanı içinde Vassell, İbrahim Kaş’ı geçtiği anda rakibinin yandan kayarak yaptığı kontrolsüz hareketi ile yerde kaldı. Net bir penaltıydı. İbrahim Kaş’a sarı kart da göstermeliydi. Pozisyonu görebilecek konumdaydı. Eğer Vassell’in düşüşüne inanmadıysa hakemi aldatmadan sarı kartını kullanmalıydı.

İki takımın da iyi niyet ile sadece futbol oynama istekleri işini kolaylaştırdı. Buna rağmen Yusuf’a el kol itirazında haklı olarak çıkardığı sarı kartını, aynı hareketi yapan Serdar Özkan’a gösteremedi.
Rahat görünümüne rağmen faul ile kart uygulamalarında ve benzer hareketlerde farklı kararlar veren Şimşek, yardımcı hakemlerinin başarılı ofsayt tespitlerine rağmen skoru etkileyebilecek düdükleri ile maçı tartışmalı bitirdi.